Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Τρίτη 3 Ιουλίου 2018

Πατριάρχης Σερβίας: «Δεν είναι ώρα για επίσκεψη του Πάπα στη Σερβία»


 Ο επικεφαλής της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας , Πατριάρχης Ειρηναίος, δήλωσε  στην ‘Blic’, ότι παραμένει στην προηγούμενη απόφασή του, ότι δεν είναι ώρα για επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στη Σερβία.

Ο Ειρηναίος κατά τις συνομιλίες που είχε με τον υπουργό Εξωτερικών του Βατικανού, Καρδινάλιο Πιέτρο Παρολίν δήλωσε ότι δεν υπήρξε καμία αναφορά για την άφιξη του Πάπα Φραγκίσκου στη Σερβία.
Στις αρχές του τρέχοντος έτους, ο επικεφαλής της SPC είπε ότι δεν ήταν η ώρα για την άφιξη του Πάπα Φραγκίσκου «εξαιτίας όσων συνέβησαν στο παρελθόν και για τον τεράστιο αριθμό (Σέρβων) εξόριστων από την Κροατία και του μεγάλου μέρους του λαού που είναι εναντίον του».
 Ο Ειρηναίος δήλωσε ότι για να έρθει ο Πάπας στη Σερβία θα πρέπει πρώτα να αποτίσει φόρο τιμής στα θύματα του Γιασένοβατς και στη συνέχει να έρθει στο Βελιγράδι.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, η ατμόσφαιρα, πάντως,  έχει αλλάξει, επειδή το Βατικανό δεν έχει αναγνωρίσει το Κοσσυφοπέδιο και επειδή δεν έχει ανακηρυχθεί ως άγιος ο Αλόϊζι Στέπινατς, αρχιεπίσκοπος του Ζάγκρεμπ κατά τη διάρκεια της ανεξαρτησίας του κράτους της Κροατίας, τον οποίο η Σερβία θεωρεί ως συνεργό υπεύθυνο για πολλά εγκλήματα πολέμου εναντίον των Σέρβων.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: