Αυτό υποστηρίζει ότι θα συμβεί εάν αποτύχουν οι διεθνείς προσπάθειες για την επόλυση του προσφυγικού.
Εάν εγκλωβιστούν 300.000 πρόσφυγες και μετανάστες στη χώρα μας, τότε ο κίνδυνος αστάθειας στη χώρα και κοινωνικής αναταραχής είναι αυξημένος, εκτιμά το Janes.
Η ελληνική οικονομία, όπως σημειώνουν οι αναλυτές Ιωάννης Μιχαλέτος και Λόρα Χακάροβα, δεν είναι σε θέση να αναλάβει το κόστος της αστυνόμευσης των προσφύγων και μεταναστών ενώ παράλληλα δεν είναι σε θέση να ικανοποιήσει τις αυξανόμενες ανάγκες τους. Σχέδιο έκτακτης ανάγκης σεπερίπτωση που κλιμακωθεί η κρίση, σχεδόν δεν υπάρχει, σύμφωνα με τους αναλυτές.
Παρόλα αυτά, δεν προβλέπουν αύξηση της ισλαμικής τρομοκρατικής απειλής στην Ελλάδα, ακόμα κι αν αυξηθεί τόσο πολύ ο αριθμός των μεταναστών που θα παιγευδούν στη χώρα, ζητώντας να ανοίξουν τα σύνορα για να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς την Ευρώπη.
Οι δυο αναλυτές αναμένουν να δουν πώς θα λειτουργήσει η συμφωνία που υπογράφηκε στις 18 Μαρτίου στις Βρυξέλλες μεταξύ Ευρώπης και Τουρκίας και προβλέπει την λήψη εκτάκτων μέτρων για την αντιμετώπιση του πρωτοφανούς προσφυγικού ρεύματος, που ξεκινά από τη Συρία και άλλες εμπόλεμες περιοχές για να καταλήξει δια μέσου της Τουρκίας σε ευρωπαϊκό έδαφος.
Επιχείρηση... "έξοδος" των προσφύγων
48.141 πρόσφυγες βρίσκονται μέχρι σήμερα στην Ελλάδα, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την κυβέρνηση.
Και ενώ από τα ξημερώματα της Κυριακής (20.03.2016) ισχύ η συμφωνία πως όσοι μετανάστες μπαίνουν παράνομα στην Ελλάδα θα καταγράφονται και θα επιστρέφουν στην Τουρκία, στη χώρα μας έφτασαν σε μια μέρα περισσότεροι από 800 άνθρωποι, σύμφωνα με δημοσίευμα του Newsit.gr
Πηγη:Onalert
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου