Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

«150 χιλιάδες Αλβανοί έφυγαν από το Κοσσυφοπέδιο»


Μπορεί να αποτελεί ‘είδηση’ η επιστροφή των Αλβανών στο Κοσσυφοπέδιο, αλλά η πραγματικότητα  είναι εντελώς διαφορετική, σημειώνει το αλβανικό πρακτορείο ειδήσεων που έχει ως τίτλο «150 χιλιάδες Αλβανοί εγκατέλειψαν το Κοσσυφοπέδιο το 2014-2015», απαντώντας εμμέσως στο θέμα που θέσαμε για έλλειψη στοιχείων αυτών που έχουν μεταναστεύσει.

Σημειώνει το δημοσίευμα το οποίο επικαλείται πληροφορίες από ελβετική εφημερίδα: 
Το κύριο πρόβλημα το οποίο υπάρχει στα (δυτικά) Βαλκάνια δεν είναι μόνο τα προβλήματα μεταξύ των διαφόρων κοινοτήτων, αλλά η δημογραφική πενία που απειλεί όλες τις χώρες της περιοχής.
Λόγω απουσίας ανθρώπινου δυναμικού, η Γερμανία,  έχει ‘τραβήξει’ όλους τους ειδικευμένους εργαζόμενους από την περιοχή, σύμφωνα με ελβετική εφημερίδα που έχει τίτλο «Τα Βαλκάνια ερήμωσαν».
Από το Κοσσυφοπέδιο 150 χιλιάδες άνθρωποι έχουν φύγει στο διάστημα μεταξύ του Νοεμβρίου του 2014 και του Φεβρουαρίου του 2015 (σε τέσσερις μήνες) που αντιστοιχούν σε περισσότερο από το 5% του συνολικού πληθυσμού, μια κίνηση εξόδου, χωρίς προηγούμενο, σε καιρό ειρήνης.
Τους τελευταίους μήνες, οι Κοσοβάροι προσπάθησαν να αναζητήσουν άσυλο στη Γερμανία, αλλά οι προσπάθειές τους ήταν ανεπιτυχείς. Μερικοί  επεστράφησαν με τη βία στο Κοσσυφοπέδιο, όπου η ανεργία εξακολουθεί να πλήττει περισσότερο από το ήμισυ του εργατικού δυναμικού.( ata.gov.al)
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: