Η επίσημη Σόφια εντείνει τις προσπάθειές της να χαρτογραφήσει «βουλγαρικά εδάφη» στην Αλβανία, τώρα ειδικά μέσω της έκδοσης βουλγαρικών διαβατηρίων, που μετατράπηκε σε σκάνδαλο, για το οποίο ενδιαφέρθηκε και η αλβανική εισαγγελία, λέει ο πρόεδρος του κόμματος των Σλάβων «Μακεδονική Συμμαχία για την Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση», Βασίλ Στεργιόφσκι σε συνέντευξή του σε μέσο των Σκοπίων.
Όπως επισημαίνεται ο Στεργιόφσκι ήταν ο μοναδικός Σλαβομακεδόνας βουλευτής στο αλβανικό κοινοβούλιο, όπου διετέλεσε 2,5 χρόνια.
Στη συνέντευξή του ανέφερε πώς η Σόφια κάνει μια «βουλγαρική μειονότητα» να μπει στο Νόμο για την Προστασία των Μειονοτήτων παρόλο που δεν υπάρχει ούτε ένας Βούλγαρος στα αλβανικά μητρώα.
Ο Στεργιόφσκι εξηγεί επίσης πώς η δημιουργία των «Bugari» αντιπροσωπεύει απειλή για τους δήμους με αμιγώς αλβανικό πληθυσμό, καθώς και μια γενική απειλή για την εδαφική οργάνωση του αλβανικού κράτους.
Απόδειξη είναι η αναφορά σας από το 1995 από το χωριό Vrbnik, που κατοικείται 100% από σλαβικό στοιχείο (συγγενικό των Σκοπίων), που δημοσιεύσατε ως μόνιμος ανταποκριτής από τα Τίρανα για τη Nova Makedonija, όπου οι κάτοικοι μαρτυρούν ότι έρχονται Βούλγαροι επίσημοι εκπρόσωποι, προσφέρουν βοήθεια, χρήματα, πείθουν ότι ο κόσμος είναι βουλγαρικός και όχι ‘μακεδονικός’.
Ενώ στα χωριά στην Πρέσπα που είναι 100% κατοικημένα από ''Σλαβομακεδόνες'' η Βουλγαρία δεν είχε επιτυχία. Αυτές οι προσπάθειες γίνονταν συνεχώς και γίνονται σε όλα τα μέρη όπου ζει η ''σλαβομακεδονική'' μειονότητα, τόσο στο Γκόλο Μπρντο όσο και στη Γκόρα...
Η Σόφια τώρα ενεργεί ενεργά, θέλει να χαρτογραφήσει το έδαφος και να δείξει ότι πρόκειται για βουλγαρικά εδάφη. Τα δυτικά των συνόρων της Βουλγαρίας, στο εσωτερικό της Αλβανίας. Αυτό είναι το βουλγαρικό όνειρο για τη Συνθήκη του Αγίου Στεφάνου του 19ου αιώνα που δυστυχώς και στην εποχή μας το ζούμε ακόμα και γινόμαστε μάρτυρες ότι οι πιέσεις εντείνονται σε αυτό το θέμα.
Τι γίνεται στην Ελλάδα;
Είστε επίσης σε επαφή με τις ''σλαβομακεδονικές'' μειονότητες στις γειτονικές χώρες της Αλβανίας. Με τον ίδιο σκοπό, υπάρχουν εκεί οι αξιωματούχοι της Βουλγαρίας;
«Ναι, επόμενο είναι το Κόσοβο. Και εκεί, το βουλγαρικό κράτος εργάζεται ήδη για τη χαρτογράφηση ενός τμήματος του Κοσσυφοπεδίου όπου ζει η ''σλαβομακεδονική'' μειονότητα. Από όσο γνωρίζω δεν υπάρχουν τέτοιες επίσημες προσπάθειες στην Ελλάδα.
Η Ελλάδα, μήπως εμπλέκεται και ως προς την ελληνική μειονότητα, η οποία ουσιαστικά είναι τριπλάσια από τη ''σλαβομακεδονική'';
Πως μπορούμε να συγκρατήσουμε τον ''σλαβομακεδονικό'' πληθυσμό στον τόπο του;
Λέμε σε όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις να δεσμεύσουν και να παρακινήσουν έναν
''Σλαβομακεδόνα'' επιχειρηματία να ανοίξει εργοστάσια σε σλαβικά χωριά στην Αλβανία. Θα πάρουν φθηνότερο εργατικό δυναμικό, θα εξασφαλίσουν τα προς το ζην στις οικογένειες των εργαζομένων και με αυτόν τον τρόπο θα αποτραπεί η μετανάστευση του πληθυσμού.
Πηγη: http://www.echedoros-a.g
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου