Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Ρωσία: Στον Συριακό εναέριο χώρο το Su24 που κατέρριψε η Τουρκία

Image

Το ρωσικό υπουργείο Αμυνας επιβεβαίωσε ότι το αεροσκάφος που κατερρίφθη ανήκει στην ρωσική πολεμική αεροπορία και είναι ένα Su-24

Το υπουργείο Αμυνας ανακοίνωσε ότι το ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος που κατερρίφθη δεν είχε παραβιάσει τον τουρκικό εναέριο χώρο, μετέδωσε το πρακτορείο RIA και τόνισε ότι είναι σε θέση να αποδείξει ότι το ρωσικό αεροσκάφος βρισκόταν στον συριακό εναέριο χώρο κατά τη διάρκεια ολόκληρης της πτήσης του, μετέδωσε το IFAX.

Το ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος Su-24 το οποίο συνετρίβη στη Συρία πιθανότατα κατερρίφθη από πύραυλο εδάφους-αέρος, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Αμυνας. Σύμφωνα με το Υπουργείο οι δύο πιλότοι έπεσαν με αλεξίπτωτα, αλλά η τύχη τους παραμένει άγνωστη.

Το τηλεοπτικό δίκτυο CNN turk μετέδωσε, επικαλούμενο τοπικές πηγές ότι ο ένας από τους πιλότους βρίσκεται στα χέρια τουρκμενικών δυνάμεων στη βόρεια Συρία.

Εν τω μεταξύ, ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου (Ahmet Davutoğlu) μίλησε με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού Στρατηγό Χουλουσί Ακάρ και με τον υπουργό Εξωτερικών Feridun Sinirlioglu σχετικά με το περιστατικό, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του πρωθυπουργού.
Η Τουρκία θα προβεί σε διαβουλεύσεις με το ΝΑΤΟ και τα Ηνωμένα Έθνη σχετικά με τις εξελίξεις στα σύνορα με τη Συρία, πρόσθεσε το γραφείο του πρωθυπουργού.

Ο Ακάρ ενημέρωσε επίσης τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν για το περιστατικό, αναφέρει το NTV.

Ωστόσο, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι το ρωσικό μαχητικό ήταν σε υψόμετρο 6.000 μέτρων.
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ πρόκειται να επισκεφθεί την Άγκυρα στις 25 Νοέμβριου για διμερείς συνομιλίες. Τουρκικές πηγές του υπουργείου Εξωτερικών δήλωσαν ότι η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί όπως έχει προγραμματιστεί.

Μαζί με τα Su30M που εχει αναπτύξει η Ρωσία στη Συρία έχει σύμφωνα με πηγές αναπτύξει δώδεκα Su-24 Fencers στη Συρία επίσης.
Τα αεροπλάνα αυτά λειτουργούν ως επιθετικά αεροσκάφη μεγάλου βεληνεκούς που θα είναι σε θέση να φέρουν εις πέρας στοχευμένες αεροπορικές επιδρομές εναντίον θέσεων των ανταρτών σε ολόκληρη τη Συρία.


Πηγη:Οnalert

Δεν υπάρχουν σχόλια: