Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

Κυριακή, 2 Ιουλίου 2017

Η Βουλγαρία δεν μπορεί να αναγνωρίσει ύπαρξη «ψευτομακεδονικής» γλώσσας«Η Βουλγαρία δεν μπορεί να αναγνωρίσει τη ''μακεδονική'' γλώσσα»

«Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τις επιστημονικές αξίες και τις γλωσσολογικές αναλύσεις. Το λέω αυτό από την άποψη των επιστημόνων, όχι από την άποψη της πολιτικής», δήλωσε η Αντιπρόεδρος της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας, Ηλιάνα Γιοτόβα.

Σύμφωνα με αυτήν η επίσκεψη του πρωθυπουργού των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, «άνοιξε κυριολεκτικά τις σχέσεις μας».
Από την πλευρά των Βουλγάρων επιστημόνων είναι αδύνατο να αναγνωρισθεί η λεγόμενη «ψευτομακεδονική» γλώσσα, θα ήταν αστείο, είπε ο Γιοτόβα σε εκπομπή της βουλγαρικής τηλεόρασης σχετικά με τις σχέσεις Βουλγαρίας- Σκοπίων.
Σύμφωνα με την Αντιπρόεδρο η κίνηση του πρωθυπουργού  Ζόραν Ζάεφ ήταν ένα σοβαρό βήμα για τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και την αναμενόμενη υπογραφή της συμφωνίας γειτονίας. Όσον αφορά τη γλώσσα των πολιτών των Σκοπίων είναι μια άλλη συζήτηση που θα πρέπει να μιλήσουν για αυτήν οι επιστήμονες, είπε.
Η Γιοτόβα αναφέρθηκε στην αναμενόμενη υπογραφή στις 2 Αυγούστου της Συμφωνίας Γειτονίας με τα Σκόπια και τόνισε είναι ένα γεγονός το οποίο θα οδηγήσει τα Σκόπια προς το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.
Ωστόσο, εξέφρασε  την ανησυχία της για τη θέση της Ελλάδας σχετικά με την επίλυση της ονομασίας  της πΓΔ.
«Η διαδικασία δεν θα είναι σε καμία περίπτωση μικρότερη, κάθε χώρα έχει τις δικές της εθνικές θέσεις», δήλωσε η αντιπρόεδρος.
(cross.bg)

Πηγη: http://www.echedoros-a.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: