Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017

ΦΙΜΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΝ;

      Αρ. Πρωτ.: -362-  
    Θεσσαλονίκη, 24/07/2017

Προς
τους ηγέτες
του 12ου Παγκόσμιου Συνεδρίου
Παμμακεδονικών Ενώσεων
Κοινοποίηση
Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης
(Τηλεόραση- Ραδιόφωνο-Εφημερίδες)

ΘΕΜΑ: « Αποκλεισμός Ενώσεως»

Αγαπητοί Συνέλληνες και Συμμακεδόνες,
Εν πρώτοις θα ήθελα να καλωσορίσουμε στην κοινή μας πατρίδα τους αδελφούς Μακεδόνες της Διασποράς. Χαιρετίσαμε με ιδιαίτερη στοργή και συγκίνηση την Ημερίδα που οργάνωσε το Δίκτυο Επικοινωνίας Αποδήμων Μακεδόνων της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών και ευχαριστούμε θερμά την ηγεσία της για την πρόσκληση συμμετοχής την οποία μας απηύθυνε. Παρακολουθήσαμε με ενδιαφέρον τους χαιρετισμούς και κυρίως τις επιστημονικές εισηγήσεις της Ημερίδας.
Με ειλικρινή οδύνη στη συνέχεια βιώσαμε τη συστηματική απαξίωση της δικής μας Παμμακεδονικής Ένωσης που με την τελευταία έγκριση του Ειρηνοδικείου Θεσσαλονίκης με αριθμ. μητρώου 01/11/2016 που επικυρώνει την 761/2012 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης φέρει επισήμως τον τίτλο «ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΛΛΑΔΟΣ-ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ (προς τιμή της Ομογένειας της Ωκεανίας), αδελφοποιημένη με την αντίστοιχη ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΗΠΑ (29/05/2015), όπου στις πρώτες γραμμές του εγγράφου αδελφοποίησης αναφέρονται τα εξής: «Η Παμμακεδονική Ένωση ΗΠΑ αναγνωρίζει την Παμμακεδονική Ένωση Μακεδονικού Αγώνα ως την πραγματική Παμμακεδονική Ένωση της Ελλάδος με την οποία διατηρεί αδελφικές σχέσεις συνεργασίας και συμπόρευσης για την προάσπιση των δικαίων της Μακεδονίας μας». Ήδη από τις 07/10/2013 η μητρική Παμμακεδονική Ένωση Ελλάδος της δεκαετίας του΄90 αναγνωρίζει ταύτιση των διακηρυγμένων αρχών και συνέχεια αυτών από την Παμμακεδονική Ένωση Μακεδονικού Αγώνα Ελλάδος-Αυστραλίας.
Η Παμμακεδονική Ένωση Μακεδονικού Αγώνα επί μακρόν υπηρετεί την Ελλάδα και τη Μακεδονία, μέσα από εκδηλώσεις, συγγράμματα και το Μουσείο της. Επίσης, συνεργάζεται επισήμως με το Αυστραλιανό Ινστιτούτο Μακεδονικών Σπουδών. Πιστεύουμε, οι συνεργάτες μου κι εγώ, ότι πέρα από κάθε ανθρώπινη αδυναμία και ακούσια σφάλματα, υπηρετούμε με αφοσίωση το καθήκον μας, το χρέος μας προς τη Μακεδονία, και ταπεινά προσφέρουμε το κατά δύναμη και από καρδιάς. Η Μακεδονία και οι αξίες της είναι και δική μας πατρίδα και τα ιδανικά της, που συνυπηρετούμε με όλους εσάς, είναι και δικός μας στόχος, ο καθένας από το μετερίζι του. Είμαστε αξιόμαχοι και δεν πρόκειται να υποστείλουμε τη σημαία του αγώνα, ακόμη και όταν ζούμε την περιθωριοποίηση και τον ευτελισμό, ακόμη κι όταν συστηματικά ορισμένοι μας διαβάλλουν και μας στερούν το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης.
Στη σύναξη των μελών των μακεδονικών σωματείων, που ακολούθησε την Ημερίδα, λίγο αργότερα, στη Λέσχη Αξιωματικών, στη διάρκεια ελεύθερης και ανοικτής συζήτησης, το προεδρείο μας απαγόρευσε το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης με τρόπο απαράδεκτο και αντιεπιστημονικό. Το δικαίωμα στη συζήτηση και έκφραση αποτελεί άσυλο, έχει ιερή διαχρονικότητα και αποτελεί συνακόλουθο της ελληνικής σκέψης και των αξιών της. Η απόφαση του προεδρείου να μας αποκλείσει από τη συζήτηση αποτελεί πρόκληση, που δεν συνάδει με τις αρχές της φιλοξενίας. Λυπούμαστε για την εξέλιξη αυτή, που εκτροχιάζει την ελευθερία από την ηθική της βάση, και επιμένουμε στην άποψη ότι, ως Έλληνες και Μακεδόνες, είμαστε ελάχιστοι, είμαστε διαρκώς και πανταχόθεν βαλλόμενοι, και κατά συνέπεια δεν περισσεύει ουδείς για να εξοστρακίζεται και να περιθωριοποιείται. Ζητούμε την κατανόηση όλων, ώστε μέσα από τις όποιες διαφορές να εντοπίσουμε τις αξίες, που μας ενώνουν, ως Συνέλληνες και να επιδιώξουμε τη συνοχή του μακεδονικού ελληνισμού στις δύσκολες συγκυρίες της εποχής.

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                                 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ  
  Σωτήριος Κούσουλας                         Μιχαήλ Χρυσανθόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: