Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Κυριακή 18 Ιουνίου 2023

Έξαλλοι οι Βούλγαροι των Σκοπίων μετά «το χαστούκι της Bundestag» για ‘μακεδονική ταυτότητα

 


Οι Βούλγαροι των Σκοπίων αντέδρασαν με οργή στη μερικώς υποστηριζόμενη διακήρυξη της γερμανικής Bundestag κατόπιν αιτήματος του πρωθυπουργού της Βόρειας Μακεδονίας Κοβάτσεφσκι, με σκοπό να επιβληθεί μια πολιτική ταυτότητα διαφορετική από τη βουλγαρική στη Βόρεια Μακεδονία, γράφει βουλγαρική ειδησεογραφική ιστοσελίδα.

Συγκεκριμένα η ‘Τελεγκραφ’ επικοινώνησε με τον Μπλαγκόι Σατόροφ, γραμματέα του πρώην βουλγαρικού πολιτιστικού κέντρου στο Μοναστήρι, « Ιβάν Μιχαήλοφ», προσπάθησε να δώσει φωνή στη θέση των Βουλγαρομακεδόνων αφού η λογοκρισία στα Σκόπια δεν επιτρέπει να ακουστεί εκεί η φωνή των Βουλγάρων, όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά.

Τι λέει ο Βουλγαρομακεδόνας Μπλαγκόι Σατόροφ:

Χθες, η Bundestag ψήφισε ένα περίεργο κείμενο μετά από επείγον αίτημα του πρωθυπουργού Κοβάτσεφσκι προς τους Γερμανούς ομοϊδεάτες του.

Είναι κοινό μυστικό στην Ευρώπη ότι ο κ. Κοβάτσεφσκι, αντί να προσπαθήσει να μεταρρυθμίσει τη χώρα μας και να ανοίξει τον δρόμο για την έναρξη των  διαπραγματεύσεων, κολλάει στα τηλέφωνα των ευρωπαίων εταίρων της Βουλγαρίας και της Ελλάδας, παρακαλώντας τους να αναγνωρίσουν ότι υπάρχει Μακεδονική γλώσσα διαφορετική από τη βουλγαρική και ότι σήμερα εμείς οι ‘Μακεδόνες’ δεν είμαστε πια Βούλγαροι.

Φυσικά και μόνο το γεγονός ότι δηλώνεις δημόσια ότι έχεις πρόβλημα με την «ταυτότητα» και κάποιος απ’ έξω πρέπει να σου το «παραδεχτεί» πολιτικά είναι αρκετά εξευτελιστικό.

 Δεν θυμάμαι να έχει πιέσει το κοινοβούλιο κανενός να αναγνωρίσει τη γαλλική ή τη βουλγαρική γλώσσα, την ελληνική γλώσσα ή οποιαδήποτε άλλη ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ υπάρχουσα γλώσσα.

Η πολιτική αναγνώριση γλωσσών και εθνοτήτων στον πολιτισμένο κόσμο είναι σιωπηλή!!! 

Ας δούμε, λοιπόν, τι συνέβη:

 Οι Σοσιαλιστές στο Βερολίνο πέρασαν ένα περίεργο κείμενο που δεν δέσμευε κανέναν. Οι Χριστιανοδημοκράτες, όπως ήταν αναμενόμενο, το απέρριψαν. Η μετα-Τίτο ονοματολογία των Σκοπίων χαίρεται που οι αριστεροί αναγνώρισαν την πολιτική τους «ταυτότητα».

Η Συνέλευση του Βελιγραδίου τους αναγνώρισε προηγουμένως ως τέτοια. 

Αν μάλιστα είναι είδηση ​​αυτή η ανόητη δήλωση, είναι ότι η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΔΕΞΙΑ ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ ΤΗΝ «ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ». 

Η αλήθεια όμως είναι ότι για εμάς τους Βουλγαρομακεδόνες δεν έχει καθόλου σημασία ποιος αναγνωρίζει τι, απ’ έξω. Αν αυτή η διακήρυξη της γερμανικής αριστεράς είναι το τίμημα για την ένταξη στο Σύνταγμα της Βόρειας Μακεδονίας… ας είναι.

Δεν αρνούμαστε το δικαίωμα του καθενός από τους συμπατριώτες μας να αισθάνεται όπως επιλέγει και να αποκαλεί τη γλώσσα του όπως νομίζει.

 Δημόσια θα έχει αξία μόνο όταν σταματήσουν να μας χτυπούν και να μας καίνε τα κλαμπ. Στο μεταξύ, εμείς οι Βουλγαρομακεδόνες θα γίνουμε ένα έθνος που δημιουργήθηκε από το κράτος με συνταγματικά δικαιώματα και θα ονομαζόμαστε Βουλγαρομακεδόνες, και η γλώσσα μας – Βουλγαρική.

Και κατά τα άλλα, αυτή η δήλωση έχει την αξία μιας δήλωσης του Ανώτατου Σοβιέτ της ΕΣΣΔ που κηρύσσει την αυστριακή γλώσσα ξεχωριστή.

Έτσι – Αντί να ζητάμε ταπεινωτικά την ανόητη εξωτερική αναγνώριση της ταυτότητας, ας βιαστεί η κυβέρνησή μας με την ένταξη μας στο Σύνταγμα, να σταματήσει να στέλνει Λούμπενς να μας χτυπούν, να μας καίνε και να μας πυροβολούν, να σταματήσουν να παραποιούν τη βουλγαρική ιστορία των ‘Μακεδόνων’ και να σταματήσουν να ξοδεύουν εκατομμύρια χρήματα των φορολογουμένων για την ξένη προπαγάνδα.

Ίσως λοιπόν να πλησιάσουμε πιο κοντά στην έναρξη των διαπραγματεύσεων για ένταξη στην Ευρώπη. 

Τέλος, θέλω να υπενθυμίσω σε όλα τα αδέρφια μας:

« Ήμασταν μόνοι στο έπος του Ίλιντεν, ήμασταν μόνοι όταν μας σκλάβωσαν οι Σέρβοι, ήμασταν μόνοι όταν μας πέταξαν σε γιουγκοσλαβικά μπουντρούμια και στρατόπεδα. Τότε δεν περιμέναμε δηλώσεις υποστήριξης από κάποιους βουλευτές από το εξωτερικό.

Ήμασταν μόνοι μας, αλλά η ηθική νίκη ήταν δική μας. Όσοι σιωπούσαν τότε στο εξωτερικό, σήμερα έφυγαν. Δεν θα είναι εκεί ούτε αυτοί που ψήφισαν υπέρ αυτής της ζητούμενης σοσιαλιστικής διακήρυξης. Και θα είμαστε εμείς… γιατί εμείς οι Βουλγαρομακεδόνες ΕΙΜΑΣΤΕ ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ!», όπως σημειώνεται.


The Hellenic Information Team

Πηγη:

Echedoros.blog - Hellas

Δεν υπάρχουν σχόλια: