Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Πρόωρες εκλογές στην Τουρκία- με στόχο το προεδρικό σύστημα

Ο παγκοσμίου φήμης οργανισμός αξιολόγησης «JP Morgan», ανέφερε ότι οι αντιθέσεις που υπάρχουν στην Τουρκία θα την οδηγήσουν σε πρόωρες εκλογές.

Ο διεθνής οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης,  ανέφερε ότι στο έκτακτο συνέδριο του κυβερνώντος κόμματος  AKP που πραγματοποιήθηκε για την εκλογή του νέου πρωθυπουργού, Μπινάλι Γιλντιρίμ, υποστηρίχθηκε ότι η πολιτική αβεβαιότητα στη χώρα συνεχίζεται παρά τη λήψη της νέας εντολής για το σχηματισμό κυβέρνησης.
Ο Ερντογάν και ο Γιλντιρίμ έχουν αποφασίσει για τα ονόματα των στελεχών της νέας τουρκικής κυβέρνησης και σε λίγες ημέρες θα ανακοινωθεί το νέο υπουργικό συμβούλιο. 
Ο Ερντογάν σχολιάζοντας τη νέα κυβέρνηση δήλωσε ότι οι υπουργοί που δεν θα είναι πιστοί στο κυβερνητικό έργο προβλέπεται να αντικατασταθούν.
Ο ίδιος επεσήμανε ότι η νέα κυβέρνηση θα δώσει προτεραιότητα στην ενίσχυση του προεδρικού συστήματος, σύμφωνα με την JP Morgan,  και προκειμένου να νομιμοποιηθεί αυτή η διαδικασία θα καταφύγει σε πρόωρες εκλογές.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: