Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Σάββατο 7 Ιουλίου 2018

Ζάεφ από τη Σόφια για Ιβάνοφ: «Όλες οι επιλογές είναι ανοικτές»


 Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο πρόεδρος Γκεόργκε Ιβάνοφ θα υπογράψει τη συμφωνία με την Ελλάδα για το νέο όνομα.

Εάν δεν το πράξει, ο Ζάεφ δεν αποκλείει μομφή κατά του αρχηγού του κράτους, αναφέρει το βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων.
Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων βρίσκεται στη Σόφια για να συμμετάσχει στη συνάντηση των χωρών της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης με την Κίνα.
Το δημοψήφισμα για το όνομα «Βόρεια Μακεδονία» θα διεξαχθεί το φθινόπωρο και ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ είναι πεπεισμένος ότι οι πολίτες θα τον υποστηρίξουν.
«Αν ο πρόεδρος μας, Γκεόργκε Ιβάνοφ, για δεύτερη φορά δεν υπογράψει τη συμφωνία, τότε θα υπάρξει δημοψήφισμα, αλλά όπως είναι γνωστό θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου- αρχές Οκτωβρίου, στο οποίο οι πολίτες θα μας δώσουν εντολές και καθήκοντα. Στη συνέχεια ότι είναι για υπογραφή θα υπογραφεί και αυτό πρέπει να ψηφισθεί, θα ψηφισθεί. Για αυτό υπηρετούμε τους πολίτες».
Ερωτηθείς εάν είναι δυνατή η υπαναχώρηση του προέδρου Ιβάνοφ ή εάν αρνηθεί να υπογράψει  και πάλι τη συμφωνία του ονόματος, ο Ζάεφ απάντησε «Όλες οι επιλογές είναι ανοιχτές».
«Είμαι πεπεισμένος ότι το μέλλον των Δυτικών Βαλκανίων είναι ευρω-ατλαντικό. Είμαι σίγουρος ότι πραγματικά όλοι μαζί πρέπει να αποδείξουμε στον δυτικό κόσμο ότι τα Βαλκάνια δεν είναι πλέον μια πυριτιδαποθήκη, ότι τα Βαλκάνια είναι, πραγματικά ένα ευρωπαϊκό,  ένα ωραίο μέρος για να ζει κανείς».
Ο Ζάεφ πρόσθεσε ότι πάνω από το 80% των πολιτών της χώρας του υποστηρίζουν την ένταξη στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: