Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021

«Οι Βούλγαροι είναι φασίστες, διέπραξαν γενοκτονία» λέει Σέρβος πολιτικός στα Σκόπια


«Ο αρχηγός του Δημοκρατικού Κόμματος των Σέρβων στη Βόρεια Μακεδονία, Ιβάν Στοΐλκοβιτς, προέβη σε τρομερές κατηγορίες εναντίον της Βουλγαρίας, χαρακτηρίζοντάς την φασιστικό και γενοκτονικό κράτος», γράφει η novinite.bg

Ο αρχηγός του Δημοκρατικού Κόμματος των Σέρβων στη Βόρεια Μακεδονία, Ιβάν Στοΐλκοβιτς, προέβη σε φρικτές κατηγορίες εναντίον της Βουλγαρίας, χαρακτηρίζοντάς την φασιστικό και γενοκτονικό κράτος, γράφει το βουλγαρικό πρακτορείο  Bgnes.

 

Ο Ιβάν Στοΐλκοβιτς έκανε τρομερές κατηγορίες εναντίον της Βουλγαρίας

 

Το σερβικό κρατικό  ειδησεογραφικό πρακτορείο Τανγιούγκ δημοσίευσε αμέσως τη δήλωση του Στοΐλκοβιτς για «αποφασιστική απάντηση από τον πρόεδρο και τον πρωθυπουργό ενάντια στις απερίσκεπτες δηλώσεις Βουλγάρων αξιωματούχων» αφού η ηγεσία της Βόρειας Μακεδονίας εξέφρασε τα συγχαρητήρια της για την εθνική ημέρα των Σέρβων στη Βόρεια Μακεδονία.

Ο Στοΐλκοβιτς ζήτησε «επαρκή απάντηση από αξιωματούχους της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της πρεσβείας των ΗΠΑ και άλλων χωρών της ΕΕ με επιρροή».

Ο Στοΐλκοβιτς προχώρησε ακόμη περισσότερο και δήλωσε ότι «οι Σέρβοι μετά το 1941 έχουν υποστεί εθνοκάθαρση».

 Σύμφωνα με τον ίδιο, «τέτοιες δηλώσεις προκαλούν ανησυχία και υποκινούν το εθνικό μίσος, το οποίο τους φέρνει πίσω σε δυσάρεστες αναμνήσεις του παρελθόντος».

«Η μνήμη των εγκλημάτων των Βουλγάρων φασιστών δεν θα παραμείνει χωρίς συνέπειες εάν δεν εμποδίσουμε την πορεία αυτής της πολιτικής», πρόσθεσε ο Στολίκοβιτς.

Από το 2011, ο εθνικός σερβικός σχηματισμός στη Βόρεια Μακεδονία βρίσκεται σε μόνιμο συνασπισμό με το VMRO-DPMNE. Λαμβάνει μέρος σε όλες τις βουλευτικές εκλογές.

Στο τέλος της κυριαρχίας του Νίκολα Γκρουέφσκι, κατέστη σαφές ότι ο Ιβάν Στοΐλκοβιτς, μαζί με τον Σέρβο πράκτορα Γκόραν Ζιβάιλεβιτς, συμμετείχαν ενεργά στην εισβολή του κοινοβουλίου της Βόρειας Μακεδονίας κατά τη διάρκεια της «Αιματηρή Πέμπτης» στις 27 Απριλίου 2017. Περισσότεροι από 100 άνθρωποι ξυλοκοπήθηκαν κατά τη διάρκεια του κοινοβουλευτικού πογκρόμ, συμπεριλαμβανομένου του νυν πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ. Ο Ζιβάιλεβιτς ήταν στο πλήθος και πήρε selfies μαζί τους. Εκδιώχθηκε αμέσως από τα Σκόπια.

 

Επιδιώκουν να οδηγήσουν τη Βόρεια Μακεδονία στην Ελληνο-Σερβική Συμμαχία

 

 Λίγους μήνες μετά το πογκρόμ, αποκαλύφθηκε μια μυστική έκθεση της Διεύθυνσης Ασφάλειας και Αντικατασκοπίας της Βόρειας Μακεδονίας ( από το Τμήμα Ανάλυσης) και στάλθηκε στον επικεφαλής της Διεύθυνσης Ασφάλειας και Αντικατασκοπείας, Βλαντιμίρ Ατανασόφσκι. 

Έγινε σαφές ότι τα τελευταία 9 χρόνια η Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας αποτελεί στόχο ισχυρών ανατρεπτικών δραστηριοτήτων, προπαγάνδας και πληροφοριών από τη Ρωσική Πρεσβεία στα Σκόπια, τις ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης διαπιστευμένων δημοσιογράφων. Σύμφωνα με την έκθεση, η Ρωσία, μαζί με τη Σερβία, θέλει να φέρει τη Βόρειο Μακεδονία στη σερβο-ελληνική συμμαχία και τα ενεργειακά έργα στοχεύουν στην πλήρη υποταγή της Βόρειας Μακεδονίας.

Τα αποκαλυπτόμενα έγγραφα περιγράφουν επίσης λεπτομερώς τις δραστηριότητες των Σέρβων πρακτόρων στη Βόρεια Μακεδονία, και συγκεκριμένα τον Γκόραν Ζιβάιλεβιτς (Σέρβος αξιωματικός πληροφοριών της BIA), τον ίδιο τον Ιβάν Στοΐλκοβιτς και τον βουλευτή του κόμματος του Σέρβου προέδρου Αλέξανδρος Βούτσιτς, Μίροσλαβ Λαζάνσκι. 

Όλοι τους συμμετείχαν προσωπικά στην προπαγανδιστική εκστρατεία υπέρ του καθεστώτος του Νικόλα Γκρουέφσκι. Ο Λαζάνσκι είναι επί του παρόντος πρέσβης της Σερβίας στη Μόσχα, όπου ο Ιβάν Στοΐλκοβιτς πραγματοποίησε επίσκεψη που διοργάνωσε ο Ζιβάιλεβιτς και εξορίστηκε ο Ρώσος διπλωμάτης Βλαντίσλαβ Φιλίποφ από το Σεράγεβο το 2019. Αλλά, πριν από αυτό για 10 χρόνια ο Φιλίποφ δραστηριοποιείται στη Βόρεια Μακεδονία, το Κοσσυφοπέδιο και την Αλβανία, γράφει το βουλγαρικό δημοσίευμα.

 

Πηγη: http://www.echedoros-a.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: