Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Ανθελληνική επίθεση από Τουρκία με τη Γερμανία να ανακοινώνει 3μερή για το προσφυγικό

Image
Βέβαιη η τριμερής συνάντηση Ελλάδας-Γερμανίας-Τουρκίας για το προσφυγικό. Με την αίσθηση ότι σε μια τέτοια συνάντηση τη δεδομένη στιγμή είμαστε ο “αδύναμος κρίκος” υπάρχει σκεπτικισμός για την ανάγκη να γίνει. Το κλίμα που διαμορφώνει ο τουρκικός Τύπος εναντίον της Ελλάδας είναι με μία λέξη εμετικό! Τα συκοφαντικά κατά της Ελλάδας άρθρα “πέφτουν βροχή” τις τελευταίες μέρες ακόμη και από εφημερίδες που υποτίθεται ότι δεν πρόσκεινται στο καθεστώς Ερντογάν.

Τι γράφουν;


Η TURKIYE σε δημοσίευμά της επαινεί το έργο της Τουρκικής Ακτοφυλακής, επισημαίνοντας τον αριθμό των προσφύγων που διέσωσε στη θάλασσα του Αιγαίου (80.000), σε αντίθεση με τη στάση της γειτονικής Ελλάδας. Αναλυτικότερα, το δημοσίευμα αναφέρει:

«Ενώ ξεκίνησε να συζητείται σε όλο τον κόσμο η έκταση του προσφυγικού ζητήματος με τον μικρό Αυλάν που βρέθηκε νεκρός στις ακτές, οι εικόνες της βύθισης σκαφών από την γειτονική Ελλάδα ανέδειξαν και πάλι τον αγώνα για ζωή που δίνουν οι πρόσφυγες. Σύμφωνα με στοιχεία της Τουρκικής Ακτοφυλακής, μέσα σε ένα έτος ο αριθμός των προσφύγων που βγαίνουν στο ταξίδι της ελπίδας αυξήθηκε κατά 65.000. Σε αντίθεση με τη γειτονική Ελλάδα, ο αριθμός των προσφύγων, που διασώζονται από τις ομάδες της Τουρκικής Ακτοφυλακής, έδωσε μάθημα ανθρωπιάς. Μονάχα τις πρώτες 20 ημέρες του Νοέμβρη, ο αριθμός των προσφύγων που ανοίχθηκαν στη θάλασσα άγγιξε τους 6.010. Ως προς τον αγώνα των μεταναστών στις ακτές του Αιγαίου αναφέρεται ότι το 2014 είχαν διασωθεί 14.961 άτομα ενώ το 2015 ο αριθμός αυτός αυξήθηκε στα 79.489 άτομα».

Η YENI SAFAK με τον τίτλο «Ντρέπομαι» αναπαράγει στην ιστοσελίδα της τις δηλώσεις που φέρεται να έχει κάνει ο Έλληνας πρωθυπουργός, κ. Αλέξης Τσίπρας, αναφορικά με το βίντεο που κυκλοφόρησε περί βύθισης σκάφους με πρόσφυγες από το Ελληνικό Λιμενικό. «Στενοχωρήθηκα πολύ και ντράπηκα» φέρεται να έχει δηλώσει σχετικά ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Συναντήσεις χωρίς την Ελλάδα;

Άλλα δημοσιεύματα αποκαλύπτουν επαφές Ευρωπαίων με τη Τουρκία, χωρίς καμία ελληνική συμμετοχή.

Στην εντατικοποίηση των επαφών ΕΕ- Τουρκίας για την επίτευξη λύσης στο προσφυγικό ζήτημα , αναφέρεται άρθρο της Σεβίλ Ερκούς στην πρώτη σελίδα της αγγλόγλωσσης HURRIYET DAILY NEWS .

To άρθρο αναφέρεται σε συνάντηση στην Κωνσταντινούπολη του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Frans Timmermans με τον Τούρκο ΥΠΕΞ Σινιρλίογλου και σημειώνει ότι υπάρχει μέν πρόοδος στις συνομιλίες, αλλά και διαφωνίες που εμποδίζουν την ολοκλήρωση του πλαισίου συμφωνίας μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας.
Στην συνέχεια αναφέρεται ότι η Τουρκία επιθυμεί το άνοιγμα Κεφαλαίων 17, 23 και 24 των Ενταξιακών Διαπραγματεύσεων, καθώς και διευκρινίσεις για τον τρόπο χορηγίας της οικονομικής αρωγής της ΕΕ ύψους 3 δις ευρώ.


Η επιβεβαίωση της τριμερούς από το Βερολίνο



Οι ηγέτες της Γερμανίας, της Ελλάδας και της Τουρκίας «έχουν συνεννοηθεί ότι θέλουν να συναντηθούν, διότι η προσφυγική κατάσταση αφορά τις τρεις χώρες ιδιαίτερα», δήλωσε ο Γερμανός αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Γκέοργκ Στράιτερ, αναφερόμενος στην "τριμερή" συνάντηση την οποία είχε προαναγγείλει την περασμένη εβδομάδα ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου.

Ο κ. Στράιτερ προσέθεσε ότι η συνάντηση δεν θα αργήσει να πραγματοποιηθεί, αλλά διευκρίνισε ότι δεν είναι σήμερα σε θέση να ανακοινώσει ημερομηνία και τόπο.

Από την πλευρά του υπουργείου Εξωτερικών, ο εκπρόσωπος Μάρτιν Σέφερ, απαντώντας σε ερώτηση σχετική με την δημιουργία Hotspots στην Τουρκία, περιορίστηκε να δηλώσει ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας βρίσκονται σε εξέλιξη, και παρέπεμψε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για περισσότερες πληροφορίες.

Πηγη:Onalert

Δεν υπάρχουν σχόλια: