Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Εφημερίδα Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου 2014 σελ.1



Σκοπός αυτής της προσπάθειας υποτύπου εφημερίδας είναι η καλύτερη παρουσίαση της μακεδονικής ιστορίας, παράδοσης, συνείδησης, λαογραφίας, εθνογραφικής αυτογνωσίας, ανθρωπογεωγραφίας η παρουσίαση του μακεδονικού ονόματος.
Επειδή λέγονται πολλά και πράττονται λίγα θα θέλαμε όλη η συνταχτική ομάδα της εφημερίδος- εντύπου της παμμακεδονικής ένωσης μακεδονικού αγώνα Ελλάδος- Αυστραλίας να ξεκαθαρίσουμε ευθύς- εξαρχής.
·         το μακεδονικό όνομα δεν θα χαθεί ούτε θα σλαβοποιηθεί ούτε θα ψευτομακεδονοποιηθεί
·         το μακεδονικό όνομα είναι χαρακτηριστικό των μακεδόνων και όχι των ψευτομακεδόνων η των υπόλοιπων Σλάβων
·         Μακεδονική μειονότητα υπάρχει ζώσα και καταπιεσμένη στις προαιώνιες εστίες του ελληνισμού όπως το Κρούσοβο, τη Γευγελή, τη Στρωμνίτσα, το Μοναστήρι
·         διεκδικούμε τα ανθρώπινα δικαιώματα τις εστίες των μακεδόνων και τις περιουσίες που αρπάχτηκαν από την πρώην Γιουγκοσλαβία και το σημερινό γειτονικό κράτος με πρωτεύουσα τα σκοπιά ( πρώην Vardarska Banovina)
·         Η ντόπια χωρίς αλφάβητο και γραφή διάλεκτος που ομιλείται ακόμη σε χωριά της Μακεδονίας αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της νεοτέρας παράδοσης των Μακεδόνων που προασπίστηκαν τα δίκαια του ελληνισμού απέναντι στο σλαβισμό ( βουλγαριζοντα, Σερβιζοντα, ψευτομακεδονιζοντα, τύπου Σκοπιών) και δεν την χαρίζουμε ούτε στους βούλγαρους ούτε στους Σέρβους ούτε στους κρυφοβούλγαρους ψευτομακεδόνες που αποτελούν τα καλύτερα παιδιά της Σόφιας
·         η γλώσσα δεν είναι κριτήριο εθνικής ταυτότητας και απαντούμε : Gore glavata, nie sme odsekogas makedonci dvapati GRCI. Nasata takovina e makedonija iskonskoi ne im ja davame na Slovenite voopsto ili na psevdomakedonci (skrieni Bugari)


 Ψηλά το κεφάλι είμαστε πάντα Μακεδόνες 2 φορές Έλληνες! Η πατρίδα μας είναι από την αρχή των αιώνων η Μακεδονία και δεν την δίνουμε στους Σλάβους γενικά ή στους ψευτομακεδόνες (κρυφοβούλγαρους)
MAKEDONSKO IME NE CE DAJE
Ne sme Burgari, Serbi, psevtomakedonci (skrieni Bugari)
Nie sme samo Makedonci dvapati Grci

ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΟΝΟΜΑ ΔΕΝ ΔΙΔΕΤΑΙ
Δεν είμαστε Βούλγαροι, Σέρβοι, ψευτομακεδόνες, κρυφό βούλγαροι. Είμαστε μόνο Μακεδόνες 2 φορές Έλληνες.

1 σχόλιο:

Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.