Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

Πέμπτη, 20 Απριλίου 2017

Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε Σκόπια: Να σταματήσουν οι πολιτικοί να εμποδίζουν το σχηματισμό κυβέρνησης

«Οι πολιτικοί που βάζουν εμπόδια να αναλάβουν τις ευθύνες τους», σημειώνει η «Φωνή της Αμερικής» στη σλαβο-σκοπιανή γλώσσα

Εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ απαντώντας σε αίτημα της «Φωνής της Αμερικής» στη σλαβική γλώσσα των Σκοπίων να σχολιάσει  την πολιτική κρίση στη χώρα, δήλωσε τα εξής: 

  «Οι πολίτες της FYROM εξέλεξαν κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους, τον Δεκέμβριο, και υπάρχει μια σαφής πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο, περιμένοντας να σχηματισθεί κυβέρνηση.
 Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ενθαρρύνει τις τοπικές αρχές να κάνουν ό, τι είναι δυνατόν για να σχηματισθεί κυβέρνηση, χωρίς περεταίρω καθυστέρηση, έτσι ώστε η χώρα να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται για να γίνει πλήρες  μέλος της ευρω-ατλαντικής οικογένειας.
Οι πολιτικοί που προσπαθούν να εμποδίσουν το σχηματισμό κυβέρνησης και να υποτιμήσουν το κράτος δικαίου, τις δημοκρατικές διαδικασίες και τη σταθερότητα στη χώρα αλλά και  πέρα από αυτήν.
Θα συνεργασθούμε με τους Ευρωπαίους εταίρους μας για να ενθαρρύνουμε αυτούς τους πολιτικούς να σταματήσουν να εμποδίζουν και να αναλάβουν τις ευθύνες για τις πράξεις τους».
(mk.voanews.com)
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: