Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2019

Πρωθυπουργός Βουλγαρίας: 'Εγώ και ο Καρακατσάνοφ υποστηρίζουμε την ένταξη της 'Βόρειας Μακεδονίας''




Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, δήλωσε  στη Σόφια ότι ο ίδιος και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Άμυνας Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ υποστηρίζουν την ένταξη της 'Βόρειας Μακεδονίας'
«Όσον αφορά το ζήτημα εάν η 'Βόρεια Μακεδονία' πρέπει να ενταχθεί στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, έχουμε την ίδια θέση με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, κ. Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ. Και η Αλβανία, φυσικά, πρέπει να γίνει μέλος, δήλωσε ο Μπορίσοφ κατά τη διάρκεια συνάντησης με εκπροσώπους του Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.


Τόνισε ότι η Βουλγαρία θα προεδρεύσει της διαδικασίας του Βερολίνου το επόμενο έτος, διότι, κατά την άποψή του, «προσφέρει προοπτική και οδηγεί σε μια πολιτική καλής γειτονίας».


Την ιστορία την επιβεβαιώνουν και οι Αμερικανοί…

Αναφερόμενος στην ιστορική διένεξη μεταξύ Σκοπίων και Σόφιας, είπε ο Μπορίσοφ χαρακτηριστικά:  «Η ιστορία  είναι πολύ σαφής και περιγράφεται πολύ καλά,  μεταξύ των άλλων και από τους Αμερικανούς πριν από 120 χρόνια».


Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας τόνισε ότι πάντοτε η 'Βόρεια Μακεδονία' μπορούσε να υπολογίζει στη Βουλγαρία στην πορεία της προς την ΕΕ, αλλά ποτέ άνευ όρων για την ένταξή της.


«Το μέλλον της 'Βόρειας Μακεδονίας' βρίσκεται στην ΕΕ και δεν πρέπει να παίζουν με αυτήν την ευκαιρία.  Αλλά, εάν σταματήσουμε την πορεία της 'Βόρειας Μακεδονίας' προς την ΕΕ, θα καταγραφεί στην ιστορία ότι και οι 27 χώρες την έχουν υποστηρίξει και μόνο η Βουλγαρία  την εμπόδισε. Θέλουμε, επίσης,  η Αλβανία να συνεργαστεί με τη Βόρεια Μακεδονία. Αλλά, ποτέ δεν είπαμε ότι υποστηρίζουμε άνευ όρων την ένταξη στην ΕΕ. Υπάρχουν 71 διαθέσιμα μέσα διαπραγμάτευσης στα κεφάλαια. Και δεν θέλουμε να παίζουν με την ιστορία και το παρελθόν, αλλά να εστιάζονται στην αλήθεια», τόνισε ο Μπορίσοφ.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: