Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

ΗΠΑ, Ρωσία και Ε.Ε. αντέδρασαν στις γελοιότητες Γκρουέφσκι!

Από το 2001, η κατάσταση στην ΠΓΔΜ μετά τη χθεσινή δραματική πράξη του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρουέφσκι, ο οποίος ανακοίνωσε την υποτιθέμενη μαζική συνωμοσία για κατασκοπεία "υπέρ μιας ξένης χώρας", καθώς και το σχέδιο για τη βίαιη ανατροπή της κυβέρνησής του από τον αρχηγό της
αντιπολίτευσης Ζόραν Ζάεφ, έχει γίνει  τόσο εύθραυστη και απειλητική.
 Μπορούμε να συμπεράνουμε με ασφάλεια, αν και είναι αδύνατο να προβλέψουμε την εξέλιξη σε αυτό το στάδιο, ότι αυτό είναι μακράν το μεγαλύτερο παράδειγμα της πόλωσης των δύο αντίθετων δυνάμεων - η ακροδεξιά VMRO-DPMNE, το οποίο έχει το μονοπώλιο της εξουσίας και το κύριο αντιπολιτευόμενο SDSM. 
Σχόλια από δύο ανώτερους πολιτικούς, καθώς και τη διεθνή κοινότητα, στην προκειμένη περίπτωση από ΗΠΑ, Ρωσική Ομοσπονδία και την ΕΕ, έγιναν σήμερα.
Ο Τίτο Πετκόφσκι, ένας πολιτικός καριέρας και πρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος ΕΣΣΑ, δήλωσε σήμερα στην τηλεόραση:
 «Αυτός [ο Γκρουέφσκι] με τη δράση" Puč »και με το διάγγελμα [προς το έθνος] ήθελε να απενεργοποιήσει τις" βόμβες "του Ζάεφ .
Ο Γκρουέφσκι προσπάθησε χθες να παρουσιάσει τον εαυτό του ως έναν άνθρωπο που κυβερνά και ελέγχει την κατάσταση, ωστόσο,  η ομιλία του προς το έθνος ήταν μόνο μια κραυγή από έναν φοβισμένο άνθρωπο που γνωρίζει καλά τι έκανε.
 Η δράση της αστυνομίας είναι μια σοβαρή απειλή για τον Ζάεφ, προκειμένου να τον αποτρέψει από τη δημοσίευση των "βόμβών" του για να μην  φυλακιστεί ο Γκρουέφσκι.
Ο Γκρουέφσκι δεν πέτυχε τίποτα με αυτό, αντιθέτως, με την πράξη αυτή, ο πρωθυπουργός ενθάρρυνε ένα μεγάλο αριθμό ανθρώπων που αγαπούν την αλήθεια να τον εμποδίσουν ».
 Ο Πέταρ Γκόσεφ, πρώην υψηλόβαθμος Γιουγκοσλαβος πολιτικός και πρώην επικεφαλής της Εθνικής Τράπεζας της ΠΓΔΜ, δήλωσε σήμερα:
 "Το θηρίο άνοιξε τα σαγόνια του προκειμένου να καταπιεί τα πάντα στο δρόμο του.
Το πλάσμα που περισσότερο από 10 χρόνια λειτουργεί σαν ένας δήθεν  «μεταρρυθμιστής», «πιστός», «νομικιστής",  ο αγωνιστής για τη "μεγάλη μακεδονία», ο «πατριώτης», επιβάλλοντας το ψέμα του, την υποκρισία του και το ακόρεστο στόμα του, σήμερα ελπίζω να έκανε το τελευταίο μοιραίο λάθος του.
 Η Αμερικανική και ρωσική διπλωματική αποστολή στα Σκόπια ανακοίνωσαν σήμερα, με σχεδόν πανομοιότυπες δηλώσεις ότι, στην ουσία, «οι εξελίξεις είναι ανησυχητικές, οι κατηγορίες εναντίον Ζάεφ είναι σοβαρές και ότι τα Σκόπια θα πρέπει να παρέχουν τη μέγιστη δυνατή διαφάνεια και τη μη παρέμβαση στο δικαστικό σύστημα".
Η Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσω της Ευρωπαϊκού εκπρόσωπου Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης Μάγια Κοτσιγιάντσιτς, ασχολήθηκε με το θέμα:
 «Αυτά είναι πολύ σοβαρές κατηγορίες και θυμόμαστε το αναφαίρετο δικαίωμα για μια ανεξάρτητη και διαφανή έρευνα, σε περίπτωση οποιασδήποτε υποτιθέμενες παραβάσεις, με πλήρη σεβασμό των δικαιωμάτων των κατηγορουμένων, σύμφωνα με το νόμο και τα διεθνή πρότυπα, συμπεριλαμβανομένης της αρχής του τεκμηρίου αθωότητας .
Η ΕΕ επαναλαμβάνει επίσης την ανησυχία της για την επιδείνωση της πολιτικής διαλόγου στη χώρα. Τα πολιτικά κόμματα πρέπει να απέχουν από ενέργειες που θα υπονόμευαν την περαιτέρω κατάσταση.
Πηγη:taxalia

Δεν υπάρχουν σχόλια: