Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Κυριακή 16 Απριλίου 2017

Τουρκία - Δημοψήφισμα LIVE: Θρίλερ για το αποτέλεσμα - "Μάχη" σε Κωνσταντινούπολη και Άγκυρα



 “Evet” ή “Hayır”; “Ναι” ή “Όχι”; Από νωρίς το πρωί, περίπου 55, 3 εκατομμύρια ψηφοφόροι προσέρχονται στις κάλπες για το -ιστορικής σημασίας- δημοψήφισμα για τη συνταγματική αναθεώρηση, που θα μετατρέπει το πολίτευμα σε προεδρικό. Ουσιαστικά, ο στόχος της συνταγματικής αναθεώρησης είναι η ενίσχυση των εξουσιών του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος θέλει να γίνει “σουλτάνος” και... με τη βούλα!


ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ LIVE BLOG ΤΟΥ NEWSIT.GR

19:54 Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ αναμένεται να κάνει δηλώσεις για το δημοψήφισμα στις 21.00 ώρα Ελλάδας, όπως έγινε γνωστό από το πρωθυπουργικό γραφείο.
Λίγο νωρίτερα ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Βεϊσί Καϊνάκ δήλωσε ότι το στρατόπεδο του "ναι" δεν κέρδισε όσες ψήφους ανέμενε στο σημερινό δημοψήφισμα για την συνταγματική αναθεώρηση. Εντούτοις, όπως ο ίδιος σημείωσε, το "ναι" προηγείται έναντι του "όχι" σε εθνικό επίπεδο.


19:54 Η πραγματικότητα της Τουρκίας
Η τριχασμένη Τουρκία. Ανατολικά ΟΧΙ (Κούρδοι) , Δυτικά ΟΧΙ (Νεοαστοί) και στην καρδιά ΝΑΙ (παραδοσιακοί Τούρκοι)

19:40 Νίκη του "ναι" χωρίς θρίαμβο αλλά με απογοήτευση
Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης δήλωσε ότι το στρατόπεδο του "ναι" δεν κέρδισε όσες ψήφους ανέμενε στο σημερινό δημοψήφισμα για την συνταγματική αναθεώρηση. Εντούτοις, όπως ο ίδιος σημείωσε, το "ναι" προηγείται έναντι του "όχι". Την ίδια στιγμή στην Άγκυρα το "όχι" προηγείται με το ποσοστό του να ανέρχεται λίγο πάνω από το 50%, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN TURK.

19:36 Το απόλυτο... ντέρμπι
Πρόκειται για το απόλυτο ντέρμπι.... Τα τρία μεγαλύτερα δίκτυα της Τουρκίας έδωσαν πριν λίγο τα εξής αποτελέσματα: 51, 7% ΝΑΙ και 48,3 ΟΧΙ, ξεκαθαρίζοντας ότι συνεχίζεται η καταμέτρηση των ψήφων




19:16 Στην τελική ευθεία για το αποτέλεσμα

Το "ναι" προηγείται με ποσοστό 52,8%, έπειτα απο την καταμέτρηση του 90% των ψήφων, στο δημοψήφισμα για τη συνταγματική αναθεώρηση που διεξήχθη σήμερα στην Τουρκία.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, το "όχι" προηγείται στην Κωνσταντινούπολη.

Κατά της συνταγματικής μεταρρύθμισης ψήφισε η πλειοψηφία των απόδημων Τούρκων που διαμένει στην Ελλάδα.
Με καταμετρημένο το 63,4% των ψήφων στη χώρα μας το "Ναι" λαμβάνει 20,8% (106 ψήφους, ενώ το "Όχι" 79,2% (403 ψήφους).


18:21 Associated Press: Στο 57% το "ναι" (η καταμέτρηση στο 51%)

18:19 Ανατροπή! Αν συνεχιστεί έτσι η καταμέτρηση θα κερδίσει το "όχι"18:18 Πού επικρατεί το "όχι" μέχρι τώρα - Πηγή CNN Turk
Μέχρι στιγμής:

Ντιγιάρμπακιρ: 34% ναι, 66% όχι
Σμύρνη 34,3% ναι, 65,8% όχι

ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ LIVE BLOG ΤΟΥ NEWSIT.GR

16:26 Οι πόλεις όπου έκλεισαν οι κάλπες στις 16.00 ώρα Ελλάδας
Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır and Kilis

15:38 Μερικές... παρατυπίες στο δημοψήφισμα
Όχι ότι πέφτει κανείς από τα σύννεφα, αλλά η διαδικασία του δημοψηφίσματος στην Τουρκία, δεν μοιάζει τόσο αδιάβλητη. Το "Turkey untold" έδωσε στη δημοσιότητα τρια βίντεο με σχετικές -επιεικώς- παρατυπίες.

Στην πρώτη, ψηφίζουν ένστολοι και με τα όπλα τους ανά χείρας. Στη δεύτερη βλέπουμε μαζική παραγωγή ψηφοδελτίων υπέρ του "Ναι" σε εκλογικό τμήμα και στην τρίτη τον κοινοτάρχη μιας περιοχής να βγαίνει από το παραβάν με 5 (!) φακέλους.



Πηγη:Onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: