Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016

Ερντογάν: «Οι Ιμπεριαλιστές φταίνε για την τουρκική οικονομία»…


Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κάλεσε το Σάββατο και πάλι τους Τούρκους πολίτες να μετατρέψουν τις αποταμιεύσεις τους που είναι σε συνάλλαγμα σε τουρκικές λίρες ή να αγοράσουν χρυσό.

«Πρέπει, τώρα, να μετατρέψετε τα δολάρια και τα ευρώ σε τουρκικές λίρες», δήλωσε ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης στου νέου εμπορικού κέντρου στην Κωνσταντινούπολη.
«Κοιτάξτε,  είναι μια εθνική κίνηση και γόνιμη. Δεν θα υποστείτε καμία απώλεια, μην ανησυχείτε», τόνισε ο Ερντογάν, απευθυνόμενος σε πολίτες οι οποίοι φοβούνται ότι μπορούν να χάσουν με την εξαργύρωση των συναλλαγματικών  αποθεμάτων τους.
Ο Ερντογάν ανέφερε ότι οι άνθρωποι πρέπει να συσπειρωθούν για να βοηθήσουν την οικονομία της Τουρκίας,  μέσα σε μια εποχή αστάθειας των συναλλαγματικών διακυμάνσεων.
«Είναι καιρός να στηρίξουμε την οικονομική αστάθεια της Τουρκίας, δεν θα κάνουμε πίσω», πρόσθεσε.
Σχετικά με τις συνεχείς πιέσεις του προς την Κεντρική Τράπεζα της Τουρκία, για χαμηλότερα επιτόκια, ο Ερντογάν είπε: «Πρέπει να λύσουμε το θέμα των επιτοκίων. Γνωρίζω ότι είμαι μόνος μου,αλλά, θα  κάνω τη μάχη μου. Είμαι αποφασισμένος».
Ο πρόεδρος κατηγόρησε τους ‘ιμπεριαλιστές’ που χρησιμοποιούν τα επιτόκια για να προωθήσουν τους στόχους τους.
«Βλέπω τα επιτόκια ως ένα από τα πιο σημαντικά εργαλεία εκμετάλλευσης της ιμπεριαλιστικής λογικής», πρόσθεσε.
Ο Ερντογάν επέκρινε, επίσης, για το πώς οι άνθρωποι στον τομέα της χρηματοδότησης κερδίζουν χρήματα και όχι οι επενδυτές της πραγματικής οικονομίας, όπως σημειώνει η τουρκική εφημερίδα ‘Yeni Şafak’.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: