Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

Ο Στόλτενμπεργκ περιμένει από όλα τα μέλη του ΝΑΤΟ να υπογράψουν το πρωτόκολλο ένταξης των Σκοπίων




Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε σήμερα από την ρουμανική πρωτεύουσα,  ότι το Πρωτόκολλο Προσχώρησης για ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στη Συμμαχία θα υπογραφεί πολύ σύντομα και από τα 29 κράτη – μέλη.


Σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρόεδρο της Ρουμανίας, Κλάους  Γιοχάνις, δήλωσε ότι αναμένεται όλα τα κράτη-μέλη να υπογράψουν το πρωτόκολλο, στο οποίο ανέφερε ότι τα Σκόπια θα συμμετάσχουν στις δύο επικείμενες συναντήσεις του ΝΑΤΟ.

«Μόλις και τα 29 κράτη μέλη επικυρώσουν το Πρωτόκολλο, θα καλωσορίσουμε τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας ως κράτος μέλος του ΝΑΤΟ, είπε ο Στόλτενμπεργκ.


Κατά τη συζήτηση  των δύο ανδρών, ο Ρουμάνος πρόεδρος συνεχάρη τα Σκόπια και την Αθήνα, τους πρωθυπουργούς Ζόραν Ζάεφ και Αλέξη Τσίπρα για το θάρρος τους και την ισχυρή θέλησή τους για την επίλυση της διαφωνίας του ονόματος.


Η γερμανική κυβέρνηση


Το Βερολίνο συμφώνησε σήμερα με την ένταξη της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και ζήτησε να τελειώσει αυτή η διαδικασία το συντομότερο δυνατόν.

Με ανακοίνωση της η γερμανική κυβέρνηση, υπογραμμίζει ότι η είσοδος  της χώρας στο ΝΑΤΟ θα συμβάλλει σημαντικά στην ασφάλεια στον ευρωατλαντικό χώρο και θα δώσει, επίσης, σημαντική ώθηση για την περαιτέρω σταθεροποίηση των Δυτικών Βαλκανίων.


Η βουλγαρική κυβέρνηση


Και η βουλγαρική κυβέρνηση χθες έδωσε το πράσινο φως για την υπογραφή του Πρωτοκόλλου για την ένταξη  της ‘Μακεδονίας’ στο ΝΑΤΟ. Η κυβέρνηση της Σόφιας δήλωσε ότι έχει εξουσιοδοτήσει τον εκπρόσωπο στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Βουλγαρίας στο ΝΑΤΟ να υπογράψει το Πρωτόκολλο για τη συμμετοχή της ‘Μακεδονίας’ στη Συμμαχία.


Σύμφωνα με την ευρωπαϊκή ηλεκτρονική πύλη «EuroActiv» η επικύρωση του Πρωτοκόλλου προσχώρησης της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ, από την ελληνική Βουλή, θα γίνει στις 8 Φεβρουαρίου, αλλά οι πληροφορίες δεν έχουν επιβεβαιωθεί επισήμως στην Αθήνα, σημειώνει το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.


Δεν υπάρχουν σχόλια: