Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019

Η Βουλγαρία ανοίγει αντιπροσωπευτικό γραφείο Εμπορίου στα Σκόπια




Αύριο η Βουλγαρία ανοίγει στα Σκόπια Γραφείο Εμπορίου και καθιερώνει εμπορικό ακόλουθο στη διπλωματική αντιπροσωπεία της.


Στην τελετή θα παραβρεθούν οι υπουργοί Οικονομίας και των δύο χωρών, Κίρε Ναούμοφ και Αλεξάνταρ Μανόλεφ.


Επίσης, διμερές οικονομικό φόρουμ θα ανοίξουν οι αντιπρόεδροι Οικονομικών Υποθέσεων της πΓΔΜ και της Βουλγαρίας, Κότσο Ανγκούτσεφ και Τόμισλαβ Νόντσεφ.


«Η 'Δημοκρατία της Μακεδονίας' είναι ένας σημαντικός οικονομικός εταίρος λαμβάνοντας υπόψη τα πλεονεκτήματα της τοπικής αγοράς για τις βουλγαρικές επιχειρήσεις, όπως το χαμηλό κόστος μεταφοράς, παρόμοιο με εκείνο της βουλγαρικής αγοράς», αναφέρει το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.


Η ένταξη της Βουλγαρίας στην ΕΕ, προκαλεί το ενδιαφέρον των τοπικών επιχειρήσεων, προσθέτει η ανακοίνωση, που αποτελεί μια καλή προϋπόθεση για την ενεργοποίηση επιχειρήσεων και του εμπορίου.


Για τους λόγους αυτούς η ηγεσία του βουλγαρικού Υπουργείου Οικονομίας αποφάσισε να ανοίξει ένα νέο Γραφείο Εμπορίου και Οικονομικών Υποθέσεων στα Σκόπια καθώς και την καθιέρωση του πρώτου  εμπορικού ακολούθου που θα εργασθεί κυρίως για την επικοινωνία των ιδρυμάτων και επιχειρηματικών οργανώσεων των δύο χωρών.


Δεν υπάρχουν σχόλια: