Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019

Οι ΗΠΑ απειλούν τη Σερβία με κυρώσεις εάν αγοράσει το ρωσικό σύστημα S-400



Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανησυχούν για την παρουσία του ρωσικού στρατιωτικού εξοπλισμού στη σερβική επικράτεια και εάν η κυβέρνηση του Βελιγραδίου αποφασίσει να αγοράσει το σύστημα S-400 θα κινδύνευε να υποστεί ειδικές κυρώσεις για αυτό, δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ για τα Δυτικά Βαλκάνια Μάθιου Πάλμερ.


«Υπάρχει κάποια ανησυχία για την ανάπτυξη του ρωσικού στρατιωτικού εξοπλισμού στο έδαφος της Σερβίας, αλλά και για το ενδεχόμενο η Σερβία να εγκαταστήσει ειδικά ρωσικά συστήματα στο έδαφος της, για τα οποία θα διατρέχει τον κίνδυνο  να υποστεί ειδικές κυρώσεις , αλλά ελπίζουμε οι Σέρβοι εταίροι μας το γνωρίζουν αυτό και ότι θα είναι προσεκτικοί σε τέτοιες συναλλαγές», σχολίασε ο Πάλμερ για τις πρόσφατες στρατιωτικές ασκήσεις Σερβίας- Ρωσίας.


Πρόσθεσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ισχυρή στρατιωτική συνεργασία με τη Σερβία.


«Θα ήθελα να πω ακόμη ότι ο καλύτερος στρατιωτικός εταίρος της Σερβίας είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η Σερβία δεν πρέπει να συνεργάζεται με τη Ρωσία και να δημιουργεί στρατιωτική συνεργασία με τη Μόσχα. Ωστόσο, εκτιμούμε τη σχέση μας με το Βελιγράδι και πιστεύουμε ότι η στρατιωτική μας σχέση είναι πιο αναγνωρίσιμη από ό, τι κάνει η Ρωσία σε αυτόν τον τομέα με τη Σερβία», δήλωσε ο Πάλμερ σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι Alsat της Βόρειας Μακεδονίας.


Στην πρόσφατη στρατιωτική άσκηση Ρωσίας- Σερβίας που έφερε την ονομασία «Σλαβική Ασπίδα 2019» που έγινε στην Μπαταϊνιτσα, για πρώτη φορά μεταφέρθηκε εκτός Ρωσίας ένα από τα ισχυρότερα συστήματα πυραύλων, το S-400.


Ορισμένα μέσα ενημέρωσης δημοσιεύουν ότι δεν αποκλείεται η στρατιωτική και κρατική ηγεσία της Σερβίας να διαπραγματευτεί με τη Μόσχα τους προσεχείς μήνες σχετικά με την απόκτηση αυτού του συστήματος αεράμυνας, σημειώνει το Sputnik στη σερβική γλώσσα.
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: