Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Αυτή είναι η τουρκική κορβέτα Büyükada που αλωνίζει το Αιγαίο! - ΒΙΝΤΕΟ

Image


Η τουρκική κορβέτα «Βuyukada», προερχόμενη από τον Kόλπο Ξηρού, εισήλθε στις 3 τα ξημερώματα σε ελληνικά χωρικά ύδατα στα στενά Καφηρέα. Στη συνέχεια, κινούμενη με νότια και νοτιοδυτική πορεία διήλθε μεταξύ των νησιών Κέας και Κύθνου, σύμφωνα με ανακοινώση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας.


H κορβέτα TCG Büyükada (F-512), είναι το πλοίο της κλάσης Ada.

Η ναυπήγηση της κορβέτας πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο προγράμματος ναυπήγησης οκτώ συνολικά πλοίων με την ονομασία MILGEM που δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί. Η κορβέτα F-512 ήταν το δεύτερο πλοίο που έχειπροστεθεί στο δυναμικό του τουρκικού πολεμικού ναυτικού, το πρώτο ήταν το TCG Heybeliada (F-511) και αναμένεται να ναυπηγηθούν έξι ακόμη πλοία συνολικά αυτής της κλάσης. Το πρόγραμμα προβλέπει τη ναυπήγηση τεσσάρων ακόμη φρεγατών τύπου TF-1000 εκτοπίσματος 4.000 τόνων. Το 2020, θα ακολουθήσει ένα ακόμη εξοπλιστικό πρόγραμμα για τη ναυπήγηση 6 πλοίων TF-2000 εκτοπίσματος 6.000 τόνων.




Πηγή: http://www.onalert.gr/stories/auth-einai-tourkikh-korveta-buyukada-alwnizei-aigaio/38276

Δεν υπάρχουν σχόλια: