Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Ρωσική φρεγάτα για ανθυποβρυχιακό πόλεμο στο Ιόνιο!

Image
Πλώρη για Ελλάδα έβαλε από το Σάββατο η Ρωσική φρεγάτα Admiral Grigorovich αφήνοντας το λιμάνι της Σεβαστούπολης για να φτάσει στη χώρα μας μέσω της Μεσογείου και να τιμήσει το ναύαρχο Θεόδωρο Ουσακώφ ως μέρος της ετήσιας Ρωσικής εβδομάδας στα νησιά του Ιονίου,

Σύμφωνα με την υπηρεσία τύπου Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, «η νεότερη φρεγάτα του στόλου της Μαύρης Θάλασσας, που φέρει το όνομα του ναυάρχου Grigorovich αναχωρεί για μεγάλο μεσογειακό ταξίδι.

Το πλοίο κατά την περίοδο από τις 28 Σεπτεμβρίου - 2 Οκτωβρίου, θα λάβει μέρος στο ετήσιο φόρουμ της Ρωσικής Εβδομάδας στα Ιόνια νησιά, για πρώτη φορά , όπου ο διάσημος ναύαρχος Θεόδωρος Ουσακώφ υπό τις διαταγές του οποίου οι Ρώσοι ναύτες απελευθέρωσαν το νησί της Κέρκυρας από ξένους εισβολείς το 1799.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις 10 Μαρτίου, το Admiral Grigorovich είναι το πρώτο πλοίο που παραδόθηκε από τις έξι προγραμματισμένες φρεγάτες συγκεκρμένου έργου, εκ των οποίων άλλες τρεις θα παραδοθούν στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας από το 2017.

Οι φρεγάτες,βάρους 3.850 τόνων, έχουν σχεδιαστεί για ανθυποβρυχιακό πόλεμο καθώς και για την υποστήριξη αποστολών της αεράμυνας, που λειτουργεί τόσο αυτόνομα ή ως μέρος των ναυτικών αποστολών.


Πηγή: ellada-russia.gr,kranosgr

Δεν υπάρχουν σχόλια: