Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

Σάββατο, 22 Απριλίου 2017

Οι Ένοπλες Δυνάμεις πενθούν - Λιτή η θρησκευτική τελετή του Αγίου Γεωργίου
Ο προστάτης Άγιος των στρατιωτικών Άγιος Γεώργιος εορτάζεται φέτος στις 23 Απριλίου 2017. Σημειώνεται ότι λόγω του τριήμερου πένθους των Ενόπλων Δυνάμεων μετά την τραγωδία με τη πτώση του ελικοπτέρου της Αεροπορίας Στρατου ΄΄Χίουι’’ στις 19 Απριλίου 2017, ο εορτασμός του Αγίου Γεωργίου φέτος θα πραγματοποιηθεί με την τέλεση του θρησκευτικού τελετουργικού μόνο, χωρίς επιδείξεις οπλικών συστημάτων και μέσων και με την παρουσία μόνο του προσωπικού των Στρατοπέδων.

Ο Άγιος Γεώργιος ο Μεγαλομάρτυς και Ταξιάρχης


Σύμφωνα με το dogma.gr o κατεξοχήν στρατιωτικός Άγιος ο Άγιος Γεώργιος  ο Μεγαλομάρτυς είναι Ταξιάρχης, Καλλίνικος και Τροπαιοφόρος. Σύμφωνα με τον ψευδο-Κωδινό στη [βυζαντινή] αυλική εθιμοτυπία ένα έμβλημα που παρίστανε τον Άγιο Γεώργιο έφιππο μεταφερόταν στην πομπή ξεχωριστά από αυτά των τεσσάρων μεγάλων στρατιωτικών μαρτύρων, Δημητρίου, Προκοπίου και των δύο Θεοδώρων.

Φωτογραφία: Ο Άγιος Γεώργιος


Πηγη:Onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: