Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Τρίτη 24 Ιουλίου 2018

Και τα Σκόπια προσέφεραν βοήθεια στην Ελλάδα στη μάχη των πυρκαγιών ...ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΝΤΡΟΠΗ!



Το υπουργείο Εξωτερικών πληροφορεί  ότι μέχρι στιγμής δεν υπήρξε κανένα αίτημα για βοήθεια από ‘Μακεδόνες’ πολίτες για τις πυρκαγιές στην Ελλάδα και συνιστά να αποφεύγουν οι ‘Μακεδόνες’ πολίτες να ταξιδεύουν στις περιοχές της Αττικής.

 Η ‘μακεδονική’ κυβέρνηση προσέφερε επίσης βοήθεια  για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών στην Ελλάδα. Από την Διεύθυνση Προστασίας και Διάσωσης λένε ότι είναι έτοιμοι με όλους τους πόρους να βοηθήσουν.
«Από χθες η κυβέρνηση της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας» βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις αρχές της ελληνικής κυβέρνησης. Προσφέρουμε βοήθεια από την πλευρά μας για το θέμα αυτό. Η ‘Μακεδονία’ έχει τρία αεροσκάφη ‘Air Tractor Fire Boss’ πυρόσβεσης και προσέφερε τα δύο αεροσκάφη. Σήμερα έγιναν προετοιμασίες σε περίπτωση που ζητηθεί βοήθεια από την Ελλάδα», δήλωσε ο Αντνάν Τζαφερόφσκι- διευθυντής της Πυροσβεστικής.
«Οι φυσικές καταστροφές δεν γνωρίζουν σύνορα και ξεπερνούν τις διαφορές, ανέφερε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών και εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη σε όλους όσους προσέφεραν βοήθεια.
«Θα θέλαμε να εκφράσουμε την ειλικρινή ευγνωμοσύνη μας προς τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου και της πΓΔΜ,Νίκολα Ντιμίτροφ για την γρήγορη ανταπόκρισή τους να προσφέρουν εναέρια οχήματα για την κατάσβεση των πυρκαγιών στην Αττική», ανακοίνωσε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.
Το ελληνικό ΥΠΕΞ εξέφρασε επίσης την ευγνωμοσύνη του προς την Κύπρο, το Ισραήλ, την Ισπανία και την Ευρωπαϊκή Ένωση για τη βοήθεια που προσφέρθηκε.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: