Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Σκοπιανή Dnevnik: «Το προτεκτοράτο έγινε ελληνικό έθνος το 1833 με διάταγμα του Βαυαρού Όθωνα» ΟΤΙ ΛΕΓΑΝΕ ΟΙ ΚΟΜΙΤΑΤΖΗΔΕΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΟΚΟΜΙΤΑΤΖΗΔΕΣ



Η σλαβική εφημερίδα των Σκοπίων, Ντνέβνικ, που υπεραμύνεται, με οποιαδήποτε κόστος και τρόπο, τη «ψευτομακεδονική» υπόσταση των Σλάβων της Νοτιοσλαβίας (Βαρντάρσκας ) και την κατάληψη της "Μακεδονίας του Αιγαίου" από την Ελλάδα, επιχειρεί με άρθρο της να πει ότι το ελληνικό έθνος κατασκευάστηκε το 1833 από τον νεαρό Όθωνα με ένα διάταγμά του το 1833… και ότι οι Έλληνες είναι επινόηση των δυτικών...

 Με κείμενο που έχει υπέρτιτλο «Ποιος παραποιεί την ιστορία;» αναφέρεται σε ομιλία του προέδρου της Ελλάδας, Προκόπη Παυλόπουλου.
Έτσι,
Ο πρόεδρος της Ελλάδας, Προκόπης Παυλόπουλος, είπε σε ομιλία του στη Θεσσαλονίκη με την ευκαιρία της 25ης Μαρτίου, την Ημέρα Ανεξαρτησίας στην Ελλάδα, μεταξύ άλλων, ότι εκείνοι «που επιδιώκουν να γίνουν μέλη της ΕΕ, επιμένουν σε ένα όνομα που παραποιεί την ιστορία και είναι πρόδηλο αλυτρωτισμού και αποδεικνύεται από τη βιαιότητα που έχουν απέναντι στους πρόσφυγες ότι δεν έχουν ευρωπαϊκό μέλλον, διότι παραβιάζουν ευθέως τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες».
Σε μια άλλη ομιλία του είχε πει: «οι ηγέτες του κράτους των Σκοπίων επιμένουν σε ένα όνομα και επιχειρούν να διαψεύσουν την ιστορία,  έτσι δεν είναι σε θέση να  ενταχθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό είναι σαφές και δεν υπάρχει για αυτό καμία διαπραγμάτευση», γράφει η Dnevnik και συνεχίζει  με τον ισχυρισμό ότι πλαστογράφοι είναι οι ίδιοι οι Έλληνες.
Αφού στο Βασίλειο- πλαστογράφημα (όπως αναφέρει), όπως ήταν η κατάσταση στην Ελλάδα το 1830, το οποίο  ήταν  υπό την άμεση εποπτεία της Γαλλίας, της Βρετανίας και της Ρωσίας,  πραγματοποιήθηκε  οικονομική απάτη,  αφού τα τεράστια ποσά με τα οποία δανειοδοτήθηκε, κατά πάσα πιθανότητα δεν μπορούσε να επιστρέψει και  το χρέος  της ακυρώθηκε λόγω « υψηλότερων συμφερόντων» των δανειστών.
Μόλις δύο χρόνια μετά το 1832, οι τρεις προστάτιδες δυνάμεις Βρετανία, Γαλλία και Ρωσία, ενέκριναν δάνειο ύψους 60 εκατομμυρίων φράγκων, τα περισσότερα από τα οποία δαπανήθηκαν για τους στρατιωτικούς, του Βαυαρούς αξιωματούχους,  που εγκρίθηκε από τον ίδιο το βασιλιά Όθωνα.
 Τα δάνεια αυτά τα οποία σε μια δεκαετία τριπλασιάστηκαν και το κράτος δεν μπορούσε να τα πληρώσει, πτώχευσε.  Υπήρχε  από τότε, πριν από περίπου διακόσια χρόνια, ένα γερμανικό σχέδιο για τη δημιουργία της ελληνικής ταυτότητας!

 http://www.echedoros-a.gr/2012/06/blog-post_5372.html
… Οι Βαυαροί και ο βασιλιάς αντιμετώπιζαν όχι μόνο τα προβλήματα στην κατασκευή του κράτους, αλλά στο πρόβλημα της ανοικοδόμησης του έθνους. Το εκπαιδευτικό σύστημα βασίστηκε στο γαλλικό και το γερμανικό μοντέλο, εισήχθη η ποινική και δικαστική πρακτική που ήταν υπό τη ρωμαϊκή νομική παράδοση της ηπειρωτικής  Ευρώπης. 
Οι σφαίρες επιρροής εκφράζονταν από  τρία κόμματα που ήταν γνωστά ως Αγγλικό, Γαλλικό και Ρωσικό κόμμα. Μεταξύ αυτών, αποκλειστικά το  λεγόμενο «γαλλικό» κόμμα  υποστήριξε την πραγματοποίηση της «μεγάλης ιδέας» που αργά αλλά σταθερά και σίγουρα πραγματοποιήθηκε μέσω των τριών προστάτιδων δυνάμεων το 1913, όταν επέτρεψαν στην Ελλάδα να καταλάβει ένα μεγάλο μέρος της Μακεδονίας και να ολοκληρώσει την εθνική επικράτεια που έχει σήμερα.
Το δημοσίευμα θα σημειώνει εν κατακλείδι ότι όταν η πρωτεύουσα του νέου ελληνικού κράτους το 1835 μεταφέρθηκε από το Ναύπλιο στην Αθήνα άρχισε σιγά σιγά να προωθείται η ιδέα της Ελλάδας και των Ελλήνων. Σε αυτό έπαιξαν μεγάλο ρόλο οι δυτικοί ιστορικοί, οι οποίοι παραποίησαν την ιστορία, ονομάζοντας τους κατοίκους του προτεκτοράτου, Έλληνες!
Ποιος λοιπόν παραποιεί την ιστορία και εκδηλώνει αλυτρωτισμό και παραβιάζει τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες; Η επιμονή σε ένα όνομα επιχειρεί να διαψεύσει την ιστορία;
Γιατί ο Βαυαρός ο Όθωνας όταν τοποθετήθηκε στο φανταστικό θρόνο του στην Πελοπόννησο διακατέχονταν  από το αίσθημα να δημιουργήσει μια ελληνική ταυτότητα στον υπάρχοντα πληθυσμό και να τους αποκαλεί Έλληνες;
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: