Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

Παρασκευή, 14 Απριλίου 2017

Η φρεγάτα του πολεμικού Ναυτικού ΣΑΛΑΜΙΣ αναλαμβάνει από αύριο την τακτική διοίκηση της νατοικής επιχείρησης για τη θαλάσσια ασφάλειαΤην τακτική διοίκηση των - για τρίτη φορά εστιασμένων - επιχειρήσεων ναυτιλιακής κίνησης (3rd Focused Operations) της επιχείρησης "SEA GUARDIAΝ", αναλαμβάνει το πολεμικό ναυτικό σε διασυμμαχικό πλαίσιο από αύριο έως 30 Απριλίου.Ο τακτικός διοικητής θα είναι ο διοικητής της 2ης μοίρας φρεγατών πλοίαρχος Πολυχρόνης Κουλούρης, ο οποίος θα επιβαίνει στη φρεγάτα ΣΑΛΑΜΙΣ (με το οργανικό ελικόπτερο τύπου S70B, Aegean Hawk και ομάδα της διοίκησης υποβρύχιων καταστροφών) μαζί με πολυεθνικό επιτελείο.

Οι εν λόγω επιχειρήσεις θα διεξαχθούν στην κεντρική-ανατολική Μεσόγειο, με τη συμμετοχή φρεγατών, υποβρυχίων και αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας από την Ιταλία, την Πορτογαλία και την Τουρκία. Σύμφωνα με πληροφορίες, η φρεγάτα ΣΑΛΑΜΙΣ θα αποπλεύσει από το ναύσταθμο του Ακσάζ το πρωί της Κυριακής του Πάσχα. Η ελληνική φρεγάτα με δύο μαροκινές φρεγάτες, είχαν σήμερα εν πλω συνεργασία στην περιοχή του Μυρτώου πελάγους.

Οι φρεγάτες RMNS Sultan Moulay Ismail (F-614) και RMNS Tarik Ben Ziyad (F-613) είχαν καταπλεύσει στο λιμάνι του Πειραιά, στο πλαίσιο εκπαιδευτικού πλου των ναυτικών δοκίμων της σχολής του μαροκινού ναυτικού και απέπλευσαν σήμερα.


Η επιχείρηση "SEA GUARDIAΝ" είναι επιχείρηση θαλάσσιας ασφάλειας (Maritime Security Operation-MSO), περιλαμβάνει την εκτέλεση σειράς αποστολών για την ασφάλεια στη θάλασσα (ελευθερίας της ναυσιπλοΐας, ναυτικής αποτροπής, καταπολέμησης της διάδοσης των όπλων μαζικής καταστροφής, προστασίας κρίσιμων υποδομών, καταπολέμησης της τρομοκρατίας στη θάλασσα) και διαδέχθηκε την επιχείρηση συλλογικής άμυνας του ΝΑΤΟ με την επωνυμία "ACTIVE ENDEAVOUR" για την αντιμετώπιση της διεθνούς τρομοκρατίας.

Με την συμμετοχή του, το πολεμικό ναυτικό συμβάλει στη διεθνή προσπάθεια για την επίτευξη θαλάσσιας ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή εθνικού ενδιαφέροντος της κεντρικής-ανατολικής Μεσογείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: