Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

Σκοπιανό Δημοσίευμα: «Ο Νίμιτς λέει ότι εάν ήταν ‘ψευτομακεδόνας’ δεν θα διαπραγματευόταν το όνομά του»..ΝΕΟΚΟΜΙΤΑΤΖΗΔΕΣ ..

«Νίμιτς: Ανεπίσημα, εάν ήμουν Μακεδόνας δεν θα διαπραγματευόμουν το όνομά μου», γράφει το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων
Ιούνιος 27, 2017. 22:08
Σκοπιανό δημοσίευμα που επικαλείται  το λεγόμενο « Διεθνές Μακεδονικό Κίνημα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Τορόντο», που έμβλημά του είναι η ''Μεγάλη Μακεδονία'' (φωτό )
αναφέρει ότι ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, δήλωσε τα εξής: «Ανεπίσημα- εάν ήμουν ψευτομακεδόνας, δεν θα διαπραγματευόμουν το όνομά μου».

Το σλαβικό δημοσίευμα συνεχίζει:
«Και ο πρώτος διαμεσολαβητής για τη διαφωνία του ονόματος, Ρόμπιν Ο’Νάιλ, κατ’επανάληψη είχε δηλώσει ότι ήταν κατά των διαπραγματεύσεων και ζήτησε από τα Σκόπια να σταματήσουν τις διαπραγματεύσεις».
«Παρά το γεγονός ότι ο Νίμιτς τόνισε ότι τα σχόλια του ήταν ανεπίσημα, το σλαβικό αλυτρωτικό κίνημα του Τορόντο τον ρώτησε γιατί δεν εκφράζει δημόσια τα συναισθήματά του, να παραιτηθεί και να εγκαταλείψει τις διαπραγματεύσεις που όπως είπε ο Ρόμπιν Ο’Νάιλ είναι μια επίθεση στα θεμελιώδη δικαιώματα των ψευδομακεδόνων".
Όταν, μάλιστα, ο πρόεδρος  του αλυτρωτικού σλαβικού κινήματος του Τορόντο, Μπιλ Νικόλοφ, ζήτησε την άποψη του Νίμιτς, εάν αποσυρθούν τα Σκόπια από τις διαπραγματεύσεις ποιες θα είναι οι συνέπειες, ο διαμεσολαβητής απάντησε: «Τίποτε. Δεν πιστεύω ότι θα υπάρξουν συνέπειες».
«Εντελώς όμοια απάντηση έλαβα από τους εκπροσώπους του Στέιτ Ντιπάρτμεντ» , λέει ο Νικόλοφ  και σημειώνει ότι του είπαν ότι «η διακοπή των διαπραγματεύσεων θα ήταν μια λογική απόφαση».
Το σλαβικό κίνημα του Καναδά κάνει ακόμη μία φορά έκκληση προς όλα τα πολιτικά κόμματα των Σκοπίων και σε όλους τους πολιτικούς να καταδικάσουν τις διαπραγματεύσεις και να τις τερματίσουν.
Επιπλέον κατηγορεί τον πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ ότι είναι πρόθυμος να πουλήσει το αιώνιο όνομα, την εθνοτική καταγωγή και την ταυτότητα της ψευδομακεδονίας, μόνο και μόνο να ικανοποιήσει τηςν Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΝΑΤΟ και τις Ηνωμένες Πολιτείες, σημειώνει το δημοσίευμα.
(mkd)
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: