Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016

Νίγια: Αυτή ειναι η αρχαία ελληνική πόλη στην Κίνα!

Image
  Χθες ο πρωθυπουργός  ξεναγήθηκε στην Απαγορευμένη πόλη του Πεκίνο στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην Κίνα. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης του εγκαινίασε επίσης ένα νέο εργαστήριο ελληνοκινεζικής συνεργασίας που ασχολείται με την αναστήλωση της πόλης.

Ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι το εργαστήριο αυτό φέρει την ονομασία ''Νίκη'' - από την αρχαία πόλη Νίγια στην επαρχία Γιουνάν της Κίνας - όπου λέγεται ότι είχαν εγκατασταθεί οι απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου.




Τα ελληνικά ευρήματα


Τα ελληνικά στοιχεία της πόλης Νίγια ήρθαν στη δημοσιότητα έπειτα από σειρά αρχαιολογικών ανασκαφών οι οποίες είχαν οι όποιες εντάθηκαν τη δεκαετία του 1990.

Συγκεκριμένα το 1993, ανακαλύφθηκε ότι στην αρχαία πόλη Νίγια της Ταλκλαμακάν βρέθηκαν δείγματα αρχαίου ελληνικού πολιτισμού. Η είδηση ήρθε στο φως  χάρη σε δημοσίευμα αυστραλιανής εφημερίδας . Οι αρχαιολόγοι βρήκαν άξονες σιδήρου και δρεπάνια, ξύλινα όπλα , πύλινους τεφροδόχους, οικιακά βάζα, χάλκινα νομίσματα κάτοπτρα, δαχτυλίδια τα οποία στο σύνολο τους είναι ελληνικής καταγωγής.

Ο αμφορέας που ανακαλύφθηκε κοντά  στην πόλη Νίγια



Ακόμα την ίδια εποχή ανακαλύφθηκε και ένας αμφορέας στην πόλη Νίγια και συγκεκριμένα 640 χιλιόμετρα από την πόλη Kashgar. H ανακάλυψη αυτή ανήκει στον Βρετανό εξερευνητή Όρελ Στέιν. Το γεγονός αυτό δημιούργησε πολλά ερωτηματικά για το μέχρι που έφτασε ο Μέγας Αλέξανδρος καθώς είναι γνωστό ότι έφτασε μέχρι το Γάγγη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έχουν ανακαλυφθεί και άλλα αρχαιολογικά ευρήματα στην Κίνα, όπως το μωσαϊκό Sampul , ένα μάλλινο κρεμαστό ύφασμα που απεικονίζει ένα στρατιώτη, πιθανότητα ελληνικής καταγωγής και ένας Κένταυρος. Επιπλέον, έχουν ανακαλυφθεί και αγάλματα Ελλήνων στρατιωτών του 3ου αιώνα π.Χ. Επίσης, αρκετά ειδώλια και αναπαραστάσεις των Ελλήνων στρατιωτών έχουν βρεθεί βόρεια του Tien Shan. Τα παραπάνω δύο εκτίθενται στο Μουσείο Xinjiang, στο Ουρούμκι της Κίνας.

Οι Πυραμίδες της Κίνας



Οι κινεζικές πυραμίδες είναι στην πραγματικότητα τάφοι-μαυσωλεία, οι οποίες μοιάζουν με τους τάφους των αρχαίων Μακεδόνων. Η ύπαρξη αυτών των ιερών μνημείων στην «απαγορευμένη ζώνη», πιθανότητα σημαίνει ότι οι αυτοκράτορες της εποχής είχαν επηρεαστεί από αυτήν την τεχνοτροπία.

Πίσω από τις λέξεις…

Σύμφωνα με το λεξικό Σταματάκου οι Κινέζοι ονομάζονταν Σίνες. Μάλιστα η λέξης Σίνις σημαίνει ο κατερημώνων, ο ληστής, ο άρπαξ. Στην ορολογία του ίδιου λεξικού η λέξη το σίνος ερμηνεύεται ως πληγή, πλήγμα, βλάβη, όλεθρος.
Ακόμα η ορολογία σίνομαι σημαίνει συλώ, λαφυραγωγώ, διαρπάζω. Ο ληστής σίνις πιτυοκαμπτης σημαίνει όλεθρος προσωποποιημένος.
Η ιδιότητα των Σινών ή Κινέζων ως εξολοθρευτών εναντίον των Ιώνων, Ελλήνων, αποδεικνύεται από το γεγονός ότι ενώ η νότια Κίνα ονομάζεται ακόμα Γιουάν ήτοι Ιωνία , εκεί δεν υπάρχει πλέον κανένας Ίωνας-Έλληνας.


Με πληροφορίες από world.greekreporter.com, pythiablog
Απόδοση: OnAlert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: