Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Κυριακή 19 Απριλίου 2020

Βουλγαρία: Τα Σκόπια να ξεχάσουν περί «μακεδονικής γλώσσας» και «μειονότητας»



Η 'Βόρεια Μακεδονία' θα πρέπει να ξεχάσει τη «μακεδονική» μειονότητα στη Βουλγαρία και τη «μακεδονική γλώσσα» και να χρησιμοποιεί μόνο τον όρο: «επίσημη γλώσσα της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας» και θα πρέπει να συνεργασθεί με την Επιτροπή για τα Ιστορικά Θέματα, εάν θέλει να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ, αναφέρει ιστοσελίδα των Σκοπίων.


Τις προϋποθέσεις αυτές θέτει η Βουλγαρία σχετικά με την έγκριση των συμπερασμάτων της διεύρυνσης του Συμβουλίου της ΕΕ.


 Σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα MKD.mk, ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, Νίκολα Ντιμίτροφ δήλωσε ότι «δεν θα δεχθούμε ποτέ αντιευρωπαϊκούς διμερούς όρους που αναφέρονται στην ταυτότητα της Βόρειας Μακεδονίας στο διαπραγματευτικό πλαίσιο για την ένταξη στην ευρωπαϊκή οικογένεια».


«Η ‘μακεδονική γλώσσα’ είναι ένα βασικό και αδιαχώριστο στοιχείο της εθνικής μας ταυτότητας», τόνισε  ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας.


Οι όροι της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας, δημοσιεύτηκαν αποκλειστικά από το MKD.mk,  και αποτέλεσαν μέρος της περίληψης του συμπεράσματος για τη διεύρυνση της ΕΕ και της ημερομηνίας διαπραγματεύσεων για τη Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία.
 
 
 
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: