Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019

 
ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ
ΕΛΛΑΔΟΣ-ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ
PAN-MACEDONIAN UNION OF THE
MACEDONIAN STRUGGLE
GREECE – AUSTRALIA
Τηλ: 6984474721


Αρ. Πρωτ.: -371-
Θεσσαλονίκη, 26/08/2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΈΝΩΣΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΛΛΑΔΟΣ -ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ έχει ως αρχή να μην κάνει πολιτικά σχόλια σε κανένα επίπεδο. Αγωνίζεται επί χρόνια(25) για την αναγνώριση της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στο κράτος με πρωτεύουσα τα Σκόπια, την προστασία του Αρχαίου, Μεσαιωνικού, Νεωτέρου Ελληνικού πολιτισμού που καταστρέφεται συστηματικά στο κράτος αυτό, στις προαιώνιες εστίες του Μακεδονικού Ελληνισμού, όπως Γευγελή, Λυχνίδα-Αχρίδα, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Μοναστήρι, καθώς και την καθιέρωση της 24ης Φεβρουαρίου ως ημέρας μνήμης γενοκτονίας του Μακεδονικού Ελληνισμού από το 1870 μέχρι το 1949.
 Οφείλει όμως να ξεκαθαρίσει ότι σε σχέση με την συγκέντρωση του πρώτου 10ήμερου του Σεπτεμβρίου (7/9/2019) στην πόλη της Θεσσαλονίκης τα εξής:
  1. Η ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΛΛΑΔΟΣ-ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ, η οποία αποτελεί τη συνέχεια της ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΈΝΩΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, τμήμα της ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΠΕΕΛΑ) της δεκαετίας του ΄90 δεν εκπροσωπείται από τις λεγόμενες «ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΕΣ της ΥΦΗΛΙΟΥ», όργανο ανύπαρκτο και ουδέποτε συσταθέν, ούτε από κανένα συντονιστή αυτού του οργάνου του ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ. Ξεκαθαρίζουμε εκ νέου ότι η ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΈΝΩΣΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΛΛΑΔΟΣ - ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ είναι συνέχεια της ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΈΝΩΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ με Πρόεδρο τότε τον Κωνσταντίνο Αργυρίου. Ο τίτλος Αυστραλίας είναι γιατί η Ένωση συνεργάζεται με τον ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΝΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ και προς τιμή της Ομογένειας της Αυστραλίας. Η Ένωση δεν οικειοποιείται κανένα τίτλο των τοπικών Παμμακεδονικών της Αυστραλιανής Ηπείρου (ούτε και του Παναυστραλιανού οργάνου αυτών).
  2. Στηρίζει την κάθε εθνική προσπάθεια που θα υποβοηθήσει στην προστασία της αξιοπρέπειας του έθνους, γιατί δεν αποδέχεται τη «Συμφωνία των Πρεσπών», η οποία νομιμοποιεί τις Σλαβικές διεκδικήσεις στην Μακεδονία των Ελλήνων
  3. Είναι κάθετα αντίθετη σε οποιαδήποτε πολιτικοποίηση ή και ακόμα χειρότερα κομματικοποίηση τους με αλλότρια συνθήματα και νοήματα μακράν του εθνικού σκοπού από δήθεν εκπροσώπους, ‘μακεδονολογούντες’, αλλά άσχετους με το θέμα (καθώς είναι φανερή η έλλειψη πρόσκλησης των ειδικά γνωριζόντων το θέμα των Ιστορικών -Σλαβολόγων), που περισσότερη ζημία προκαλούν παρά ωφέλεια.
  4. Επίσης, είναι κάθετα αντίθετη στην οποιαδήποτε εξαργύρωση με πολιτικούς σκοπούς αυτής της μεγάλης εθνικής προσπάθειας, η οποία πρέπει να είναι συνεχής πολυεπίπεδη, κυρίως της Παιδείας των νεοτέρων γενεών, οι οποίες αγνοούν τα βασικά της Ιστορίας εν γένει. Πολλά λόγια χωρίς έργα. Οι χιλιάδες Έλληνες που κατέβηκαν στα συλλαλητήρια κινήθηκαν από αγνά αισθήματα πατριωτισμού και εθνικής περηφάνιας. Υπέροχες ψυχές οι οποίες δυστυχώς ξεγελάστηκαν και εξαπατήθηκαν από τους «Υπεύθυνους Διοργάνωσης» που παρουσιάζονται ΕΛΕΩ ΘΕΟΥ ΣΩΤΗΡΕΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
  5. Κατηγορηματικά διευκρινίζεται ότι η Ένωση, παρόλο που κατηγορήθηκε και συκοφαντήθηκε από του περίφημους «Διοργανωτές» (που αργότερα πολιτευθήκαν) και αποκλείστηκε εσκεμμένα, εν τούτοις έπραξε το καθήκον της και θα το πράξει ξανά και εδώ, δίνοντας την στήριξή της εφόσον φανερά και ξεκάθαρα διατυπωθούν οι Διοργανωτές, οι Σκοποί, η Οργάνωση και η Προστασία της οποιαδήποτε εκδήλωσης για να μην επαναληφθούν τα γεγονότα του Πισοδερίου
  6. Επίσης, η οποιαδήποτε αναφορά περί του χαρακτήρα της Ενώσεως, του αν εκφράζει Παμμακεδονικές ή όχι, αν είναι πρωτοβάθμιο ή δευτεροβάθμιο όργανο είναι ανόητη, διχαστική, μικρόνοη, συκοφαντική, ποινικά κολάσιμη, εθνικά ολέθρια και θα αντιμετωπισθεί ως έτσι.
Η ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΛΛΑΔΟΣ - ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ είναι η πρώτη και η παλαιότερη της Ελλάδος και οποιαδήποτε συλλογικότητα που ιδρύθηκε μεταγενέστερα έπεται αυτής. Η Ένωση έχει ιδρύσει δύο μεγάλα Εκθετήρια Μακεδονικών αγών στις Πέτρες Αμυνταίου και στον Αγ. Αθανάσιο Δοξάτου και έχει στήσει μνημείο στον Άγνωστο Μακεδονομάχο στις Πέτρες Αμυνταίου.

Ο ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Σωτήριος Κούσουλας Μιχαήλ Χρυσανθόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: