Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΙΓΗ ΙΣΤΟΡΙΑ …. ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΚΟ !


Γράφει ο ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΔΟΥΚΗΣ
ΣΧΗΣ ε.α.
Πριν από 80 περίπου χρόνια η «πολιτισμένη» Ευρώπη , υποχωρούσε μπροστά στις βαρβαρότητες και στις πολεμοχαρείς διαθέσεις του παρανοϊκού ΧΙΤΛΕΡ ο οποίος κατακτούσε μία – μία όλες τις γειτονικές ---  προς την Γερμανία ---  χώρες , εκμεταλλευόμενος την ανοχή της Αγγλίας και της Γαλλίας. Οι δύο αυτές χώρες είχαν υιοθετήσει την  πολιτική του κατευνασμού , επιτρέποντας τον  αιμοσταγή ΧΙΤΛΕΡ να επιτίθεται και να κατακτά όποια χώρα ήθελε. Η πολιτική αυτή (του κατευνασμού) απέκτησε τη σημερινή της αρνητική χροιά εξαιτίας του Συμφώνου του Μονάχου του Σεπτεμβρίου 1938, το οποίο υπέγραψε ο Βρετανός πρωθυπουργός Τσάμπερλεν και ο Γάλλος ομόλογός του Νταλαντιέ , με τον ΑΔΟΛΦΟ ΧΙΤΛΕΡ.  Θυμίζω ότι , ο Τσάμπερλεν είχε γίνει δεκτός στη Βουλή των Κοινοτήτων και τους δρόμους της βρετανικής πρωτεύουσας με επευφημίες  όταν εξήγγειλε ότι το σύμφωνο εγγυάτο «ειρήνη για τη γενιά μας». Η αποτυχία της πολιτικής Τσάμπερλεν έγινε αντιληπτή από τον πλανήτη, όταν τα γερμανικά στρατεύματα εισέβαλαν στην Τσεχοσλοβακία .
            Μήπως γίνεται κάτι ανάλογο σήμερα με το μεταναστευτικό – προσφυγικό ανά την Ευρώπη; Ο δυτικός (χριστιανικός) κόσμος υιοθετώντας «την πολιτική του κατευνασμού των μουσουλμάνων» , αγκάλιασε τον ισλαμικό κόσμο , επέτρεψε την αθρόα (και όχι αθώα) ανεξέλεγκτη είσοδο μουσουλμάνων , βοηθά τους πρόσφυγες – μετανάστες , τους υποδέχτηκε στο χώρο του , ανέχτηκε διάφορες προσβολές , υποχώρησε σε διαπιστωμένες βαρβαρότητες , «έκανε τα στραβά μάτια» σε πολλά ατοπήματα , ενέκρινε παράλογα αιτήματα , υπέστη τρομοκρατικά χτυπήματα , δέχτηκε αδιαμαρτύρητα την κουλτούρα τους , βρέθηκε μπροστά σε απεχθή  εγκλήματα , άκουσε πρωτοφανείς απειλές , ένιωσε το μίσος των φιλοξενούμενών του αντί για ευγνωμοσύνη, εισέπραξε εκφοβισμό και αχαριστία , νιώθει αγωνία και αβεβαιότητα για το μέλλον και αναρωτιέται ποιος θα είναι  το επόμενο θύμα…..                                                                                                
           Όλοι οι Ευρωπαίοι έχουμε ξεχάσει ότι , η φιλοξενία επιβάλλει όρους και προϋποθέσεις.
           Το τι επέφερε στην «πολιτισμένη» Ευρώπη η πολιτική κατευνασμού του ΧΙΤΛΕΡ είναι σε όλους γνωστό. Αυτό που μένει να μάθουμε είναι τι θα φέρει στην «πολιτισμένη» Ευρώπη η πολιτική κατευνασμού των μουσουλμάνων.                                                            Η λογική του παραλόγου (" οι μουσουλμάνοι θα αφομοιωθούν στις δυτικές κοινωνίες") σε λίγο καιρό θα ακούγεται σαν ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ανέκδοτο !
     


          Ο Γερμανός φιλόσοφος Karl Marx ( 1818-1883) είχε πει κάποτε: «Η ιστορία επαναλαμβάνεται την πρώτη φορά σαν τραγωδία και τη δεύτερη σαν φάρσα.»              Ας διαβάσουμε λίγη ιστορία , ΔΕΝ θα μας βλάψει.
 
Πηγη:KRANOSGR

Δεν υπάρχουν σχόλια: