Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Κυριακή 6 Μαρτίου 2022

O χάρτης των μαχών Ουκρανία: Υπό ρωσικό «σφυροκόπημα» επτά πόλεις

 

Μαίνονται οι μάχες μεταξύ των ρωσικών στρατευμάτων και των ουκρανικών σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ουκρανίας, με την διεθνή κοινότητα να έχει ταυτόχρονα στραμμένο το βλέμμα της στον τρίτο γύρο των διαπραγματεύσεων, ο οποίος θα γίνει τη Δευτέρα 7 Μαρτίου. 

Σχεδόν 1,37 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει την Ουκρανία από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τις τελευταίες καταμετρήσεις του ΟΗΕ, προκαλώντας ισχυρή κινητοποίηση στις παραμεθόριες χώρες, ιδίως στην Πολωνία, όπου έφτασε το Σάββατο ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν.

Την ίδια ώρα όλες οι μεγάλες πόλεις της χώρας δέχονται το σφυροκόπημα της Ρωσίας με τα μέτωπα να έχουν ως εξής:

Μαριούπολη: Η κατάπαυση του πυρός στην πόλη-λιμάνι κατέρρευσε, με τη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού να λέει ότι οι προγραμματισμένες εκκενώσεις πολιτών αναβλήθηκαν. Χθες στις 18.00 η Μόσχα ανακοίνωσε ότι επαναλαμβάνει τις επιθέσεις.

Κίεβο: Πλάνα που επαληθεύτηκαν από το Sky News δείχνουν τον συνεχιζόμενο βομβαρδισμό της πρωτεύουσας. Μια τεράστια ρωσική τεθωρακισμένη πομπή παραμένει ακινητοποιημένη στα περίχωρα.

Τσέρνιχιβ: Σπίτια στην πόλη καίγονται μετά από ρωσικούς βομβαρδισμούς.

Χερσώνα: Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν την πόλη.

Οδησσός: Οι δυνάμεις της Ουκρανίας υπερασπίστηκαν το μεγαλύτερο λιμάνι της από τα ρωσικά πλοία, σύμφωνα με σύμβουλο του προέδρου της Ουκρανίας, παρόλα αυτά θεωρείται θέμα ημερών, ίσως και ημερών, να καταληφθεί από τους Ρώσους.

Μικολάιβ: Οι ρωσικές δυνάμεις μπήκαν στην πόλη, υπάρχουν πληροφορίες για ουκρανική αντεπίθεση.

Χάρκοβο: Η βρετανική υπηρεσία πληροφοριών τόνισε ότι η πόλη περικυκλώνεται από ρωσικές δυνάμεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια: