Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

Ιδρύεται Υπηρεσία Στρατιωτικών Πληροφοριών - Δυο τζιχαντιστές συνέλαβε στην Κω το Λιμενικό

 Δυο τζιχαντιστές συνέλαβε στην Κω το Λιμενικό Σώμα, αποκάλυψε ο Υπουργός Άμυνας  σε συνέντευξή του , σε μια προσπάθεια αντιπαράθεσης με την ΕΥΠ που όπως είπε έστειλε επιστολή στο ΝΑΤΟ υποστηρίζοντας ότι ''δεν υπάρχουν τζιχαντιστές που περνούν και πως δεν έχουν τέτοιου είδους στοιχεία'' Για τη περίπτωση των δυο της της Κω  είπε στην «REAL NEWS»...
πως <<στα κινητά τους τηλέφωνα είχαν φωτογραφίες με τη σημαία του ISIS, με καλάσνικοφ και με θύματα>>.


Ακόμα ο υπουργός δίνει μεγάλη σημασία στην ροή πληροφοριών για την αντιμετώπιση των τζιχαντιστών : <<Ζήτησα και από την Ε.Ε., αλλά και στην προηγούμενη σύνοδο υπουργών του NATO, τη συνεργασία σε επίπεδο πληροφοριών. Σε αυτόν τον πόλεμο η ενημέρωση και οι πληροφορίες έχουν πάρα πολύ μεγάλο ρόλο.Η υπόθεση του Ισλαμικού Κράτους ή καλύτερα του Daesh (Σ.Σ. isis-isil) , δεν έχει να κάνει ούτε με συμβατικό πόλεμο, ούτε με ανταρτοπόλεμο. Μπορείς να δεις έναν οδοντίατρο στη Λιόν να δολοφονεί την επόμενη ημέρα. Η απόλυτη ασύμμετρη απειλή. Πρόσφατο παράδειγμα είναι αυτό που έγινε στη Γαλλία. Τρεις από τους δράστες ήταν μόνιμοι κάτοικοι Γαλλίας, άλλοι που πέρασαν στην Ελλάδα κατεγράφησαν, ενώ δεν κατεγράφησαν σε άλλες χώρες της Ε.Ε. Υπάρχει πλέον ένα καινούργιο δόγμα που απαιτεί τη δημιουργία ενός δικτύου πληροφοριών>>.


O υπουργος ρωτήθηκε και αναφέρθηκε και στο θέμα της εμπλοκής των Ένοπλων Δυνάμεων σε θέματα εσωτερικής Ασφάλειας στην Ελλάδα, μετά την επίθεση στο Παρίσι.

Και είπε επ' αυτού:

 Υπηρεσία Στρατιωτικών Πληροφοριών


<<Το Σύνταγμά μας απαγορεύει τη χρήση στρατιωτικών δυνάμεων, με την εξαίρεση της κηρύξεως της χώρας σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, οπότε έχουν συγκεκριμένο σκοπό και αποστολή. Πιστεύω ότι δεν θα χρειαστεί κάτι τέτοιο. Οι Ένοπλες Δυνάμεις, όμως, μπορούν να βοηθήσουν στο επίπεδο των πληροφοριών και γι' αυτόν τον λόγο προετοιμάζεται σχέδιο νόμου για τη δημιουργία Υπηρεσίας Στρατιωτικών Πληροφοριών>>.


Το τελευταίο έχει την δική του αξία  και ενδεχομένως να αποτελέσει - ως αφετηρία- και ένα πεδίο τριβής με την ΕΥΠ, στην οποία - όπως προαναφέραμε- άσκησε κριτική.


 Η Ελλάδα δεν μπορεί να λάβει μέρος σε στρατιωτικές επιχειρήσεις


Τέλος ενδιαφέρον έχει η απάντησή του  στο ερώτημα αν έχει ζητήσει η Γαλλία από την Ελλάδα οτιδήποτε σε σχέση με πιθανή στρατιωτική επέμβαση κατά των τζιχαντιστών.

<<Όχι. Η ενεργοποίηση του άρθρου 47 παρ. 2 της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει να κάνει με το γενικότερο αίτημα προς την Ε.Ε. για συνδρομή. Η Ελλάδα έχει παραδοσιακούς δεσμούς και σχέσεις πέραν των συμμαχιών της με την Ε.Ε. και το NATO, με χώρες όπως το Ισραήλ, η Αίγυπτος, τα Αραβικά Εμιράτα, η Τυνησία και βεβαίως η Κύπρος. Την ίδια στιγμή, η Ελλάδα είναι ίσως η μοναδική χώρα του NATO, η οποία διατηρεί άριστες σχέσεις με τη Ρωσία. Αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα στη συγκεκριμένη περίπτωση μπορεί να παίξει έναν πάρα πολύ σημαντικό ρόλο>>- τις πληροφορίες.Και σε άλλο σημειο΅:<<Αυτή τη στιγμή, διεξάγονται επιχειρήσεις από Ρωσία και ΗΠΑ - ευτυχώς σε συνεννόηση πλέον, και αυτή είναι μια σημαντική διαφορά - από το Ηνωμένο Βασίλειο και από τη Γαλλία.

Σε χερσαίες επιχειρήσεις υπάρχει ήδη εμπλοκή της Ρωσίας, αλλά και των ντόπιων στρατιωτικών δυνάμεων. Η Ελλάδα είναι μέρος της γειτονιάς, δεν μπορεί να λάβει μέρος σε τέτοιες επιχειρήσεις, διότι θα χάσει τη δυνατότητα να είναι ο παράγων σταθερότητας που μπορεί να διεξαγάγει συνομιλίες και να οργανώσει μία διεθνή συμμαχία>>.
 
Πηγη:Κranos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: