Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

Ποιός βρίσκεται πίσω από τον φόνο του Ρώσου Πρέσβη;

Η αλήθεια για το απεχθές εγχείρημα


Του Γιώργου Θεοχάρη

Παρά τις διαβεβαιώσεις των Τούρκων ότι η δολοφονία του δεν θα βλάψει τις διμερείς σχέσεις των δύο χωρών, βαριά σύννεφα διαφαίνονται επάνω σε αυτές.
Σε δήλωσή του, ο είπε ότι η ήθελε να μάθει ποιος ήταν πίσω από την επίθεση.
Όμως, η Τουρκική Αστυνομία φρόντισε να δυσχεράνει αυτήν την προσπάθεια.

Εάν ο εισβολέας είχε συλληφθεί σώος, ή τουλάχιστον τραυματίας, θα ήταν πολύ πιο εύκολο να πάρει πληροφορίες από αυτόν κατά τη διάρκεια της ανάκρισης και της δίωξης.
Ερωτηματικά λοιπόν εγείρονται γιατί σε ένα μικρό αποκλεισμένο κτίριο, ενάντια σε ένα μόνο άτομο που είχε μόνο ένα πιστόλι, η αστυνομία δεν προτίμησε να τον συλλάβει με μεθόδους, όπως η χρήση δακρυγόνων, ή πυροβολισμούς στα πόδια του, ή απλά να τον αναγκάσει σε παράδοση, αλλά «τον εξουδετέρωσε κατά τη διάρκεια μιας σύγκρουσης», όπως είπε ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, σε μια δήλωση σχεδόν τρεις ώρες μετά τη δολοφονία. Κάποιοι λοιπόν το καθεστώς Ερντογάν φαίνεται να μην θέλουν την άμεση διαφάνεια στο θέμα της δολοφονίας.
Η στάση αυτή των τουρκικών αρχών ασφαλείας πρέπει να διερευνηθεί από κοινού με την έρευνα της δολοφονίας.
Όπως χαρακτηριστικά γράφει η εφημερίδα «Hürriyet», «η Τουρκία απέτυχε να προστατεύσει τη ζωή ενός διπλωμάτη ο οποίος ήταν υπό την ευθύνη της. Ο Karlov ήταν ο πρώτος πρέσβυς που δολοφονήθηκε στην Τουρκία. Αυτό είναι όνειδος για την Τουρκία. Είναι ευθύνη της κυβέρνησης να αφαιρέσει αυτό το βάρος από τους ώμους της Τουρκίας και του τουρκικού λαού».
Το καθεστώς Ερντογάν, ακολουθώντας την τακτική να φορτώνει κάθε συμφορά που συμβαίνει στην Τουρκία στον Γκιουλέν, στους Αμερικάνους και στους Κούρδους, και να αποφεύγει κάθε τι που βαραίνει τους ισλαμιστές, αυτήν την φορά επέλεξε το πρώτο σενάριο. Αμέσως με τα δικά του ΜΜΕ διέδωσε ότι ο δολοφόνος ήταν γκιουλενιστής και άρα από πίσω ήταν οι ΗΠΑ. Όλα καλά και έτσι ξεπλένει εύκολα τον εαυτό του από το νωπό αίμα του Ρώσου Πρέσβυ, ενώ είναι γνωστό ότι το καθεστώς Ερντογάν έχει αναδειχθεί από τότε που άρχισε ο πόλεμος στη Συρία σε τρομοκρατικό εκτροφείο της Αλ-Νούσρα (Αλ-Κάιντα) και του ISIS.

Οι δικαιολογίες αυτές δεν πείθουν κανέναν. Πώς αυτός ο αστυνομικός των ειδικών δυνάμεων γλίτωσε από τις μαζικές απολύσεις που ακολούθησαν το πραξικόπημα με στόχο τους οπαδούς του Γκιουλέν; Επιπλέον είναι γνωστό ότι το καθεστώς Ερντογάν, ακόμη και στη διάρκεια του πραξικοπήματος, είχε δική του την αστυνομία, την οποία και χρησιμοποίησε εναντίον του στρατού, όπου είχαν μαζευτεί οι Γκιουλενιστές. Μάλιστα η δύναμη κρούσης αυτής της αστυνομίας είναι οι ειδικές δυνάμεις της, όπου ανήκε ο δράστης.
Ο Ερντογάν επί χρόνια ξήλωνε τα σώματα ασφαλείας, δημιουργώντας δική του ισλαμιστική πέμπτη φάλαγγα, που έδρασε καταλυτικά στο πραξικόπημα του Ιουλίου.
Πώς είναι δυνατόν ο δράστης να κυκλοφορεί τόσο ελεύθερα σε έναν χώρο όπου είναι μαζεμένοι όλοι οι μεγάλοι ξένοι διπλωμάτες, οι Πρεσβείες, οι Δημόσιες Υπηρεσίες κ.λπ., αν δεν ήταν άνθρωπος απόλυτα έμπιστος του καθεστώτος;
Κατά συνέπεια ο δολοφόνος ήταν ισλαμιστής, πράγμα που δεν το έκρυψε κι ο ίδιος, άνθρωπος που απολάμβανε της εμπιστοσύνης του καθεστώτος, αλλά φυσικά έδρασε αυθόρμητα και απρόβλεπτα, και όχι καθ’ υπαγόρευσή του.
Επιπλέον στοιχεία επιβεβαιώνουν αυτό: πριν πυροβολήσει με το πιστόλι του, ο εισβολέας φώναζε συνθήματα σχετικά με τα παιδιά που σκοτώθηκαν στο Χαλέπι, λόγω της Ρωσίας, στην τουρκική γλώσσα και σε σπασμένα αραβικά, με ρητορική παρόμοια με αυτήν της Αλ-Νούσρα.
Με άλλα λόγια το καθεστώς Ερντογάν έπεσε για άλλη μία φορά θύμα της ισλαμιστικής και φιλοτρομοκρατικής πολιτικής του: εξέθρεψε έναν έμπιστό του ισλαμιστή τρομοκράτη, προσκείμενο είτε προς Αλ-Νούσρα είτε προς Ισλαμικό Κράτος, τον οποίο, όπως συνήθως συμβαίνει, δεν μπόρεσε να ελέγξει.`
Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο δρα η Δύση, και κυρίως οι ΗΠΑ, τα τελευταία χρόνια.

Συνεπώς, Ερντογάν και Δύση είναι στην πραγματικότητα οι όψεις του ίδιου νομίσματος, που γεννά την ισλαμική τρομοκρατία, και πρώτα θα πρέπει να αναζητήσουν τις ευθύνες στους εαυτούς τους και μετά σε όλους τους άλλους.
Οι ίδιοι εκτρέφουν το φίδι στον κόρφο τους και είναι θέμα χρόνου η στιγμή που αυτό θα δαγκώσει και τους ίδιους.
Αυτήν την αλήθεια τρέμει το καθεστώς Ερντογάν.

ΠΗΓΗ: http://www.tilegrafima.gr/to-tilegrafima-grafei/poios-vrisketai-piso-apo-ton-fono-tou-rosou-presvi/,KRANOSGR

Δεν υπάρχουν σχόλια: