Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Ο σκοπιανός στρατός παρέλαβε δωρεά στρατιωτικού εξοπλισμού από τις ΗΠΑ!


ΕΚΤΑΚΤΟ-ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
Ο σκοπιανός στρατός παρέλαβε δωρεά στρατιωτικού εξοπλισμού από τις ΗΠΑ
Ο σκοπιανός στρατός (ARM) παρέλαβε δωρεά στρατιωτικού εξοπλισμού αξίας 850 χιλιάδες δολαρίων, για να τονχρησιμοποιήσει στο ΝΑΤΟ, στην ΕΕ ή σε ειρηνευτικές αποστολές του ΟΗΕ , σύμφωνα με το σκοπιανό πρακτορείο ΜΙΑ.
Ο σκοπιανός υπουργός Άμυνας Ζόραν ό Γιολέβκσι παραβρέθηκε σε τελετή υποδοχής της αμερικανικής δωρεάς , σε στρατόπεδο , παρουσία του αμερικανού αναπληρωτή επικεφαλής της Αποστολής Barton Putney.
Επίσης , σύμφωνα με πληροφορίες πέντε στρατιώτες της πΓΔΜ έχουν αποσταλεί στις Ηνωμένες Πολιτείες για να εκπαιδευτούν στο χειρισμό του ειδικού εξοπλισμού, και να εκπαιδεύσουν και τους επόμενους στρατιώτες .
Ο σκοπιανός ΥΠΑΜ , δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν δωρίσει συνολικά εξοπλισμό αξίας 120.000.000 δολαρίων, από την ανεξαρτησία της χώρας , ο οποίος αποτελεί μέρος «μιας ευρείας και συνολικής συνεργασίας μέσα στο πνεύμα της στρατηγικής εταιρικής σχέσης ΠΓΔΜ-ΗΠΑ».
«Η συνεργασία μας στον τομέα της άμυνας με τις Ηνωμένες Πολιτείες περιλαμβάνει μια σειρά δραστηριοτήτων, από στρατηγικές αναλύσεις για την συνδρομή των εμπειρογνωμόνων στην κοινή συμμετοχή σε ειρηνευτικές επιχειρήσεις», πρόσθεσε ο Γολέβσκι .
Σύμφωνα με παλαιότερο άρθρο στο Pentapostagma.gr, τα Σκόπια , πρόσφατα δέχθηκαν στρατιωτική βοήθεια από την Τουρκία . Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία είναι μία από τις πρώτες χώρες που βοήθησαν τους Σκοπιανούς σε διάφορους τομείς, ιδίως στον τομέα της Άμυνας.
Η Τουρκία έχει δωρίσει συνολικά είκοσι εκατομμύρια ευρώ, στον στρατό της FYROM, , όπως σημειώνει το αλβανικό δημοσίευμα των Σκοπίων, με αφορμή τη νέα δωρεά, στρατιωτικού υλικού στα Σκόπια.
Ο πρέσβης της Τουρκίας στα Σκόπια, Ömür Şölendil, δήλωσε ότι στα πλαίσια της φιλίας μεταξύ των Σκοπίων και της Τουρκίας έχουν υπογραφεί 28 συμφωνίες για την οικονομική και στρατιωτική βοήθεια. Προετοιμάζονται οι σκοπιανοί για την είσοδο τους στο ΝΑΤΟ. Υπενθυμίζουμε ότι οι ΗΠΑ, «ετοιμάζουν, προς ένταξη στην συμμαχία ΠΓΔΜ, Βοσνία, Μαυροβούνιο, επισύροντας την αντίδραση της Ρωσίας.
Πηγή: pentapostagma

Δεν υπάρχουν σχόλια: