Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

Νέες προκλήσεις από τον Έντι Ράμα για τη Χειμάρρα και την Ακρόπολη




Ολομέτωπη επίθεση στον ελληνικής καταγωγής βουλευτή Βαγγέλη Ντούλε εξαπέλυσε την Πέμπτη στο αλβανικό κοινοβούλιο ο Πρωθυπουργός, Έντι Ράμα.
Ο Ράμα επιτέθηκε στον πρόεδρο του ΚΕΑΔ. Τον κατηγόρησε ότι μεταφέρει ψευδή εικόνα στην ελληνική κυβέρνηση και αμαυρώνει την εικόνα της χώρας του. Κάτι τέτοιο, βέβαια, δεν έμεινε αναπάντητο με τον Ντούλε να του δίνει πληρωμένη απάντηση υποστηρίζοντας ότι «δεν υπάρχει πιο μαύρη κυβέρνηση από την δική του τα τελευταία 25 χρόνια».
Ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας, όμως, δεν έμεινε μόνο σ’ αυτά. Για ακόμα μία φορά  επιδόθηκε σε ένα εθνικιστικό παραλήρημα. Είπε ξανά ότι η ανάρτησή του για την Ακρόπολη που σώθηκε από τους Αλβανούς, ήταν απολύτως ορθή.
Εν συνεχεία είπε ότι το γεγονός πως τον 17ο αιώνα στην Αθήνα ζούσε αλβανικός πληθυσμός δεν την καθιστά αλβανική πόλη, όπως και σήμερα το γεγονός ότι ζούνε Έλληνες στην Χειμάρρα δεν την καθιστά ελληνική.
Από κει και πέρα, ο Αλβανός Πρωθυπουργός αμφισβήτησε άμεσα την μακραίωνη παρουσία Ελλήνων στην Χειμάρρα. Και υποστήριξε, μάλιστα, ότι πρόκειται για κατοίκους που εγκαταστάθηκαν μετά το 1940, πεινασμένοι από την Ελλάδα με την Αλβανία τότε να τους δίνει ψωμί.
«Για τις δύο χώρες θα πρέπει να υπάρξουν λύσεις που να στηρίζονται στο διεθνές δίκαιο και κανόνες», είπε χαρακτηριστικά στην ομιλία του ο Ράμα και πρόσθεσε: « Πρώτον, θα θέλαμε να καταργηθεί το βασιλικό Διάταγμα για το εμπόλεμο ανάμεσα σε Ελλάδα και Αλβανία. Δεν είναι ένα κατάλοιπο, είναι μια πράξη που έχει συνέπειες για τους Αλβανούς πολίτες. Εάν θέλετε να μην τους πούμε Τσάμηδες, δεν τους λέμε, εάν θέλετε να μην πούμε ΄΄τσάμικο΄΄, δεν το λέμε, αυτό όμως δεν παύει να είναι αλβανικό εθνικό ζήτημα, είναι ζήτημα της Αλβανίας, των Αλβανών. Τα ανθρώπινα δικαιώματα, τα δικαιώματα επί της περιουσίας, είναι εκείνο που ονομάζεται τσάμικο».
ΠΗΓΗ: vizionplus.al

Δεν υπάρχουν σχόλια: