Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Κυριακή 8 Μαρτίου 2020

Διήμερη περιοδεία κλιμακίου της Παμμακεδονικής Ελλάδος-Αυστραλίας στον Έβρο

Του δημοσιογράφου Θανάση Γκόρδη
ΔΙΗΜΕΡΗ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΤΗΣ ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ – ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ.
ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΣΕ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ.

Κλιμάκιο τής Παμμακεδονικής Ένωσης Μακεδονικού Αγώνα Ελλάδος-Αυστραλίας (Μονάδα Εθελοντών Αντιμετώπισης Καταστροφών, Μ.Ε.Α.Κ.), με την συμμετοχή μελών τού Συλλόγου Τετρακίνησης Βορείου Ελλάδος (Σ.ΤΕ.Β.Ε.), πραγματοποίησε διήμερη περιοδεία στον Έβρο (5 και 6 Μαρτίου).
Με επικεφαλής τον πρόεδρο τής Παμμακεδονικής, Μιχάλη Χρυσανθόπουλο, και με την συμμετοχή τού δημοσιογράφου Θανάση Γκόρδη, το οκταμελές κλιμάκιο είχε ως πρώτο σταθμό το μεσημέρι τής Πέμπτης (5/3) την Αλεξανδρούπολη (Στρατόπεδο “Κανδηλάπτη”), και στην συνέχεια ανηφόρισε προς Φέρες, Ορεστιάδα και Καστανιές.
Στην Ορεστιάδα (όπου και διανυκτέρευσε) παραδόθηκαν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης (μπαταρίες, οινόπνευμα, αντισηπτικά, maalox κ.α.) στην τοπική Αστυνομική Διεύθυνση.
Το υλικό που παραδόθηκε ήταν προσφορά τού παραρτήματος τής Ένωσης στον Άγιο Αθανάσιο και στο Δοξάτο Δράμας, διά τής υπεύθυνης αυτού, Σοφίας Σιμίκογλου. Αμέσως μετά, οι εθελοντές βρέθηκαν στο Τελωνείο στις Καστανιές. Δεν μάς επετράπη να προχωρήσουμε προς τον Φράχτη λόγω τού ότι είχε νυχτώσει (19:00), κάτι που δεν καταφέραμε να κάνουμε, παρά την σχετική αρχική άδεια από τις στρατιωτικές Αρχές, ούτε το πρωί τής επόμενης μέρας (Παρασκευή 6/3) εξαιτίας των επεισοδίων με χημικά που (πάλι) διαδραματίστηκαν στον Φράχτη. Με αποτέλεσμα να μεταβούμε ξανά στις Φέρες και στην παραποτάμια περιοχή τού “πετάλου” στο μνημείο τού Καραγώγου.
Σε όλες αυτές τις συναντήσεις συνομιλήσαμε με τούς διοικητές των Μονάδων, αξιωματικούς, καθώς και στρατιώτες, οι οποίοι μάς υποδέχθηκαν με ικανοποίηση αλλά και υψηλότατο φρόνημα.
Θέσαμε τον εαυτό μας στην διάθεσή τους για οποιαδήποτε επιπλέον βοήθεια (και στις περιπολίες) μπορούσαμε να προσφέρουμε, η οποία στην παρούσα φάση δεν χρειάστηκε (τούς ενημερώσαμε ότι θα την παρέχουμε όποτε απατηθεί από τις εξελίξεις).




Αναχωρήσαμε χθες το απόγευμα με αίσθηση εκπλήρωσης πατριωτικού καθήκοντος, αλλά και μεγάλης υπερηφάνειας για τις Ένοπλες Δυνάμεις τής χώρας μας. Οι οποίες με ακμαιότατο ηθικό και σε πλήρη εγρήγορση ανταποκρίνονται στο ιερό τους χρέος την δύσκολη αυτή ιστορική συγκυρία.
Όλοι οι Έλληνες τις στηρίζουν, όπως και την Αστυνομία και το Λιμενικό – ΗΘΙΚΑ ΚΑΙ ΕΜΠΡΑΚΤΩΣ – ώστε ολόκληρο το Έθνος ως μια “σιδερένια γροθιά” να λειτουργήσει αποτρεπτικά στον γενικότερο και διαχρονικό επεκτατισμό τής Τουρκίας. Και ειδικότερα, στον υβριδικό (μέχρι στιγμής) πόλεμο που διεξάγει εναντίον τής πατρίδας μας με εργαλειοποίηση τής μαζικής παράνομης ισλαμικής μετανάστευσης.
ΖΗΤΩ Η ΑΘΑΝΑΤΗ ΕΛΛΑΣ!


Πηγη:Neweconomy.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: