Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Δευτέρα 14 Αυγούστου 2023

Εξοργίστηκε ο πρόεδρος Σκοπίων με τη σημαία της Μεγάλης Αλβανίας στο Τέτοβο

 

«Οι διοργανωτές των δημόσιων συγκεντρώσεων στο Τέτοβο και στο Τσάιρ πρέπει να τιμωρηθούν για παραβίαση των νομικών διατάξεων σχετικά με τη χρήση της κρατικής σημαίας και ύμνου και των σημαιών και συμβόλων των κοινοτήτων, αγνοώντας παντελώς τα σύμβολα του κράτους»


«Η εμφάνιση του προκλητικού εθνικιστικού γραφήματος, που προωθεί τις σοβινιστικές

ιδέες για ένα μεγάλο κράτος (σημ.: της Αλβανίας) αντιπροσωπεύει την ανάφλεξη εθνοτικού μίσους και μισαλλοδοξίας, προσβάλλοντας με κατηγορητικό τρόπο τις βασικές αρχές και αξίες της Συμφωνίας Πλαισίου, καθώς και την έννοια της Βόρειας Μακεδονίας ως πολυεθνικού κράτους», σύμφωνα με την αντίδραση του προέδρου του κράτους, Στέβο Πενταρόφσκι, με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού του Κοσόβου Αλμπίν Κούρτι. 

Να τιμωρηθούν οι παραβάτες

 Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφερόμενα στην παρέμβαση του Πενταρόφσκι, δημοσιοποιούν την οργή του:

«Οι διοργανωτές των δημόσιων συγκεντρώσεων στο Τέτοβο και στο Τσαΐρ πρέπει να τιμωρηθούν για παραβίαση των νομικών διατάξεων σχετικά με τη χρήση της κρατικής σημαίας και ύμνου και των σημαιών και συμβόλων των κοινοτήτων, αγνοώντας παντελώς τα σύμβολα του κράτους.

 Προς αυτή την κατεύθυνση, καλώ τις αρμόδιες αρχές να ολοκληρώσουν τις προβλεπόμενες διαδικασίες το συντομότερο δυνατό», επισημαίνει στην αντίδραση του, ο Στέβο Πενταρόφσκι.

Μάλιστα, ο πρόεδρος των Σκοπίων αναφέρθηκε και στην προωθούμενη ιδέα για αλλαγή της ονομασίας οδού στο δήμο Τσαΐρ με ονομασία που προωθούν οι Αλβανοί των Σκοπίων.

«Η μέθοδος υλοποίησης της ιδέας της μετονομασίας του δρόμου στον δήμο Τσαϊρ», σύμφωνα με την αντίδραση του Πενταρόφσκι, «έρχεται σε αντίθεση με την αρχή του δημοκρατικού διαλόγου και του σεβασμού της ιστορικής κληρονομιάς όλων των κοινοτήτων του κράτους».

«Υπό αυτή την έννοια, περιμένω από τις αρμόδιες υπηρεσίες ελέγχου να ελέγξουν εάν τηρείται η αρχή της διπλής πλειοψηφίας κατά τη λήψη της απόφασης, η οποία θα πρέπει να περιλαμβάνει και τις ψήφους των κοινοτήτων που δεν πλειοψηφούν σε αυτόν τον δήμο», αναφέρει στην αντίδραση του, ο Πρόεδρος του κράτους, Στέβο Πενταρόφσκι.


Πηγη:

Echedoros.blog - Hellas

Δεν υπάρχουν σχόλια: