Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019

Σκόπια: Ανακάλυψαν «ψευτομακεδονικά μειονοτικά» χωριά στη Βόρεια Ελλάδα - Προβληματισμός για την θέση State Department

 


Οι σκοπιανοί του "Ουράνιου Τόξου" σε απόλυτη σύμπλευση με την κυβέρνηση Ζ.Ζάεφ έριξαν νέα "βόμβα", μετά και την ετήσια έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα, λέγοντας ότι υπάρχουν μειονοτικά χωριά από την Καστοριά ως την Θεσσαλονίκη.
«Αυτά είναι τα χωριά στα οποία υπάρχουν εθνικά "Μακεδόνες" και ανήκουν στην εθνική μακεδονική μειονότητα στη Βόρεια Ελλάδα. Από την Καστοριά μέχρι τη Δράμα και μέχρι τις παρυφές Θεσσαλονίκης και Βέροιας» όπως υποστήριξε ο επικεφαλής του "Ουράνιου Τόξου", Παύλος Βοσκόπουλος.
Ζητησαν, μάλιστα, με επιστολή τους στον Οικουμενικό Πατριάρχη να γίνεται και ο εκκλησιασμός στη "μακεδονική" γλώσσα.
Παράλληλα την αντίδραση της Αθήνας προκάλεσαν οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου των Σκοπίων, περί κατηγορίας πολιτών στην Ελλάδα που δεν μιλούν ελληνικά!
Ο Μίλε Μποσνιακόφσκι δέχθηκε προβοκατόρικη ερώτηση από δημοσιογράφο, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, η οποία τον ρώτησε:
«Μπορείτε να μου πείτε αν οι Μακεδόνες του Αιγαίου μιλούν Μακεδονικά;».
«Υπάρχει ορισμένη κατηγορία πολιτών στην Ελλάδα που δεν μιλάει ελληνικά, μιλάει άλλη γλώσσα», απάντησε ο Σκοπιανός κυβερνητικός εκπρόσωπος.
«Ομως, δεν είμαστε εμείς αυτοί που θα καθορίσουμε τι γλώσσα μιλάει ο καθένας. Αυτό θα είναι ανάμειξη στα εσωτερικά μιας άλλης χώρας», συμπλήρωσε.
Με παρόμοιο τρόπο είχε τοποθετηθεί και ο Νικολά Ντιμιτρόφ σε πρόσφατη συνέντευξη που είχε δώσει. Οταν ρωτήθηκε για το αν η χώρα του νιώθει πως υπάρχει «μακεδονική μειονότητα» στην Ελλάδα- στον απόηχο του προκλητικού δημοσιεύματος του ΒBC που είχε προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις- ο Ντιμιτρόφ είχε απαντήσει:
Διάβημα από την Αθήνα
Πάντως, τα λεγόμενα του Μποσνιακόφσκι προκάλεσαν την αντίδραση της Αθήνας.
Το υπουργείο Εξωτερικών απέστειλε διάβημα στα Σκόπια.
Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Αιχμές για "τουρκική" και "μακεδονική" μειονότητα
Η ετήσια έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τα ανθρώπινα δικαιώματα  καλύπτει τη χρονική περίοδο του έτους 2018.
Το State Department αφήνει σαφέστατες αιχμές λέγοντας:
"Ενώ το Σύνταγμα και ο νόμος απαγορεύει διακρίσεις εναντίον μειονοτήτων, παρόλα αυτά υπάρχει θέμα, αν και η κυβέρνηση αναγνωρίζει το δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού.
Πολλά άτομα που αυτοπροσδιορίζονται ως μέλη μειονότητας αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην έκφραση της ταυτότητας τους και στη διατήρηση της κουλτούρας τους"
Η έκθεση αφήνει αιχμές για την απαγόρευση χρήσης του όρου «Τουρκικός» από Ενώσεις στην Θράκη και τον αυτοπροσδιορισμό ως «Μακεδόνων» σλαβικών ομάδων στην Ελλάδα.
Αν και καταγράφεται η τριπλή διάσταση της μουσουλμανικής μειονότητας στην Θράκη (εθνικά Τουρκική, Πομακική και Ρομά) και οι καταγγελίες για άσκηση πίεσης σε Πομάκους και Ρομά για να δηλώσουν «εθνικά Τούρκοι», η έκθεση επικρίνει την Ελλάδα γιατί δεν αναγνωρίζει και δεν αποδέχεται την χρήση του όρου «τουρκικός» σε ενώσεις στην Θράκη, κάνοντας ειδική αναφορά στην «Τουρκική Ένωση Ξάνθης».
Επικρίνεται επίσης η Ελλάδα επειδή «θέτει νομικούς περιορισμούς στις ονομασίες των ενώσεων πολιτών που αυτοπροσδιορίζονται σαν εθνικά Μακεδόνες».


βιντεο

  https://www.blogger.com/blogger.g?blogID=3338209220408672635#editor/target=post;postID=35672540001784337


Πηγη:Pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: