Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Η ΠΓΔΜ "κλείνει την πόρτα" στην Ευρωπαϊκή Ένωση (νιώθει ασφάλεια με τους οθωμανούς...)

Την «απεμπλοκή» της ενταξιακής πορείας της χώρας του προς την Ευρωπαϊκή Ένωση ζητά με επιστολή του προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τους,  ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ (Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας), Γκιόργκι Ιβάνοφ.
Ο Πρόεδρος της ΠΓΔΜ εξαπολύει σαφή επίθεση κατά της Ελλάδας και του Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά: «Πιστεύω ότι το βασικό ερώτημα που πρέπει να τεθεί προς τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, κ. Σαμαρά, είναι: τι έχει να χάσει η Ελλάδα εάν η Δημοκρατία της Μακεδονίας λάβει ημερομηνία για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων; Άραγε δεν είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας να έχει στα βόρεια σύνορά της ένα γείτονα με ευρωπαϊκά πρότυπα, κριτήρια και αξίες που θα ισχύουν όχι μόνο για τους πολίτες της, αλλά και για τους Έλληνες τουρίστες και επιχειρηματίες που έρχονται στη χώρα; Σας διαβεβαιώνω ότι η Δημοκρατία της Μακεδονίας επιθυμεί τις καλύτερες δυνατές σχέσεις με τον νότιο γείτονά μας»,  αναφέρει ο κ. Ιβάνοφ στην επιστολή του προς τον κ. Τουσκ, την οποία δημοσιεύει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της ΠΓΔΜ «ΜΙΑ».

Παράλληλα, ο κ. Ιβάνοφ αναφέρεται και στην απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης από τις 5 Δεκεμβρίου 2011, σχετικά με την προσφυγή της ΠΓΔΜ κατά της Ελλάδας. «Το Δικαστήριο διαπίστωσε πως η παρεμπόδιση της Ελλάδας για την ένταξη της Δημοκρατίας της Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ ήταν παράνομη και αντίθετη με τις αναληφθείσες διεθνείς υποχρεώσεις της Ελλάδας», επισημαίνει μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της ΠΓΔΜ.

Ο κ. Ιβάνοφ, αναφερόμενος στην πορεία ένταξης της χώρας του τόσο στο ΝΑΤΟ όσο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, γράφει χαρακτηριστικά: «Η διαδικασία της ένταξης της χώρας μας στο ΝΑΤΟ παρεμποδίστηκε από την άλλη πλευρά, με την αιτιολογία ότι ο αποκλεισμός θα αποτελέσει κίνητρο για την επίλυση της διμερούς διαφοράς με την Ελλάδα. Το 2009, το ίδιο συνέβη και με τη διαδικασία της ενταξιακής πορείας μας προς την ΕΕ. Ωστόσο, ύστερα από έξι χρόνια, είναι προφανές ότι η προσέγγιση αυτή δεν άνοιξε τον δρόμο, για να επιλυθεί η διμερής διαφορά. Πλέον έχει αποδειχθεί ότι αυτή η πολιτική συνταγή δε δημιουργεί τις προϋποθέσεις για μία αμοιβαία αποδεκτή λύση», δηλώνει στον Ντόναλντ Ντουσκ ο Πρόεδρος της ΠΓΔΜ.
Πηγή: taxalia

Δεν υπάρχουν σχόλια: