Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2017

«Πρόκληση με σημαίες σερβικές , ελληνικές και ρωσικές σε μοναστήρι του Κοσόβου» γραφει αλβανικο δημοσιευμαΈνας σημαντικός αριθμός Σέρβων προσκυνητών, αλλά και ανώτεροι κυβερνητικοί αξιωματούχοι από το Βελιγράδι, παρακολούθησαν τον εορτασμό της Εορτής του Αγίου Βίτου, όπως  είναι γνωστή στους Σέρβους Βιτόβντανι, γράφει η αλβανική εθνικιστική ιστοσελίδα του Κόκκινο και Μαύρο (Kuq E Zi).

Πολλοί πολίτες της Σερβίας, της Σερβικής Δημοκρατίας (της Βοσνίας) και το Μαυροβούνιο, συμμετείχαν στη λειτουργική τελετή στο μοναστήρι Γκρατσάνιτσα, λίγα χιλιόμετρα νότια της Πρίστινα, όπως αναφέρει η Konica.al.
Σε αυτήν συμμετείχαν, επίσης, εκπρόσωποι της κυβέρνησης της Σερβίας όπως: ο  Μάρκο Ντιούριτς, ο  Λιούμπομιρ Μάριτς, ο Πέταρ Πέτκοβιτς, Ζέλικο Γιόβιτς, ο πρίγκιπας Αλεξάνταρ Καρατζόρτζεβιτς και η πριγκίπισα Καταρίνα.
Μια άλλη θρησκευτική τελετή πραγματοποιήθηκε στο Γκαζιμεστάν,  κοντά στο ανάχωμα που χτίσθηκε στη δεκαετία του ’50 από έναν Γιουγκοσλάβο αρχιτέκτονα σε ανάμνηση της Μάχης του Κοσσυφοπεδίου.
(portalikuqezi)
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: