Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2019

Κ.Μητσοτάκης: «Πρέπει να πάμε στη Χάγη για ΑΟΖ με Τουρκία και να είμαστε έτοιμοι για οποιαδήποτε απόφαση»




 Πρωθυπουργός: «Ζούμε σε ισορροπία τρόμου με την Τουρκία»! - Που πήγε η φημισμένη ελληνική "ψυχραιμία";


Περίεργες οι θέσεις  εξέφρασε ο Έλληνας πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκης αναφορικά με τις διαφορές με την Τουρκία, οι οποίες πάγια θέση της Ελλάδας είναι ότι  αφορούν μόνον την υφαλοκρηπίδα.
Ο Πρωθυπουργός, μιλώντας στο «Βήμα», έκανε λόγο για προσφυγή στη Χάγη για την υφαλοκρηπίδα και τις «θαλάσσιες ζώνες» εννοώντας την ΑΟΖ.
Επισημαίνει ότι αν δεν βρεθεί τρόπος συνεννόησης με την Τουρκία, η προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης αποτελεί την προτιμότερη επιλογή, με αντικείμενο τον ορισμό της υφαλοκρηπίδας και των θαλασσίων ζωνών στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο.
Όλα αυτά μετά τις χθεσινές 98 παραβιάσεις και τις μαζικές υπερπτήσεις πάνω από 7 νησιά της τουρκικής Αεροπορίας.
Παράλληλα δε είπε ότι σε περίπτωση ενός "θερμού' επεισοδίου, -ενός επεισοδίου που τόσο ο ίδιος όσο και ο σύμβουλός του Εθνικής Ασφάλειας έχουν... αποκλείσει(!)-, τότε χαμένοι θα είναι και οι δύο και η Ελλάδα και η Τουρκία.
Μάλιστα ο πρωθυπουργός είπε πως βλέπει «κοινωνική πλειοψηφία να διαμορφώνεται» που ζητά λύση των προβλημάτων με την Τουρκία, επιχειρώντας ουσιαστικά να την πατρονάρει και να  προκαταλάβει αποφάσεις, αλλά για δημοψήφισμα για το πώς πρέπει να λυθούν ή αν πρέπει οι διαφορές αυτές ούτε λόγος.
«Θεωρώ δεδομένο ότι μια τέτοια πρωτοβουλία θα τύγχανε της στήριξης όλων των πολιτικών δυνάμεων» σημείωσε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θεωρεί ότι διαμορφώνεται, εκτός από την πολιτική, και μια κοινωνική πλειοψηφία που αναγνωρίζει ότι πρέπει η Ελλάδα να λύσει τις διαφορές της με την Τουρκία.
«Η Ελλάδα δεν απαιτεί τίποτε, αλλά και δεν εκχωρεί τίποτα. Και δεν προκαλεί, αλλά συνομιλεί. Ο δρόμος του διαλόγου είναι ανοιχτός και για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, και για τις διερευνητικές επαφές, και για πολιτικό διάλογο.
Πρόθεσή μου, λοιπόν, είναι να συζητούμε με την Τουρκία και στα τρία επίπεδα. Και πιστεύω πως, ναι, θα πρέπει να πούμε καθαρά ότι αν δεν μπορούμε να τα βρούμε, τότε θα πρέπει να συμφωνήσουμε η μία διαφορά που αναγνωρίζει η Ελλάδα να εκδικαστεί από ένα διεθνές δικαιοδοτικό όργανο, όπως είναι το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.
Και για να είμαι απολύτως σαφής, αναφέρομαι στον ορισμό της υφαλοκρηπίδας και των θαλασσίων ζωνών στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο. Αν πιστεύουμε – και το πιστεύουμε – ότι έχουμε το δίκιο με το μέρος μας, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα ως χώρα από αυτή την εξέλιξη», ξεκαθάρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Για το αν είναι έτοιμο το πολιτικό σύστημα και η ελληνική κοινωνία να δεχθούν τον συμβιβασμό που θα επιβάλει το Δικαστήριο της Χάγης, ο πρωθυπουργός τόνισε:
«Όταν προσφύγουμε στη Χάγη για να λύσει τη διαφορά μας με την Τουρκία, θα πρέπει να είμαστε αφενός απολύτως σίγουροι ότι έχουμε το δίκιο με το μέρος μας.
Και αφετέρου απολύτως έτοιμοι να δεχθούμε την τελική απόφαση ενός τέτοιου διεθνούς οργάνου. Θεωρώ δεδομένο ότι μια τέτοια πρωτοβουλία θα τύγχανε της στήριξης όλων των πολιτικών δυνάμεων. Είναι απαραίτητο να γίνει.
Αν κρίνω από τις δημόσιες τοποθετήσεις των υπόλοιπων κομμάτων, δεν βλέπω να υπάρχει κάποια ουσιαστική αντίρρηση. Διαμορφώνεται, με άλλα λόγια, μια πολιτική και κοινωνική πλειοψηφία που αναγνωρίζει ότι πρέπει, με κάποιον τρόπο, να λύσουμε τις διαφορές μας με την Τουρκία.
Οχι, όμως, υπό καθεστώς πίεσης και εκβιασμών.
(σ.σ. απλά οι υπερπτήσεις και οι απειλές για casus beli για τα 12ν.μ. και οι καταπατήσεις της κυπριακής ΑΟΖ και πολλά άλλα δεν ανήκουν στην κατηγορία της "πίεσης", αλλά του... διαλόγου με άλλα μέσα)
Αυτή η συζήτηση έχει ήδη ανοίξει στην ελληνική κοινωνία, που πιστεύω ότι αντιλαμβάνεται πως αυτή είναι και η σωστή επιλογή.
Γιατί ποια άλλη επιλογή έχουμε;
Να μην κάνουμε τίποτα και να παραμένουμε σε μια ισορροπία τρόμου με την Τουρκία που ανά πάσα στιγμή μπορεί να καταλήξει σε ένα σενάριο όπου θα είμαστε και οι δύο χαμένοι;
Διότι κερδισμένος δεν υπάρχει σε ένα σενάριο θερμού επεισοδίου».
Για το αν η Ελλάδα επιδιώκει να γίνει μέρος της λιβυκής κρίσης ή να ξεκινήσει τον διάλογο για την οριοθέτηση ΑΟΖ:
«Δεν θέλουμε να είμαστε κομμάτι κανενός προβλήματος.
Θέλουμε να είμαστε μέρος της λύσης στη Λιβύη γιατί μας αφορά και εμάς.
Είμαστε γειτονική χώρα, άλλωστε είμαστε πιο κοντά σε αυτήν από όσο η Τουρκία. Αν υπήρχε μια άλλη κυβέρνηση στη Λιβύη, θα μπορούσαμε να συζητήσουμε το θέμα οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών, αφού είναι ο δικός μας φυσικός θαλάσσιος γείτονας και όχι της Τουρκίας. Δεν θέλουμε μια εστία αστάθειας στη γειτονιά μας.
Κατά συνέπεια, θέλουμε να έχουμε λόγο στις εξελίξεις στη Λιβύη. Ζήτησα, και θα το ζητήσω ακόμη πιο επιτακτικά, να συμμετάσχουμε και εμείς στη διαδικασία του Βερολίνου.
Γιατί συμμετέχει η Τουρκία και όχι η Ελλάδα;
Θα χρειαστεί οπωσδήποτε πολιτική επίλυση του προβλήματος της Λιβύης. Και εμείς θέτουμε έναν όρο για να υπάρξει λύση με σφραγίδα της ΕΕ, καθώς η Ευρώπη θα έχει άποψη για το αύριο της Λιβύης: η επόμενη κυβέρνηση να θεωρήσει αμέσως άκυρη τη “συμφωνία” με την Τουρκία. Ο όρος αυτός είναι αδιαπραγμάτευτος».
Η τουρκική προκλητικότητα και οι «σύμμαχοι» της Ελλάδας
Η τουρκική προκλητικότητα το τελευταίο διάστημα βρίσκεται σε έξαρση, παρά τις δύο συναντήσεις που είχε με τον ίδιο τον Ερντογάν, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε:
«Δεν πρόκειται να ερμηνεύσω δημοσίως τη στάση του τούρκου προέδρου, ούτε να χρησιμοποιήσω κάποιο επίθετο για να τη χαρακτηρίσω. Όταν συνάντησα τον κ. Ερντογάν, επιδίωξα σχέσεις καλής γειτονίας, φιλίας και διαλόγου με την Τουρκία.
Και επιμένω σε αυτή την προσέγγιση. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι η Ελλάδα δεν θα υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα με όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή της, ενεργοποιώντας ένα πολύ πυκνό πλέγμα διπλωματικών πρωτοβουλιών ώστε να αποκρούσει τις τελευταίες παράνομες και εκτός διεθνούς νομιμότητας και κοινής λογικής κινήσεις της τουρκικής πλευράς.
Η Τουρκία είναι εξαιρετικά απομονωμένη στις πρόσφατες επιλογές της.
Αντίθετα, οι θέσεις της Ελλάδας, οι οποίες στηρίζονται πάντα στην τήρηση του διεθνούς δικαίου, έχουν βρει καθολική αποδοχή και στήριξη από τις ΗΠΑ, την Ευρώπη, τη Ρωσία, την Αίγυπτο, το Ισραήλ, τις περισσότερες χώρες του Κόλπου και από ένα μεγάλο κομμάτι της ίδιας της Λιβύης. Οπου, θυμίζω, διεξάγεται ένας σκληρός εμφύλιος πόλεμος και η άλλη πλευρά δεν αναγνωρίζει τη συμφωνία με την Τουρκία ως νόμιμη. Ταυτόχρονα, η Ελλάδα ενισχύει την αποτρεπτική της ισχύ.
Ολοκληρώσαμε πρόσφατα τη συμφωνία για τα F-16 και για τα Μιράζ, οι Ένοπλες Δυνάμεις μας είναι πανέτοιμες και αποτρεπτικά ισχυρές. Η πόρτα του διαλόγου με τους γείτονες θα είναι από εμένα πάντα ανοιχτή».


Πηγη:Pronews.gr

Σκόπια- Αλί Αχμέτι: Ο μεγαλόστομος αλβανικός πατριωτισμός έχει τελειώσει…




Σε συνάντηση με ομογενείς και πολίτες του Γκόστιβαρ, που πραγματοποιήθηκε στη μεγάλη αίθουσα του Κέντρου Πολιτισμού, ο πρόεδρος του κόμματος DUI, Αλί Αχμέτι, ενημέρωσε τους ομογενείς και τους άλλους,  για τη θέση του κόμματος σε σχέση με τα επιτεύγματα των Αλβανών τις δύο τελευταίες δεκαετίες στη Βόρεια Μακεδονία, αλλά, και τα μελλοντικά σχέδια, όπως σημειώνουν τα μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων.



«Ο μεγαλόστομος πατριωτισμός έχει τελειώσει. Πρέπει να εργαζόμαστε καθημερινά χωρίς μεγάλα λόγια, με απτές και συγκεκριμένες δράσεις. Να δημιουργήσουμε αξίες και ικανότητες στη διοίκηση, στα πανεπιστήμια. Εργαζόμαστε και θα εργαστούμε για δίκαιη εκπροσώπηση.


Εάν το 2001 είχαμε 260 Αλβανούς αξιωματικούς και υποψηφίους στο Στρατό, σήμερα έχουμε περισσότερους από 2000 Αλβανούς. Όταν το 2001 είχαμε 178 Αλβανούς αστυνομικούς, σήμερα έχουμε 2000 νέους άνδρες στην αστυνομία.


Υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά μπροστά μας. Γνωρίζουμε ότι οι άλλοι (Σλάβοι) ήταν 60 χρόνια μπροστά από εμάς, αλλά τώρα εργαζόμαστε για την επίτευξη της αντιπροσωπευτικότητας και της ποιότητας», δήλωσε ο Αχμέτι.


Πρόσθεσε «τώρα έχουμε δύο κρατικά πανεπιστήμια και ένα δημόσιο ιδιωτικό στην Αλβανία, η σημαία και η αλβανική γλώσσα προστατεύονται από το νόμο».


Ο Αχμέτι επικεντρώθηκε, επίσης, στις σχέσεις μεταξύ των εθνοτήτων, τονίζοντας ότι τα συμφέροντα είναι αμοιβαία και ότι οι υπάρχουσες διαφορές προήλθαν  από αιώνες και δεν μπορούν να  διευθετηθούν εν μία νυκτί.

 «Οι Αλβανοί μπορούν να εκπροσωπούνται με αξιοπρέπεια μόνο από τις αλβανικές πολιτικές οντότητες», είπε προσθέτοντας ότι το DUI θέτει τις νόμιμες προτεραιότητες και απαιτήσεις των Αλβανών χωρίς να δέχεται συμβιβασμούς άσχετα αν κυβέρνηση είναι το VMRO-DPMNE ή το SDSM.
 
 
 

Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2019

Το Ναυτικό της Λιβύης κατέσχεσε τουρκικό πλοίο το οποίο είχε περάσει ανενόχλητο βόρεια από την Κρήτη!

Η ναυτική δύναμη του «Εθνικού Στρατού Λιβύης», ανέφερε  ώρα ότι κατάσχεσε φορτηγό πλοίο που προερχόταν από την Τουρκία με πλήρωμα Τούρκους υπηκόους.
Η κατάσχεση του πλοίου έγινε από μονάδες του Ναυτικού της Λιβύης ανοικτά των ακτών της Derna και το πλοίο κατευθύνεται τώρα στο λιμάνι του Ras Al Hilal προκειμένου να γίνει έλεγχος του φορτίου του.



Eastern forces seized a -flagged ship with a Turkish crew on Saturday off the Libyan coast, a spokesman said, amid rising tensions with , which supports the rival and internationally recognized Libyan government in https://bit.ly/2ZajQgi



The announces the detention of a ship arriving from led by a Turkish crew off the coast of inside the newly created maritime boundary between Erdogan and the and confirms that it is being towed with its crew to the Ras Al Hilal port to inspect its cargo.
Προβολή εικόνας στο Twitter Προβολή εικόνας στο Twitter
Το όνομα του πλοίου που κατασχέθηκε δεν έχει γίνει γνωστό, αλλά στις 16 Δεκεμβρίου ένα άλλο  τουρκικό πλοίο το Osman  Prince «έκοβε» βόλτες 43 ν.μ. βόρεια από τα Χανιά εντελώς ανενόχλητο, με κατεύθυνση προς τη Μισράτα.
Φυσικά το ΠΝ δεν έκανε την οποιαδήποτε κίνηση για νηοψία καθώς αυτή θα ερμηνευόταν ως πρόκληση από την Τουρκία και οι εντολές είναι σαφείς:
Προβολή εικόνας στο TwitterΚαμία κίνηση από το ΠΝ  ή το ΛΣ που μπορεί να δημιουργήσει έστω και υποψία εκνευρισμού στην Τουρκία.
Από την άλλη πλευρά βέβαια οι Λίβυοι δεν έχουν ελληνικές πολιτικές ηγεσίες για να τους καθοδηγούν και έτσι τήρησαν στο ακέραιο τις προειδοποιήσεις τους, ότι θα εμποδίσουν με κάθε τρόπο τα τουρκικά πλοία να πλέουν παράνομα στα λιβυκά χωρικά ύδατα.
















Container ship departed port in to in
Today since 09:41UTC crossing central Aegean sea until Naxos island. Since then with speed indication 0.0knots travelling for 50 nm and stoped 10nm South of Milos island until now 16/12 23:20UTC.




Container ship departed port in with destination in continues the trip with 0.0 knots speed indication. At sea area 43 nm from Chania Crete near patrolling area of 6th USN fleet units.



 Πηγη:Pronews.gr

Αλί Αχμέτι: Ναι στη συμφωνία των Πρεσπών, ναι στη συμφωνία της Αχρίδας



Ο Αλί Αχμέτι επανεξελέγη  ηγέτης του αλβανικού κόμματος της Δημοκρατικής Ένωσης για Ενσωμάτωση- DUI.

Περισσότεροι από 800 αντιπρόσωποι συμμετείχαν στο συνέδριο στα Σκόπια. Ήταν η μόνη πρόταση για τη θέση της ηγεσίας του κόμματος.

Σε δήλωσή του ο Αχμέτι προειδοποίησε ότι πρέπει να γίνει σεβαστή η Συμφωνία Πλαίσιο της Αχρίδας, η Συμφωνία των Πρεσπών και η Συμφωνία Καλής Γειτονίας (με την Βουλγαρία).


«Δεν υπάρχει επιστροφή. Δεν υπάρχει χώρος ούτε χρόνος να κοιτάξουμε πίσω, αυτά τα ζητήματα έχουν κλείσει και παρέχουν ένα ασφαλέστερο μέλλον για τη   Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας. 

Οποιαδήποτε προσπάθεια να εμποδιστούν αυτά τα τρία στοιχεία  θα αντιμετωπιστεί με αντίσταση και δεν έχουμε εταίρους, γιατί διακυβεύεται το μέλλον των πολιτών μας και των μελλοντικών γενεών», είπε χαρακτηριστικά ο αρχηγός του DUI.


Τόνισε ότι από το 2001 με την υπογραφή της Συμφωνίας Πλαίσιο της Αχρίδας, άλλαξε η πολιτική κατάσταση των Αλβανών στη Βόρεια Μακεδονία.


Αναφέρθηκε στη συνεργασία του κόμματός του με τα κόμματα των Σλαβομακεδόνων, επισημαίνοντας ότι δεν ενήργησε ποτέ πίσω από τις πλάτες του λαού και δεν θα λειτουργήσει ποτέ με διπλά πρότυπα, αλλά πάντοτε με διαφάνεια και σεβασμό.


Αναπτύσσοντας το πρόγραμμα του κόμματος, επεσήμανε ότι σήμερα η μεγαλύτερη πρόκληση είναι στην οικοδόμηση ποιοτικής εκπαίδευσης αποδεκτής από το σύνολο της διεθνούς κοινότητας, στην προώθηση της Υγείας, του Κράτους Δικαίου και της Δικαιοσύνης.


Η Συμφωνία των Πρεσπών, είπε, άνοιξε το δρόμο για την ευρωατλαντική ένταξη και ότι δεν μπορεί να αντικατασταθεί με άλλες πρωτοβουλίες.


Κάλεσε για συμφιλίωση στην περιοχή, για ανάπτυξη γιατί ο δρόμος προς τη σταθερότητα και την ειρήνη είναι το μοναδικό ευρωατλαντικό μονοπάτι, όπως είπε χαρακτηριστικά.
 
 
 
 


Σκόπια: «Οι χαμένες αξίες του τουρκικού πολιτισμού στα Βαλκάνια και την Ανατολική Ευρώπη»

Ο Ταλάτ Τζαφέρι στο βήμα της ημερίδας «Οι χαμένες αξίες του τουρκικού πολιτισμού στα Βαλκάνια και την Ανατολική Ευρώπη»





Ο πρόεδρος της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας, Μουσταφά Σεντόπ, επισκέπτεται τα Σκόπια.

Ο Σεντόπ θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου, Ταλάτ Τζαφέρι και στη συνέχεια θα συναντηθεί με την Κοινοβουλευτική Ομάδα Συνεργασίας με το Κοινοβούλιο της Δημοκρατίας της Τουρκίας, ενώ έχουν προγραμματισθεί και δηλώσεις προς τα μέσα ενημέρωσης.


Ο Τούρκος αξιωματούχος προσκλήθηκε να συμμετάσχει σε ημερίδα για την «Ημέρα της Τουρκικής Διδασκαλίας» που σηματοδοτείται την 21η Δεκεμβρίου, που έχει ως θέμα: «Οι χαμένες αξίες του τουρκικού πολιτισμού στα Βαλκάνια και την Ανατολική Ευρώπη», με κύριο ομιλητή τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου των Σκοπίων Ταλάτ Τζαφέρι.
 
 
 
 


Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019

Τουρκικό πολεμικό εκδίωξε ισραηλινό ερευνητικό πλοίο που εκτελούσε έρευνες για τον EastMed στην κυπριακή ΑΟΖ!


 Γράφει: Πάνος Σπαγόπουλος

Σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα Jerusalem Post, τουρκικό πολεμικό πλοίο εκδίωξε ισραηλινό ερευνητικό πλοίο από την κυπριακή ΑΟΖ, στα δυτικά-νοτιοδυτικά της, χωρίς καν να αντιδράσει το Ισραήλ!
Την είδηση επιβεβαίωσε πριν λίγο το ισραηλινό υπουργείο Εθνικών Υποδομών, Ενέργειας και Υδάτων.
Στο ωκεανογραφικό σκάφος Bat Galim ένα σκάφος που ανήκε στην ισραηλινή Ωκεανογραφική και Λιμνολογική Ερευνητική Υπηρεσία, επέβαιναν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Ben-Gurion καθώς και ένας Κύπριος γεωλόγος, οι οποίοι πραγματοποιούσαν υποθαλάσσια έρευνα για τον αγωγό EastMed μετά από εντολή της ισραηλινής κυβέρνησης και είχαν λάβει σχετική άδεια από την Λευκωσία.
Το τουρκικό πλοίο εξέπεμψε μήνυμα και οι Τούρκοι απαίτησαν από το πλοίο και τους ερευνητές να μετακινηθούν άμεσα από την περιοχή γιατί βρισκόντουσαν «εντός της τουρκικής ΑΟΖ»!
Το Τελ Αβίβ δεν προχώρησε ούτε σε διάβημα, ούτε έστειλε κάποια ναυτική ή αεροπορική βοήθεια στο ερευνητικό σκάφος του.

Eίναι η πρώτη φορά που η Τουρκία στέλνει πολεμικό πλοίο για να αντιμετωπίζει ερευνητικό του Ισραήλ και η δεύτερη φορά που επιβάλλει την θέλησή της με απειλή χρήσης βίας μετά την εκδίωξη του ιταλικού γεωτρύπανου το 2018.


Πηγη:Pronews.gr

Άλλα λιβυκά ΜΜΕ: Διαψεύδουν ότι ο αλ Σαράτζ έφυγε από τη χώρα- βρίσκεται σε φόρουμ στο Κατάρ…



Πόλεμος πληροφόρησης και παραπληροφόρησης διεξάγεται στα λιβυκά μέσα ενημέρωσης.
Μετά το δημοσίευμα της libya24.tv, βγήκε η προσκείμενη στην κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας «Jana-ly.co» που διαψεύδει τα περί φυγής από τη Λιβύη του Φαγιέζ αλ Σαράτζ, σημειώνοντας ότι βρίσκεται σε φόρουμ στην Ντόχα.


Όπως αναφέρεται «ο πρόεδρος του προεδρικού Συμβουλίου που διορίστηκε από τη διεθνή κοινότητα, Φαγιέζ αλ Σαράτζ συμμετείχε σήμερα, Σάββατο, στο Φόρουμ της Ντόχα που διοργάνωσε το Κατάρ ως μια φόρμα διαλόγου, που συγκεντρώνει επικεφαλής και ηγέτες των πολιτικών και διαμορφωτών της πολιτικής σε όλον τον κόσμο για να προτείνει καινοτόμες και εφαρμόσιμες λύσεις σε πολλά θέματα».


Μάλιστα, το δημοσίευμα σημειώνει ότι ο πρόεδρος του Προεδρικού Συμβουλίου, ο οποίος διορίστηκε από τη διεθνή κοινότητα (επαναλαμβάνεται), Φαγιέζ αλ Σαράτζ, συναντήθηκε με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, στο περιθώριο της συμμετοχής τους στο φόρουμ της Ντόχα παρουσία του υπουργού Εξωτερικών Μουχάμαντ Ταχίρ Σιάλα.


Οι δύο πλευρές συζήτησαν πρακτικά βήματα για την εφαρμογή του Μνημονίου Συμφωνία που υπέγραψαν οι δύο χώρες για τη συνεργασία στον τομέα της ασφάλειας και για τον καθορισμό των τομέων θαλάσσιας αρμοδιότητας στη Μεσόγειο.
 
 

Ο Ζόραν Ζάεφ θα συναντηθεί με τον Βούλγαρο πρωθυπουργό για τη ''μακεδονική'' γλώσσα





Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ, ανακοίνωσε ότι θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ στις αρχές Ιανουαρίου για να συζητήσουν την ύπαρξη της μακεδονικής γλώσσας, όπως είπε, ανοιχτά και φιλικά για να μην υπάρχουν διενέξεις εκατέρωθεν, σημειώνει βουλγαρικό δημοσίευμα.


Ο πρόεδρος του VMRO-DPMNE, Χρίστιαν Μίτσκοσκι, με τη σειρά του, ζήτησε από το Κοινοβούλιο των Σκοπίων να εγκρίνει ψήφισμα για την προστασία και επιβεβαίωση των ιδιοτήτων της μακεδονικής γλώσσας.


Ο Ζάεφ δήλωσε ότι είναι απαράδεκτο τον 21ο αιώνα να μιλάμε για την ύπαρξη μιας γλώσσας, για θέματα ταυτότητας, γιατί, όπως τόνισε, τα θέματα αυτά έχουν κλείσει.


«Είμαστε φιλικές χώρες και οι τόνοι που ακούστηκαν είναι απαράδεκτοι, μιλάμε για μια ταυτότητα στον 21ο αιώνα, που είναι πλήρως ενσωματωμένη όλα αυτά τα χρόνια, σε όλα τα έγγραφα και σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς. Επικροτήθηκα, επίσης, από τους Βουλγάρους βουλευτές, όταν  μίλησα μακεδονικά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο», είπε ο Ζάεφ.


Ο Μίτσκοσκι με τη σειρά του, επανέλαβε την πρωτοβουλία πριν από μερικούς μήνες από το Κοινοβούλιο των Σκοπίων, να υιοθετηθεί με κοινή συναίνεση ένα κοινό ψήφισμα για την προστασία και επιβεβαίωση της ιδιαιτερότητας και της αυθεντικότητας της μακεδονικής γλώσσας.


Υπενθυμίζεται ότι η Ακαδημία Επιστημών και Τεχνών της Βόρειας Μακεδονίας υιοθέτησε τον ‘Χάρτη της Μακεδονικής Γλώσσας’ που στηρίζεται σε ιστορικά και γλωσσικά επιχειρήματα για την υπεράσπιση της επίσης γλώσσας της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας ως ξεχωριστής, ανεξάρτητης γλώσσας με συνέχεια και γενεαλογία, αποκαλούμενη ως ‘μακεδονική’.


Στη δημοσίευμα του ‘Χάρτη’ αυτού, απάντησε η Βουλγαρική Ακαδημία Επιστημών, χαρακτηρίζοντας τις θέσεις των ομολόγων τους στα Σκόπια, ως ψευδείς και απαράδεκτες, υποστηρίζοντας ότι η επίσημη γλώσσα της Βόρειας Μακεδονίας είναι διάλεκτος της βουλγαρικής.

Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019

Ο.Τσελίκ: «Ό,τι και να κάνουν οι Έλληνες έχουμε ισχυρότερες ένοπλες δυνάμεις από αυτούς» - Μπέρδεμα Τούρκων με S-300

 



Ο εκπρόσωπος του AKP Ομάρ Τσελίκ σε συνέντευξή του στο CNN Türk απαντώντας σε δημοσίευμα της Yeni Safak για πολεμική προετοιμασία της Κρήτης έστειλε μήνυμα «σιγουριάς» στους Τούρκους πολίτες λέγοντας πως «Φέρτε στο νου σας από τη μια τη δύναμη των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων και από την άλλη κοιτάξτε την παιδαριώδη συμπεριφορά των άλλων (Ελλήνων). Μη θεωρούν ότι με τέτοια πράγματα θα μπορέσουν να αποτρέψουν την Τουρκία».
Μπερδεύτηκαν οι Τούρκοι με τους ελληνικούς S-300
H Γένι Σαφάκ έγραψε πως η Ελλάδα τώρα ενεργοποίησε τους S-300 λόγω της συμφωνίας Άγκυρας - Τρίπολης κάτι που στη συνέχεια... διέψευσε ο Ομάρ Τσελίκ καθώς δήλωσε πως «δεν έχει τέτοια πληροφόρηση» αλλά και πως «Αν η Ελλάδα θέσει σε λειτουργία τους S-300, να σκεφτούν ότι θα έρθουν αντιμέτωποι με τους S-400 στην Τουρκία. Μπαίνουν άλλες δυναμικές πλέον»
Βέβαια τόσο h Γένι Σαφάκ όσο και o Τσελίκ φαίνεται πως... μπερδεύτηκαν αφού οι ελληνικοί S-300 είναι και τυπικά ενεργοποιημένοι από τον Δεκέμβριο του 2013 όταν έγινε η βολή αποδοχής κι εντάχθηκαν στο ελληνικό αντιαεροπορικό σύστημα. Πρακτικά έχουν ενεργοποιηθεί περισσότερο από 15 χρόνια. Μάλιστα το 2004 κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων ήταν κανονικά ενεργοποιημένοι κι ενταγμένοι στα σχέδια προστασίας των Αγώνων. 


 


Τι έγραψε η Γένι Σαφάκ
Συγκεκριμένα η τουρκική εφημερίδα είχε γράψει  πως «η Ελλάδα έχει αρχίσει πλέον να εκτοξεύει απειλές κατά της Τουρκίας». «Από τον υπουργό Άμυνας (της Ελλάδας) μέχρι το αρχηγό του πολεμικού ναυτικού και κάποιοι πολιτικοί και απόστρατοι στρατιωτικοί ονειρεύονται ‘πόλεμο με την Τουρκία και άρχισαν να βγάζουν ιαχές πολέμου».
«Ο ελληνικός στρατός λαμβάνει μέτρα εναντίον της Τουρκίας και οι πολιτικοί συναγωνίζονται μεταξύ τους σε απειλές. Σύμφωνα με τον Τύπο της χώρας, ο ελληνικός στρατός, λαμβάνοντας μέτρα εναντίον της Τουρκίας, ενεργοποίησε το σύστημα S-300 στην Κρήτη και έστειλε στο νησί πρόσθετες ναυτικές δυνάμεις, drones, πυρομαχικά και ειδικές δυνάμεις του στρατού», αναφέρει η τουρκική εφημερίδα, η οποία επικαλούμενη μάλιστα ανώνυμο Τούρκο διπλωμάτη, που μίλησε στο «Αλ Τζαζίρα», ισχυρίζεται ότι η Τουρκία μπορεί να φτάσει ακόμη και σε πόλεμο, προκειμένου να απαντήσει σε όσα συμβαίνουν στην περιοχή της ανατ. Μεσογείου.
Η «Γενί Σαφάκ» κάνει λόγο για «πολεμική προετοιμασία» της Ελλάδας, επικαλούμενη μία σειρά δηλώσεων Ελλήνων πολιτικών, όπως του υπουργού Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου, ότι «είμαστε έτοιμοι για παν ενδεχόμενο», του αρχηγού του πολεμικού ναυτικού, Νίκου Τσούνη, «ό,τι και να κάνουμε, θα το κάνουμε μόνοι μας», καθώς και του πρώην υπουργού Άμυνας, Ευάγγελου Αποστολάκη ότι «η Ελλάδα πρέπει να σταματήσει να φοβάται τους Τούρκους και να κάνει ό, τι πρέπει να κάνει».
Αναφερόμενη στην απέλαση του πρέσβη της Λιβύης από την Ελλάδα, η τουρκική εφημερίδα υποστηρίζει ότι σήμερα στην Αθήνα βρίσκεται αντιπροσωπεία της «τρομοκρατικής οργάνωσης», όπως τη χαρακτηρίζει, του στρατάρχη Χαλιφά Χαφτάρ για συνομιλίες με Έλληνες αξιωματούχους.
Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος του Συμβουλίου του Κράτους της Λιβύης, που επικύρωσε τη συμφωνία με την Τουρκία, παραβλέποντας την απόρριψή της από το κοινοβούλιο της Λιβύης, με μήνυμά του στο Twitter επιτίθεται στην Ελλάδα χαρακτηρίζοντας την απέλαση του πρέσβη «διπλωματική λησταρχία».
 Παράλληλα, η τουρκική φιλο-κυβερνητική εφημερίδα αναφέρει ότι η Ελλάδα περνώντας στην αντεπίθεση μετά τη συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης, προσπαθεί να προσεταιριστεί την Αίγυπτο για τον καθορισμό ΑΟΖ. Ωστόσο, όπως υποστηρίζει  αν η Αίγυπτος συμφωνήσει τελικά με την Αθήνα, θα χάσει τουλάχιστον 15 χιλιάδες τ.χλμ. θαλάσσιου εδάφους, τα οποία μπορεί να κερδίσει με την Τουρκία, αφού η συμφωνία της με τη Λιβύη αφήνει αυτά τα 15 χιλιάδες τ.χλμ. εκτός, που σημαίνει ότι το Κάιρο μπορεί να τα διεκδικήσει.
Η τουρκική εφημερίδα ισχυρίζεται ότι η Αίγυπτος ήδη έχασε με τη συμφωνία με την Κυπριακή Δημοκρατία μία ζώνη θαλάσσιας δικαιοδοσίας 21.500 χιλιάδων τ.χλμ. και αν φτάσει σε ανάλογη συμφωνία με την Ελλάδα, η οποία διεκδικεί υφαλοκρηπίδα/ΑΟΖ και για τα νησιά της, τότε το Κάιρο θα χάσει συνολικά 36.500 τ.χλμ.
Σύμφωνα με τη «Γενί Σαφάκ», η Ελλάδα προσπαθεί να επιβάλλει το δικό της νόμο στο διεθνές δίκαιο, γεγονός που θα την φέρει σε δύσκολη θέση στο παγκόσμιο γίγνεσθαι.

Η φιλοκυβερνητική εφημερίδα, επαναλαμβάνοντας τις θέσεις του τουρκικού ΥΠΕΞ, υποστηρίζει ότι κατά τον ίδιο τρόπο έχουν χάσει υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ στην ανατ. Μεσόγειο το Ισραήλ (4.600 τ.χλμ) και ο Λίβανος (3.957 τ.χλμ), από τη στιγμή που επέλεξαν να συνάψουν συμφωνίες με την Κυπριακή Δημοκρατία αντί με την Τουρκία.


Πηγη:Pronews.gr

Κωνσταντινούπολη: Αντιπροσωπεία του VMRO-DPMNE επισκέφθηκε τον Τούρκο υπουργό Τσαβούσογλου




Χθες στην Κωνσταντινούπολη, αντιπροσωπεία του κόμματος της αντιπολίτευσης των Σκοπίων, συναντήθηκε με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.


Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι σχέσεις και η συνεργασία του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKparti) της Τουρκίας με το VMRO-DPMNE, ως δύο  συντηρητικά κόμματα.


Αναφέρθηκαν, επίσης, στις σχέσεις μεταξύ των Σκοπίων και της Τουρκίας και συνήχθη το συμπέρασμα ότι οι σχέσεις ήταν καλές, αλλά χρειάζονται  βελτίωση, ιδίως στον τομέα της οικονομικής συνεργασίας και των επενδύσεων.


Το VMRO-DPMNE σχεδιάζει να εργαστεί σκληρά για να προσελκύσει επενδυτές μετά την ‘επερχόμενη νίκη του’ στις εκλογές της Άνοιξης.


Σχετικό σημείωμα και φωτό δημοσίευσε  ο αντιπρόεδρος του VMRO-DPMNE Αλεξάνταρ Νικολόφσκι στη σελίδα του στο facebook.


Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019

Λιβύη: Το μνημόνιο που υπεγράφη με την Τουρκία δεν χρειάζεται επικύρωση του κοινοβουλίου



Το μέλος του Ανωτάτου Συμβουλίου της Επικρατείας, Ιντρίς Αμπού Φαγιέντ  ισχυρίστηκε ότι το μνημόνιο συνεννόησης που υπογράφηκε με την Τουρκία είναι «νόμιμο», αναφέροντας ότι είναι μία από τις πιο σύνθετες συμφωνίες.

Ο Αμπού Φαγιέντ σε δήλωσή του προς το δίκτυο Al Raed Network, που υποστηρίζει ο κόμμα της Δικαιοσύνης και Ανοικοδόμησης- πολιτικό σκέλος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, εξήγησε ότι ένα από τα πλεονεκτήματα αυτού του μνημονίου είναι ότι δεν χρειάζεται να επικυρωθεί από το Κοινοβούλιο και θα τεθεί σε ισχύ μόλις υπογραφεί.

Ο κρατικός σύμβουλος, τόνισε τη δυνατότητα να ανοίξει ο δρόμος για μια πιθανή μελλοντική συμφωνία με μια κυβέρνηση και ένα εκλεγμένο κοινοβούλιο που θα μπορούσε να επικυρώσει τη συμφωνία μέσω απαρτίας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος Σάρατζ υπέγραψε με την Τουρκία συμφωνία για τον καθορισμό των θαλάσσιων συνόρων με την Τουρκία κατά τρόπο αντίθετο προς το διεθνές δίκαιο της θάλασσας, όπου ο Σάρατζ αγνόησε την ύπαρξη των χωρικών υδάτων της Ελλάδας, προκειμένου να αποκτήσει άμεσα θαλάσσια σύνορα η Λιβύη με την Τουρκία, όπως σημειώνει το λιβυκό ειδησεογραφικό πόρταλ «almarsad.co»
 Σύμφωνα, εξάλλου με την τουρκική Γενί Σαφάκ (yenisafak.com) η συμφωνία που υπογράφηκε από τον Φαγιέζ αλ Σάρατζ και τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν  εξαλείφει τη συζήτηση σχετικά με τη νομιμότητα της, παρά τις εσωτερικές συγκρούσεις που συνεχίζονται στη Λιβύη, αφού είναι η νόμιμη κυβέρνηση ενώπιον του ΟΗΕ, όπως σημειώνεται.



--Πηγη: http://www.echedoros-a.gr

Σκόπια: Ο στρατός θα αγοράσει 150 στρατιωτικά οχήματα από τις ΗΠΑ



Η υπουργός Άμυνας,  Ραντμίλα Σεκερίνσκα σε συνέντευξή της  στην εκπομπή  ‘360 μοίρες’ ανέφερε ότι ο στρατός θα ενισχυθεί τα επόμενα πέντε χρόνια με 150 νέα θωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού καθώς και ελαφρά οχήματα πεζικού αμερικανικής κατασκευής.


Η υπουργός διευκρίνισε ότι πρόκειται για μια αγορά αξίας 150 εκατομμυρίων δολαρίων και ότι τα περισσότερα χρήματα, περίπου τα 120 εκατομμύρια θα καλυφθούν από τον εγχώριο προϋπολογισμό. Τα υπόλοιπα θα καταβληθούν από τις ΗΠΑ.


«Πρόσθετες πληροφορίες που λάβαμε πριν από δύο ημέρες λένε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες αυξάνουν την υποστήριξή τους από τα 30 στα 37 εκατομμύρια, που σημαίνει ότι δεν θα είναι μόνο για τα οχήματα, αλλά και για πρόσθετο εξοπλισμό του πεζικού μας», είπε η Σεκερίνσκα.






Σκόπια: Επιστημονική διάσκεψη για τους ''Σλαβομακεδόνες'' του εμφυλίου πολέμου στην Ελλάδα


Τα επιστημονικά ιδρύματα εθνικής ιστορίας, κοινωνιολογικής, πολιτικής και νομικής έρευνας και το ινστιτούτο  ‘μακεδονικής γλώσσας Κρίστε Μισίρκοφ’, με την ευκαιρία της 70ης  επετείου από το τέλος του εμφυλίου πολέμου στην Ελλάδα, διοργάνωσαν  επιστημονικό συνέδριο.


Ο καθηγητής Πέταρ Ατανάσοφ του Ινστιτούτου Κοινωνιολογικής, Πολιτικής και Νομικής Έρευνας, σημείωσε ότι η διάσκεψη έχει τρεις κύριους στόχους.


«Θα αναφερθούμε και πάλι στην πλούσια ιστορία και κυρίως στο δράμα που έζησαν πριν από 70 χρόνια οι Σλαβομακεδόνες από την Ελλάδα και να συζητήσουμε στο επίπεδο της επιστήμης, της θεωρίας, να συζητήσουμε και να διερευνήσουμε οτιδήποτε, ανεξάρτητα από την ταυτότητα, ιστορία και την κρίση των προσφύγων.
 Και πάνω απ’ όλα θέλουμε να αφήσουμε ένα αρχείο για τις μελλοντικές γενιές ώστε να το επεξεργαστούν, να συζητήσουν και να γράψουν για αυτά τα θέματα, επειδή είναι ένα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας μας», δήλωσε ο καθηγητής Ατανάσοφ.


Στην εισαγωγική ομιλία της από το Ινστιτούτο Μακεδονικής Γλώσσας Κρίστε Μισίρκοφ, η καθηγήτρια Σνεζάνα Βενοφσκα-Αντέφσκα, θεώρησε καλό το ίδρυμα να συμπεριληφθεί στον εορτασμό της 70ης επετείου από τη λήξη του Εμφυλίου Πολέμου στην Ελλάδα.


Όπως διευκρίνισε  το τμήμα ονοματολογίας ασχολείται με θέματα όπως οι ομιλίες του μακεδονικού νότου ή της Μακεδονίας του Αιγαίου, όπως είπε, και η συμβολή τους στην έρευνα της μακεδονικής γλώσσας στο επίπεδο της εθνοτικής επικράτειας, ιδιαίτερα μετά το  τέλος του εμφυλίου πολέμου (στην Ελλάδα).


«Το έργο μας είναι να διερευνήσουμε τις διαλέκτους της μακεδονικής γλώσσας, μέσω ορισμένων προσωπικοτήτων όπως ο Ρίστο Γιάτσεφ ή η Κάτα Μισίρκοβα, ειδικά όπως αυτοί, οι Σλαβομακεδόνες συγγραφείς που ασχολήθηκαν με το λεγόμενο Αιγαιοπελαγίτικο Θέμα», είπε η καθηγήτρια Βενόφσκα-Αντέφσκα.


Σήμερα θα δείξουμε ότι η γλώσσα μας είναι ομοιογενής και συμπαγής και ότι η μακεδονική γλώσσα  εκτείνεται πέρα από την επικράτεια της Βόρειας Μακεδονίας», πρόσθεσε η καθηγήτρια.


Η καθηγήτρια Κατερίνα Μιρτσέφσκα από το Ινστιτούτο Εθνικής Ιστορίας αναφέρθηκε στη συμμετοχή των Σλαβομακεδόνων στον ελληνικό εμφύλιο πόλεμο, στη λήξη του και στην διευθέτηση του σλαβομακεδονικού πληθυσμού να φύγει από τα σπίτια του -  λόγω της ήττας των Κομμουνιστών- και να καταφύγουν σε άλλες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και στην Λαϊκή Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Μακεδονίας ως μέρος της Γιουγκοσλαβίας.

Η Ευγενία Νικολόφσκα από το Σωματείο των Παιδιών των Προσφύγων από την Ελλάδα, σημείωσε ότι φέτος σηματοδοτούνται 70 χρόνια από το τέλος του Εμφυλίου Πολέμου στην Ελλάδα και τόνισε ότι πρέπει «να μην ξεχνάμε το παρελθόν αλλά να αγωνιζόμαστε για ένα καλύτερο μέλλον».


«Να μην ξεχάσουμε από που είμαστε, να μην ξεχάσουμε ποιοι ήταν οι πρόγονοί μας, ας μην ξεχάσουμε τους διοικητές των ταξιαρχιών του Αιγαίου… Ναι, υπάρχουν Σλαβομακεδόνες παντού, αλλά υπάρχουν  και Έλληνες, Αλβανοί, εμείς είμαστε όλοι αδελφοί και αδελφές μαζί. 

Δεν θα ξεχάσουμε τι συνέβη στην ιστορία, ωστόσο θα ακολουθήσουμε το σύνθημα  για ένα καλύτερο μέλλον. 
Γιατί υπάρχει αρνητική αντίδραση, δεν υπάρχει θετική. Μιλάμε για τον εμφύλιο πόλεμο με μια έκκληση σε όλους: Ας μην το επαναλάβουμε ποτέ, είπε η Νικολόφσκα.


Στην εκδήλωση μίλησαν και παιδιά Σλαβομακεδόνων που είχαν καταφύγει σε ανατολικές χώρες και εξέθεσαν τις εμπειρίες  από τα ακούσματά τους.


Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019

Υπάλληλος του Τ.Σόρος η «Εθνική Συντονίστρια» για εγκατάσταση σε Ελλάδα των «ασυνόδευτων προσφυγόπουλων»!





Μια ανησυχητική εξέλιξη είχαμε πριν από μερικές ώρες, η οποία μάλιστα ανακοινώθηκε δια χειλέων του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη: Η Ειρήνη Αγαπηδάκη, ψυχολόγος στο επάγγελμα η οποία ανακοινώθηκε ως «Εθνική Συντονίστρια» στο κυβερνητικό σχέδιο για τα «ασυνόδευτα προσφυγόπουλα», βάσει των στοιχείων του βιογραφικού της, είναι υπάλληλος... του Τζορτζ Σόρος!
Συγκεκριμένα η Ειρήνη Αγαπηδάκη είναι Λέκτορας Δημόσιας Υγείας στην Ιατρική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, το οποίο ανήκει σε fund, ιδιοκτησίας του Τζορτζ Σόρος! 
Το 2017 η μέχρι τότε ιδιοκτήτρια Laureate Education, Inc και η Galileo Global Education, εταιρεία υπό την αιγίδα της Providence Equity, μιας παγκόσμιας εταιρείας διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων, υπέγραψαν συμφωνία πώλησης των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων της Laureate στην Ιταλία και την Κύπρο, έναντι €225 εκατ. ($263 εκατ.). Η συναλλαγή πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο του 2018!
Κι εδώ αρχίζουν τα «ωραία»: Η Galileo ανήκει στην Providence Equity Partners, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων στον κόσμο η οποία χειρίζεται επενδύσεις ύψους 50 δισ. δολαρίων και στην οποία μεγαλομέτοχος είναι ο... Τζορτζ Σόρος!
Τα εκπαιδευτικά ιδρύματα του Galileo παρέχουν ακαδημαϊκά προγράμματα, όπως: τέχνη, κινούμενα σχέδια, βιντεοπαιχνίδια, σχεδιασμός γραφικών και κινουμένων σχεδίων, σχεδιασμός εσωτερικών χώρων, μόδα και επιχειρήσεις μόδας καθώς και επικοινωνία, κινηματογράφο και τηλεόραση, γαστρονομία, τουρισμός, διαχείριση.
Ολες αυτές οι δραστηριότητες κατευθύνονται και ελέγχονται από τον Τζορτζ Σόρος.
Η Ειρήνη Αγαπηδάκη ψυχολόγος, όπως  είναι Λέκτορας Δημόσιας Υγείας στην Ιατρική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου. Και τώρα από όλη την Ελλάδα επιλέχθηκε αυτή για να «συντονίσει» την εγκατάσταση στην χώρα 6.000 παιδιών μουσουλμάνων που μυστηριωδώς βρέθηκαν ασυνόδευτα στην Ελλάδα!
Θα διερωτηθεί κάποιος καλόπιστο εύλογα «Γιατί η συγκεκριμένη;». «Ήταν πολύ γνωστή στο... facebook» λένε οι συνεργάτες του πρωθυπουργού!
Στη σελίδα της Ειρήνης Αγαπηδάκη θα δει κανείς να γράφει για τους πρόσφυγες αλλά και για τα παιδιά, «καυτηριάζοντας ρατσιστικές συμπεριφορές». 
Και μετά ήρθε η πρόσληψή της... στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου του Τ.Σόρος.
Εν συνεχεία, τελείως τυχαία προφανώς, ανέλαβε ένα απίστευτο, πρωτοφανές στα ελληνικά χρονικά, έργο: Τον συντονισμό της εγκατάστασης 6.000 παιδιών μουσουλμάνων στην Ελλάδα!
Να τονίσουμε ότι ο τίτλος της «Εθνικής Συντονίστριας» είναι ανώτερος από αυτόν του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ και ισότιμος με αυτόν υπουργού και όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, «θα αναφέρεται κατ'ευθείαν στο πρωθυπουργικό γραφείο»! 

Δεν θέλουμε να είμαστε κακόπιστοι, αλλά μήπως όλα αυτά δεν είναι τυχαία και η διείσδυση του Τζορτζ Σόρος φτάνει μέχρι το γραφείο του πρωθυπουργού;


Πηγη:Pronews.gr

Βούτσιτς στο ‘Spiegel’: Μίλησα εξ ονόματος των Ράμα και Ζάεφ με τον Μακρόν



Σε συνέντευξή του στο πιο δημοφιλές γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel» ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς δήλωσε ότι συμφώνησε με τον Ράμα και τον Ζάεφ, ως πρόεδρος της Σερβίας, να εκπροσωπήσει τους δύο πρωθυπουργούς κατά τη συνάντησή του με τον Εμανουέλ Μακρόν.


Σε μια μακροσκελή συνέντευξη, ο αρχηγός του σερβικού κράτους, παραδέχθηκε ότι είναι ο εμπνευστής της ιδέας μιας «μίνι Σένγκεν», ενώ δεν απέκρυψε τους φόβους του ότι ο ηγέτης της ‘Αυτοδιάθεσης’, Αλμπίν Κούρτι θα μπορούσε να γίνει ηγέτης μιας Μεγάλης Αλβανίας.


«Ήμουν με τους πρωθυπουργούς της Αλβανίας και της Βόρειας Μακεδονίας στη Σύνοδο Κορυφής της Αχρίδας και συμφωνήσαμε σχεδόν σε κάθε σημείο, και σε ότι θα μιλούσα με τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, για λογαριασμό όλων, όπως πράγματι έκανα την περασμένη εβδομάδα», δήλωσε ο Βούτσιτς.


 Ερωτηθείς για τη «Μίνι Σένγκεν»  στα Δυτικά Βαλκάνια, ο πρόεδρος της Σερβίας δικαιολόγησε την πρωτοβουλία με τα οικονομικά οφέλη για την περιοχή, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του λέγοντας «μπορούμε να γίνουμε αναπτυξιακό κινητήρας για την Ευρώπη στο σύνολό της».


«Εμείς στα Βαλκάνια δεν θέλουμε να ξεγελαστούμε από τις μεγάλες χώρες της ΕΕ ή να παίξουμε εναντίον του άλλου. Η ιδέα μου για την «μίνι Σένγκεν» στα Βαλκάνια σημαίνει ελεύθερη κυκλοφορία αγαθών και ανθρώπων», είπε.


Ερωτηθείς εάν το Κοσσυφοπέδιο θα συμπεριληφθεί στη Βαλκανική Μίνι Σένγκεν, ο Βούτσιτς απάντησε: 


«Οι Κοσοβάροι δεν ξέρουν τι θέλουν. Ο Άλμπιν Κούρτι, ο οποίος πιθανόν να είναι ο επόμενος ηγέτης, ακούγεται σαν να θέλει να γίνει ηγέτης της Μεγάλης Αλβανίας. 
Το Κοσσυφοπέδιο βλέπει τον εαυτό του ως κράτος, αλλά δεν το βλέπουμε έτσι. Ωστόσο, θα μπορούσαμε  να κάνουμε μεγάλη δουλειά μαζί», σημειώνει ο αλβανικό «Αιών».