Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2022

Πρόεδρος Ακαδημίας Σκοπίων: Οι συμφωνίες με Ελλάδα και Βουλγαρία είναι πολιτιστική γενοκτονία κατά των «Μακεδόνων»

 



Έντονη κριτική κατά των πολιτικών αντηχούσε σήμερα από την « Μακεδονική Ακαδημία Επιστημών & Τεχνών» - MANU. Ο πρώτος άνθρωπος της Ακαδημίας δεν φείσθηκε λόγων για τις τρέχουσες πολιτικές στο εσωτερικό, αλλά και στο εξωτερικό. 

«Αφήσαμε τα ζητήματα ταυτότητας σε εξωτερικούς παράγοντες, που οδήγησαν σε πολιτιστική γενοκτονία κατά των ‘Μακεδόνων’», ήταν ένα από τα μηνύματα του ακαδημαϊκού Λιούπτσο Κοτσάρεφ.

«Μόνο οι ‘Μακεδόνες’ ταπεινοί, λάτρεις του χρήματος και εξουσίας, που κακώς αυτοαποκαλούνται πολιτικοί και απολογητές τους, είναι τυφλοί και κωφοί στο γεγονός ότι η σύναψη και η εκπλήρωση των συμφωνιών με την Ελλάδα και τη Βουλγαρία, αποτελεί πολιτιστική γενοκτονία που λαμβάνει χώρα κατά των ‘Μακεδόνων’ στη χώρα τους, καθώς και εναντίον των ‘Μακεδόνων’ στις γειτονικές χώρες Ελλάδα, Βουλγαρία και Αλβανία και παντού όπου ζουν και υπάρχουν ‘Μακεδόνες’ ως λαός».

Ο Κοτσάρεφ πρόσθεσε επίσης για τα σημερινά παράλογα. Υπάρχουν δύο κρατικά έγγραφα που απαγορεύουν τη χρήση της λέξης Μακεδονία. Το ένα είναι του 1903 και το άλλο είναι η απόφαση του υπουργού Μαρίτσιτς, με την οποία δεν μπορεί να εγγραφεί η μη κυβερνητική ένωση «Νεολαία για τη ‘Μακεδονία’», λέει ο πρώτος ακαδημαϊκός.

Δεν έχουμε προχωρήσει ούτε οικονομικά. Από την ανεξαρτησία μέχρι σήμερα, η αύξηση του ΑΕΠ είναι μόνο 1,7 τοις εκατό και το δημόσιο χρέος είναι 60 τοις εκατό. Το εκπαιδευτικό σύστημα είναι οπισθοδρομικό, η διοίκηση είναι ανίκανη και κομματική, εξαρτόμαστε από πηγές ενέργειας, συνέχισε με την κριτική του ο Κοτσάρεφ.

Όλες οι προσπάθειες συνύπαρξης είναι μάταιες, πιστεύει ο ακαδημαϊκός, και το πολυεθνικό χάσμα μόνο βαθαίνει.

«Ενώ η μακεδονική υπόθεση και ο αγώνας για την ύπαρξη της ‘μακεδονικής’ ταυτότητας δηλώνεται αμέσως ως εθνικισμός, τα αλβανικά κόμματα χρησιμοποιούν επιδέξια την αλβανική υπόθεση. 

Η χώρα δεν μπορεί να επιβιώσει εάν, για τα αλβανικά κόμματα, υπάρχουν de facto μόνο δύο αποτελέσματα από τις διαπραγματεύσεις για το σχηματισμό ή την επιβίωση της κυβέρνησης - είτε θα είναι αυτό που αναζητούν είτε δεν θα υπάρξει κυβέρνηση», όπως είπε.

Οι πιθανότητες, η Βόρεια Μακεδονία,  να γίνει μέλος της ΕΕ τα επόμενα 30 χρόνια είναι πολύ μικρές, εκτιμά ο Κοτσάρεφ. Γι' αυτό χρειαζόμαστε μια στρατηγική που θα εγγυάται την εθνική ανάπτυξη, την οποία η MANU θα αρχίσει να εργάζεται τον επόμενο χρόνο.


Πηγη: http://www.echedoros-a.g

Δεν υπάρχουν σχόλια: