Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Δευτέρα 21 Αυγούστου 2023

Πρόβλημα στον Στρατό των Σκοπίων- έχουν ενταχθεί πρώην μαχητές του UÇK


Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Τιρόν Τζάγιαγκα δήλωσε στο παράρτημα του κοσοβάρικου μέσου «TV Klan» στα Σκόπια, ότι υπάρχουν πολλοί υπάλληλοι στο Υπουργείο Άμυνας που ήταν μέλη του «Απελευθερωτικού Στρατού Κοσόβου- UÇK, και εξαιτίας αυτού δεν μπορούν να λάβουν πιστοποιητικό ασφαλείας για τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας.

«Μάλιστα, πολλοί υπάλληλοι του υπουργείου Άμυνας των Σκοπίων, στρατιώτες  καθώς και σε άλλες θέσεις,  μας έγραψαν ότι δεν μπορούσαν να πάρουν πιστοποιητικό ασφαλείας λόγω του παρελθόντος τους».

Υπάρχουν και εκείνοι που ήταν επίσης μέλη του κοσοβάρικου UÇK, δήλωσε  ο Τζάγιαγκα για «TV Klan».

Είπε ότι έθεσε αυτό το θέμα σε ανώτατο επίπεδο σε κρατικούς θεσμούς, καθώς και σε κομματικά πλαίσια.

– Ανέφερα ότι εάν το ζήτημα του πιστοποιητικού δεν επιλυθεί άμεσα αυτό θα είναι μεγάλο πρόβλημα στο μέλλον. Ο στρατός είναι μέρος του ΝΑΤΟ, οπότε χωρίς πιστοποιητικό ασφαλείας οι πιθανότητές μας είναι πολύ μικρές, είπε ο Τζάγιαγκα.

Ο αναπληρωτής υπουργός δήλωσε ότι υπάρχουν υποψίες για άτομα ότι είναι ακόμη μέλη παραστρατιωτικών ομάδων.

«Αλλά δεν έχουν πρόσβαση στα αρχεία, σε άλλα ιδρύματα έχουν. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι αξίζει να επανεξετάσουμε αυτές τις περιπτώσεις», είπε.

Προσθέτει επίσης ότι υπάρχει ελάχιστο ενδιαφέρον στους Αλβανούς Σκοπίων να ενταχθούν στον Στρατό, αν και οι συνθήκες είναι καλές και ο κατώτατος μισθός στο υπουργείο Άμυνας, άρα και για τους φαντάρους, ξεπερνά τα 700 ευρώ.

Στον τελευταίο διαγωνισμό της στρατιωτικής ακαδημίας, όπως ανακοίνωσε η KlanM, από τους 43 υποψηφίους που έγιναν αποδεκτοί, μόνο δύο είναι Αλβανοί. 


Πηγη:

Echedoros.blog - Hellas


Δεν υπάρχουν σχόλια: