Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Τρίτη 24 Ιουλίου 2018

Η Τουρκία πρόσφερε στην Ελλάδα βοήθεια για την κατάσβεση των πυρκαγιών


Κορυφαίοι Τούρκοι αξιωματούχοι δήλωσαν την Τρίτη ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να βοηθήσει την Ελλάδα να αντιμετωπίσει τις θανατηφόρες πυρκαγιές της, εκφράζοντας τα συλλυπητήρια τους  για τις απώλειες του γείτονα, γράφει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Τη Δευτέρα, ξέσπασαν δύο πυρκαγιές στις ανατολικές και δυτικές ακτές της περιοχής της Αττικής- όπου είναι η πρωτεύουσα Αθήνα- προκαλώντας το θάνατο σε 60 ανθρώπους και τραυματίζοντας πάνω από 170.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο τουρκικό κοινοβούλιο, ο υπουργός Γεωργίας και Δασοπονίας της Τουρκίας, Μπεκίρ Πακντεμιρλί, δήλωσε ότι είχε μιλήσει με τον Έλληνα ομόλογό του και ότι πυροσβεστικό αεροσκάφος είναι έτοιμοι να απογειωθεί από τη Σμύρνη, επαρχία της Τουρκίας που βρίσκεται ανατολικά της Αθήνας .
«Δεν έχουμε κανένα αίτημα προς το παρόν», πρόσθεσε ο Πακντεμιρλί.
Με Tweet, ο εκπρόσωπος της προεδρίας, Ιμπραχίμ Καλίν, εξέφρασε, επίσης συλλυπητήρια στον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και στον ελληνικό λαό.
«Η Τουρκία είναι έτοιμη να βοηθήσει», πρόσθεσε.
Νωρίτερα την Τρίτη, ο υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, διαβεβαίωσε ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να βοηθήσει την Ελλάδα και είπε ότι, αν χρειασθεί, τα πυροσβεστικά αεροπλάνα και τα ελικόπτερα της Τουρκίας είναι έτοιμα να πετάξουν στην Ελλάδα, σημειώνει το δημοσίευμα.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: