Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Κυριακή 4 Ιουνίου 2023

Η Τουρκία στέλνει τάγμα καταδρομών στο Κοσσυφοπέδιο- μετά από αίτημα του ΝΑΤΟ


Η Τουρκία ανταποκρίθηκε αμέσως στο αίτημα του ΝΑΤΟ για αποστολή στρατιωτών στο Κοσσυφοπέδιο λόγω της έντασης μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινα.

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας στέλνει στο Κοσσυφοπέδιο τάγμα καταδρομών. Η μονάδα που ανήκει στη Διοίκηση της 65ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας Πεζικού (Kırklareli), θα μεταβεί ως αυτοκινητοπομπή μέσω Βουλγαρίας και Σκοπίων για να καταλήξει στους Στρατώνες Σουλτάν Μουράτ στο Κοσσυφοπέδιο στις 4-5 Ιουνίου.

Η ένταση μεταξύ Σέρβων και Κοσοβάρων έχει αυξηθεί το τελευταίο διάστημα στο βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου όπου υπάρχει σερβική πλειοψηφία και οι έντονες συγκρούσεις έχουν οδηγήσει σε νέες ανησυχίες για πόλεμο στην Ευρώπη μετά την Ουκρανία.

Το ΝΑΤΟ είχε πρόσφατα ανακοινώσει ότι θα στείλει ενισχύσεις στο Ειρηνευτικό Σώμα στο Κοσσυφοπέδιο (KFOR).

Όπως επισημαίνει το τούρκικο δημοσίευμα «η χώρα μας παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στα Βαλκάνια, όπου έχουμε κοινές ιστορικές και πολιτιστικές αξίες. Λαμβάνει εποικοδομητική στάση και καλεί σε αυτοσυγκράτηση τα μέρη, για την επίλυση των πρόσφατων γεγονότων στο φιλικό και αδελφικό βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου, που βλάπτουν την περιφερειακή ασφάλεια και σταθερότητα, μέσω του διαλόγου».

Η Τουρκία έχει αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου

Το Κοσσυφοπέδιο, του οποίου ο πληθυσμός είναι κυρίως Αλβανοί, κήρυξε την ανεξαρτησία του το 2008, γράφει το τούρκικο δημοσίευμα και συνεχίζει:

 «Η Σερβία δεν αναγνωρίζει την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου και εξακολουθεί να το θεωρεί μέρος της επικράτειάς της, αν και επίσημα δεν βρίσκεται υπό τον έλεγχό της. Περίπου 100 χώρες, συμπεριλαμβανομένων της Τουρκίας και των Ηνωμένων Πολιτειών, έχουν αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου.

 Η Ρωσία και η Κίνα, από την άλλη πλευρά, τάχθηκαν στο πλευρό της Σερβίας, αρνούμενη να αναγνωρίσουν την ανεξαρτησία. Το αδιέξοδο της ανεξαρτησίας κλιμάκωσε τις εντάσεις και εμπόδισε την πλήρη σταθεροποίηση των Βαλκανίων μετά τους αιματηρούς πολέμους της δεκαετίας του 1990».

 


The Hellenic Information Team

Πηγη:

Echedoros.blog - Hellas

Δεν υπάρχουν σχόλια: