Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

Σερβία: Τσέτνικ τοποθετούν μεγάλο σταυρό στο Μπουγιάνοβατς



Τη δυσανασχέτηση των Αλβανών του Κοσσυφοπεδίου αντιμετώπισε η πρωτοβουλία Σέρβων να τοποθετήσουν έναν μεγάλο σταυρό  στην πόλη της νότιας Σερβίας, Μπουγιάνοβατς, όπου υπάρχει μεγάλος πληθυσμός Αλβανών (μουσουλμάνων).

Γράφει η  αλβανική εφημερίδα του Κοσσυφοπεδίου:
« Έξι μέλη της λεγόμενης «Κίνησης Τσέτνικ» από τις πόλεις Βαλέβες, Βελιγράδι και Κρούσεβατς- πέντε άνδρες και μία γυναίκα- με επικεφαλής τον Μπρατισλάβ Ζίβκοβιτς, έχουν προγραμματίσει να τοποθετήσουν  ένα άγαλμα  και έναν μεγάλο σταυρό  στο χωριό Λουτσάνε για τους αξιωματικούς που σκοτώθηκαν στη σύγκρουση του 2001».
Ο Μπρατισλάβ Ζίβκοβιτς απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου της αλβανικής εφημερίδας, δήλωσε ότι  έχουν σκοπό  και χωρίς άδεια από την κυβέρνηση να τοποθετήσουν το σταυρό στο μνημείο.
Το δημοσίευμα σημειώνει ότι η σερβική αστυνομία δεν τους σταμάτησε με τη δικαιολογία ότι «έχουν λόγο για την ενέργειά τους αυτή» καθώς πιστεύει ότι δεν ενοχλεί κανέναν.
Η είδηση αναπαράχθηκε και μεταδόθηκε από πολλά αλβανικά μέσα ενημέρωσης... 
 
Πηγη:Βαλκανικο περισκοπιο

Δεν υπάρχουν σχόλια: