Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017

Σκόπια: Η αναγνώριση του ονόματος από την Αθήνα θα σημάνει την αναγνώριση της πολιτιστικής γενοκτονίας των ψευδομακεδόνων .ΣΕ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΠΑΛΙ ΟΙ ΝΕΟΚΟΜΙΤΑΤΖΗΔΕΣ


Πολιτιστική γενοκτονία στην αιγαιακή Μακεδονία, είναι το άρθρο στη  σλαβική ιστοσελίδα  των Σκοπίων

«Η αναγνώριση του ονόματος «Μακεδονία» στα Σκόπια, από την Αθήνα,  θα σημάνει την αναγνώριση της πολιτιστικής γενοκτονίας των ψευδομακεδόνων (Σλάβων-Βουλγάρων) στην Ελλάδα», γράφει σε άρθρο του,  ο συντάκτης Γιοβάν Χριστόφσκι , στη σλαβική ιστοσελίδα «mkd».

Το άρθρο που έχει τίτλο «Πολιτιστική γενοκτονία στη αιγαιακή Μακεδονία», δηλαδή στην πραγματική Μακεδονία,  αναφέρεται στην έννοια της πολιτιστικής γενοκτονίας των ψευδομακεδόνων (Σλάβων-Βουλγάρων) κατά τις πρώτες δεκαετίες της απελευθέρωσης της Μακεδονίας από τον τουρκικό ζυγό.
Την ίδια εποχή, κατά την οποία οι Σλάβοι της Μακεδονίας διατείνονταν ότι είναι βουλγαρικής καταγωγής όπως επιστημονικά προσπάθησε να αποδείξει ο Βούλγαρος Ατανάς Τοντόροφ Ισικάροφ- Атанас Тодоров Ишикаров (1868- 1937).
«Τότε η Βουλγαρία», γράφει το άρθρο στην  ιστοσελίδα ‘mn.mk’, της 11ης Ιανουαρίου 2017, «για να αποδείξει (o Ισικάροφ ) ότι οι ψευδομακεδόνες είναι Βούλγαροι και η Μακεδονία είναι περιοχή της Βουλγαρίας προέβη σε μια σειρά ερευνών στη Μακεδονία (την απελευθερωμένη τότε Μακεδονία)  στις οποίες αναφέρονται οι ψευδομακεδόνες ως Βούλγαροι. 
Το πόνημά του είχε τον τίτλο «Το όνομα Μακεδονία και τα σύνορα» [ «Македонија, име и граници»] και δημοσιεύθηκε στην «Μακεδονική Επιθεώρηση» [Македонски преглед] το 1927 [(Проф. А. Иширков: “Име и граници на Македонија“,Македонски Прегледъ Година III, книга 1, София, 1927)], όπου φυσικά αποδεικνύει ότι οι τότε Βουλγαρομακεδόνες, σημερινοί Σλαβομακεδόνες, είναι εθνικότητας βουλγαρικής.
Γράφει ο συντάκτης Γιοβάν Χριστόφσκι στην Mkd:
«Φέτος είναι η 105 επέτειος της προσάρτησης της Μακεδονίας του Αιγαίου στην Ελλάδα- μια περίοδος κατά την οποία η Ελλάδα έχει θέσει σε εφαρμογή μια ομαλή πολιτιστική γενοκτονία εναντίον της ψευδομακεδονικής μειονότητας.
Σε αυτά τα χρόνια οι ελληνικές αρχές έχουν κάνει τα εξής: απαγόρευση της χρήσης της μητρικής γλώσσας, απαγόρευση των ψευδομακεδονικών τραγουδιών, εξάλειψη όλων των σημαδιών της σλαβικής γλώσσας (εδώ του ... ‘ξέφυγε’ και γράφει «σλαβικής γλώσσας» και όχι «μακεδονικής» ως είθισται- πρωτότυπο: на сите натписи на славјански јазик во црквите) από τις εκκλησίες και στους τάφους με την προτροπή να αλλάξουν όλα τα προσωπικά και οικογενειακά ονόματά τους σε ελληνικά. 
Επίσης άλλαξαν τα ονόματα των χωριών, πόλεων, ποταμιών και βουνών, περιόρισαν τις προσλήψεις στη δημόσια διοίκηση και απέλυσαν ακτιβιστές (σλαβοβούλγαρους) που εργάζονταν (προπαγάνδιζαν) για τα δικαιώματα της ψευδομακεδονικής μειονότητας.
Το άρθρο θα κλείσει ως εξής: 
«Οι πολιτικοί μας, ανεξάρτητα από την κομματική τους έκφραση, προφανώς δεν αντιλαμβάνονται  ότι η άρνηση της ψευδομακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα και η διαφορά του ονόματος είναι στην πραγματικότητα το ίδιο θέμα. 
Με την αναγνώριση του ενός,  η Ελλάδα θα αναγκασθεί να αναγνωρίσει και το άλλο, δηλαδή την πολιτιστική γενοκτονία των ψευδομακεδόνων στην Ελλάδα.
Προφανώς, οι ψευδομακεδόνες πολιτικοί μας στερούνται της σκέψης ότι ο τρόπος για να επιλυθεί η διαφορά του ονόματος δεν περνά από την Αθήνα, τα Σκόπια ή τη Νέα Υόρκη, αλλά μέσα από το Κιλκίς, την Έδεσσα και τη Φλώρινα».

Το άρθρο στο mn.mk που αναφέρεται στην επιστημονική έρευνα του Ατανάς Τοντόροφ Ισικάροφ «οι ψευδομακεδόνες είναι Βούλγαροι».
--
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: