Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

Τσίπρας: ''Σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό για συνολική χρήση'' O-O=O


«Τσίπρας: Σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό για συνολική χρήση», είναι το τίτλος του δημοσιεύματος της σλαβικής ‘Βεστ’

«Το ζήτημα του ονόματος των Σκοπίων, ήταν ένα από τα θέματα που συζήτησε ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας και ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι – μουν», γράφει σκοπιανό δημοσίευμα.

Σύμφωνα με αυτό, στη συνάντηση στη Νέα Υόρκη ήταν παρών και ο μεσολαβητής Μάθιου Νίμιτς και ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, θεώρησε ως «ιδιαίτερα θετικά» τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης μεταξύ του νοτιοσλαβικού κράτους των Σκοπίων- FYROM και της Ελλάδας.
''Ο Τσίπρας με τη σειρά του, επανέλαβε ότι η Ελλάδα έχει μια σταθερή θέση στο ζήτημα της ονομασίας και ότι γίνονται προσπάθειες για να βρεθεί λύση για μια σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, η οποία θα είναι για συνολική χρήση'', όπως σημειώνεται.
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: